Magazín Elita

Léto je na dohled. jakou matraci vybrat pro teplé noci?

Léto je na dohled. jakou matraci vybrat pro teplé noci?

Léto je bezpochyby krásným ročním obdobím, kdy si užíváme cestování a zábavu s rodinou i přáteli, bohužel však přináší i pár problémů. Například spalující vedra, která nás v posledních letech trápí už od června. Teplé jsou nejen dny, ale také noci, čímž dochází k ovlivnění kvality spánku. Pokud již patříte k lidem, kteří mají v pozdních hodinách problém s přehříváním, mohou vás letní horka opravdu potrápit.  

Plnohodnotný spánek se v létě může jevit jako nedosažitelný cíl, stačí však několik jednoduchých změn ve vaší ložnici, které vám pomohou ke klidnému odpočinku. A jak na to? Český výrobce matrací MORAVIA COMFORT přináší pár tipů, jak si v létě dobře ustlat.

Prodyšná matrace

Jedním z nejdůležitějších aspektů spánku je matrace, která by měla být především prodyšná. V létě, kdy můžeme i během noci vypotit až půl litru tekutin, dochází k ulpívání potu v matraci a tím i zhoršení jejích vlastností či množení roztočů. Pokud přemýšlíte o koupi nové matrace, vsaďte na model MONTE, jehož vysoká vzdušnost je podpořena otevřenou buněčnou strukturou studené pěny a horizontálními kanálky, které prochází napříč jádrem. Díky absenci lepených spojů ho lze prakticky rozložit a jednotlivé díly vyvětrat a vyčistit. Dobrou volbou je i matrace POLO s vrchní latexovou vrstvou a 3D mřížkou všitou do potahu LUREX, která podtrhuje správnou cirkulaci vzduchu.

Podstatné je samozřejmě i to, aby matrace nebyla proleželá a nebránila vašemu tělu v odpočinku. Pokud vaše stávající matrace vykazuje známky jakéhokoli opotřebení (vybouleniny, důlky, poničený svrchní materiál), nebo ji máte více než 8-10 let, vyměňte ji za novou. Jedině tak si zajistíte kvalitní a ničím nerušený spánek.

Ochrana před znečištěním a roztoči

Abyste během léta předešli znečištění matrace potem a šíření roztočů, vybavte ji chráničem. Topper zvyšuje hygienickou ochranu matrace a může výrazně podpořit i vaše pohodlí během spánku. Správným zvolením chrániče lze snadno upravit nevyhovující tuhost nebo nerovnosti stávající matrace. Toppery od MORAVIA COMFORT jsou vyrobeny z PUR pěny, VISCOR pěny nebo latexu. 

Nezapomínejte na děti

Vysoké teploty dokážou pěkně potrápit i ty nejmenší. Na postýlky dětí a miminek, u nichž je spánek kvůli vývoji stěžejní, byste proto v létě měli myslet dvojnásob. Předejdete tak nejen rozmrzelosti z nevyspání, ale také vzniku nepříjemných opruzenin nebo potniček. Dětský set ROZÁRKA obsahuje jedinečnou matraci odolnou proti šíření mikroorganismů, polohovací klín zajišťující spánek ve vyvýšené a bezpečné poloze, fleecovou dečku s výbornými izolačními vlastnostmi a schopností odvádět pot, a ložní soupravu ze 100% bavlny, v níž se bude miminkům spinkat jako na obláčku.

Společnost MORAVIA COMFORT patří mezi české výrobce matrací s dlouholetou tradicí. Díky svému poslání zaměřit se na „ucelený a komfortní spánek pro každý den“ vyrábí kvalitní produkty následující nejen tradiční výrobu, ale i nejnovější trendy. V nabídce tak kromě matrací z polyuretanové pěny KOMFORTAN®, VISCOR® pěny (líné pěny) nebo latexu naleznete také příslušenství pro co nejpohodlnější odpočinek. 

Fotogalerie
17617 17618

Další články z rubriky

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Hejty na tepelná čerpadla se množí.  Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Hejty na tepelná čerpadla se množí. Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku