Magazín Elita

Potten & Pannen – Staněk otevírá své nové unikátní prostory s promyšleným příběhem

Potten & Pannen – Staněk otevírá své nové unikátní prostory s promyšleným příběhem

Česká společnost s prémiovým vybavením do kuchyně po 30 letech působení na trhu otevírá svůj unikátní obchod s názvem Atelier Potten & Pannen – Staněk, který naleznete v budově pětihvězdičkového hotelu Andaz Prague. Na jeho vzniku se podíleli ti nejlepší z oboru, jako je architektonické studio Vrtiška & Žák nebo designové studio Lexová & Smetana. Slovo zde dostala nejen česká lokální umělecká scéna, ale i oceňovaní zahraniční umělci.

Dvoupatrový Atelier nabízí zákazníkům na velkorysém prostoru o rozloze 330 metrů čtverečních ty nejlepší designové kousky pro vaření, stolování a dekoraci od světových značek typu Lalique, Christofle, Villeroy & Boch či nejrozsáhlejší nabídku Rosenthal Versace. Najdete zde ale také dobře známé bestsellery z portfolia značky Potten & Pannen – Staněk, jako je ručně vyráběné nádobí Mauviel, ikonické spotřebiče Smeg nebo nože Zwilling.

„Atelier Potten & Pannen – Staněk otevíráme k našemu 30. výročí a oproti stávajícím prodejnám se diametrálně liší jak v exkluzivní nabídce, tak i v celkovém vzhledu. Jeho interiér navrhli renomovaní čeští designéři Roman Vrtiška a Vladimír Žák. Ti nám pomohli vytvořit ideální prostor, ve kterém můžeme vyprávět příběh o vaření a stolování. Když jsme totiž s designéry uvažovali nad tím, co nás charakterizuje, jednohlasně jsme se shodli, že jde právě o vůni a chuť,“ předestírá koncept prodejny spoluzakladatel společnosti Potten & Pannen – Staněk, Pavel Staněk.

Prodejna s naprosto ojedinělým konceptem na první pohled upoutá svým uměleckým zpracováním: „Dominantou Atelieru Potten & Pannen – Staněk je patnáctimetrový masivní mosazný stůl – symbolizující bohaté hodování z toho nejdokonalejšího nádobí, které si dokážeme představit. Tímto na míru vyrobeným artefaktem prostupují dlouhé měděné tyče, jež mají evokovat linoucí se vůni, která se vždy pojí se skvělým jídlem a která vzniká kde jinde než v kuchyni. Ta se pomyslně nachází o patro níže a jejím výrazným prvkem je umělecká skulptura tvořená nádobím michelinských kuchařů značky Mauviel. To je zavěšeno u stropu ve vlnách a působí tak, jako kdyby celý prostor tančil,“ doplňuje svého dlouholetého obchodního společníka druhý z majitelů Potten & Pannen – Staněk, Miloš Staněk a dodává:

„Při scházení do patra zaujme také netradiční schodišťový lustr Liana vyrobený designovou společností Lasvit z laboratorního skla a kovového opletu, který navrhl Maxim Velčovský. Cena za tento originální designérský skvost se pohybuje v hodnotě dvou milionů korun.“

Ryze česká značka spojila síly s věhlasnými lokálními designéry a návrháři. Kromě děl mezinárodně uznávaného umělce Maxima Velčovského, který se zároveň stal kurátorem výběru českého designu, se zde nachází rozsáhlá prezentace skla a uměleckých artefaktů značky Lasvit, dále vázy, jídelní sety nebo lahve galerie Křehký, ručně vyráběné a malované hračky vycházející z tradičního řemesla od Václava Špály, designéra Ladislava Sutnara či malíře Jožky Baruchy. Zaujme i kubistická tvorba Pavla Janáka nebo skleněná díla od světového architekta Jana Kaplického. Opomenuti nemohou být ani aktuální vítězové prestižního ocenění Czech Grand Design 2022 Terezie Lexová a Štěpán Smetana, kteří ztvárnili již zmiňovanou uměleckou skulpturu ve spodním patře prodejny, originálně zpracovaný nápis Atelier a také venkovní výlohy. 

Atelier Potten & Pannen – Staněk zákazníci naleznou v přízemí budovy luxusního hotelu evropského řetězce Andaz v centru Prahy na Senovážném náměstí, který zastřešuje americká síť Hyatt. Hotel dokončila v loňském roce společnost UBM Development Czechia a v provozu už je více než rok. Vznikl citlivou rekonstrukcí památkově chráněné historické budovy bývalého Cukrovarnického paláce a UBM Development Czechia za ni získala řadu tuzemských i zahraničních ocenění (mj. například cenu „Best of Realty – Nejlepší z realit 2022“ v kategorii hotelů). 

„Velkorysý prostor, vytříbený design a díla renomovaných českých i zahraničních umělců – to vše mají společné Atelier Potten & Pannen – Staněk a hotel Andaz Prague. Proto nás velmi těší, že se společnost Potten & Pannen – Staněk rozhodla otevřít svůj concept store právě v hotelu Andaz Prague. A paralel mezi námi můžeme najít ještě víc: stejně jako se v nové luxusní prodejně budou vyprávět příběhy o vaření a stolování, i my v interiéru hotelu Andaz Prague vyprávíme fragmenty z české historie – od báje o Bruncvíkovi přes pověsti o Libuši či Golemovi až po legendy o alchymistech z doby Rudolfa II.,“ komentuje jednatel UBM Development Czechia Josef Wiedermann.

Fotogalerie
17528 17529 17530 17531

Další články z rubriky

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Hejty na tepelná čerpadla se množí.  Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Hejty na tepelná čerpadla se množí. Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku