Magazín Elita

Ryba na gril. Stylové a udržitelné grilování s Fjord Bohemia

Ryba na gril. Stylové a udržitelné grilování s Fjord Bohemia

Vstupte do nové grilovací sezony netradičně a udržitelně! Ať už si tuto příjemnou kulinářskou činnost dopřejete s přáteli na balkoně, zahradě, nebo v přírodě, s rybami od Fjord Bohemia si grilovací zážitek užijete naplno, a navíc bez zbytečných odpadů.

Hitem letošní grilovací sezony budou hotové předpřipravené ryby k okamžitému zpracování. Výrobce Fjord Bohemia uvádí na trh novinku Ryba na gril, což jsou připravené delikátní mořské či sladkovodní ryby přímo na gril. Ryba ve vaničce je kompletně připravená k pečení nebo grilování. Nemusíte ji čistit nebo přidávat koření, stačí jen položit na gril nebo pánev. A za pár minut servírovat parádní jídlo, téměř bez práce. Ryba na gril je v nabídce v pěti verzích. Vedle lahodného tuňáka či oblíbeného lososa můžete vyzkoušet také pstruha, pražmu nebo mořského vlka. „Z darů moře vyzkoušejte větší krevety druhu vannamei, nebo kalamáry ze severských moří, které se považují za luxusní delikatesu,“ radí Jaromír Karhánek, obchodní ředitel společnosti Fjord Bohemia. Produkty jsou k dostání v maloobchodní síti prodejců v České republice a ve Slovenské republice.

Lahodné kalamáry

Kalamár je lahodná chobotnice s jemným bílým masem. Na světě se vyskytují jen dva druhy kalamárů: kalamár komodorský ze severských moří z oblasti Kamčatky a Sachalinu a kalamár patagonský z jihu, z oblasti Jižní Ameriky – z Argentiny a Falklandských ostrovů. Severský kalamár je žádanější, je chutnější, má vlastnosti „severského sportovce“. Ke zpracování se používají křídla, tuby a chapadla.

Maso kalamárů můžeme krátce smažit, vařit nebo grilovat. Nejčastěji se podávají smažené, ochucené pouze solí a citronem. Fjord Bohemia dodává na český trh kalamáry v balení tuby nebo chapadla. Maso kalamárů je pouze přírodně propráno ve slané vodě a není nijak chemicky očištěno. Jeho barva je světlá s hnědými odstíny. A jak doporučuje připravit kalamáry šéfkuchař Petr Procházka? „Nejjednodušší je příprava na grilu s grilovaným citronem, bylinkami a se salátkem. Pro milovníky smaženého lze naporcovat na kroužky a obalit v tempuře a podávat s wasabi majonézou.“ Kalamáry lze také plnit například středomořskými sýry a podávat s rajčatovou omáčkou nebo orestovat jako variantu „aglio olio“. Jeho osobní tip je kalamár s japonskou omáčkou Teriyaki. Do letošní grilovací sezony tak vstoupíme stylově, a navíc udržitelně!

Fjord Bohemia je česká společnost zaměřená na dovoz a zpracování ryb z celého světa. Zabývá se importem a exportem. Je členem české společnosti Invest & Property Consulting (IPC). Fjord Bohemia sídlí v Praze 9 – Čakovicích. Více na www.fjordbohemia.cz

Fotogalerie
17721 17722

Další články z rubriky

Střechy Křižíkových pavilonů Na Výstavišti se proměnily v zelené pobytové terasy pro relax, zábavu i akce

Střechy Křižíkových pavilonů Na Výstavišti se proměnily v zelené pobytové terasy pro relax, zábavu i akce

V Mandarin Oriental, Prague je postaráno o všechny

V Mandarin Oriental, Prague je postaráno o všechny

Enoturistika: Rozmanité zážitky z vinařské turistiky ve Valpolicelle

Enoturistika: Rozmanité zážitky z vinařské turistiky ve Valpolicelle

Mandarin Oriental, Prague vzdává čest českému kulinářskému dědictví

Mandarin Oriental, Prague vzdává čest českému kulinářskému dědictví

Klub českých turistů pořádá Mezinárodní setkání na Stezce Českem

Klub českých turistů pořádá Mezinárodní setkání na Stezce Českem