Magazín Elita

Melta, jak ji neznáte

Melta, jak ji neznáte

Tradiční cereální nápoj Melta, který Pardubická společnost Kávoviny vyrábí více než 80 let, se nyní zákazníkům představuje ve zbrusu nové podobě. Nová Melta má intenzivnější chuť a barvu i atraktivnější balení. Úplnou novinkou na trhu je pak Melta Frenchpress, díky které se výrazně zjednodušila příprava oblíbeného nápoje.

Melta je bez kofeinu

Inovovaná Melta si aktuálně začíná získávat spotřebitele. „Na základě mnoha spotřebitelských průzkumů jsme se rozhodli přijít s inovacemi, které zákazníci skutečně ocení,“ vysvětluje Lea Striežencová, ředitelka produktového managementu a marketingu společnosti Kávoviny. „Především jsme vyladili chuť Melty k dokonalosti, aby byla ještě intenzivnější, stejně jako barva, která je nyní tmavší. Tomu všemu kraluje jemná pěna.“

Společnost Kávoviny navíc uvádí na trh i novinku s názvem Melta French press. Ta je určena pro moderní, jednoduchou a rychlou přípravu ve frenchpressu. Díky inovovanému způsobu mletí ji stačí zalít vroucí vodou. „Cílíme například na zaměstnance v kancelářích nebo na home office, kteří si mohou ráno připravit Meltu do velkého frenchpressu a vychutnat si příjemnou kávovou chuť s jemnou pěnou bez kofeinu celé dopoledne. S kávou byste si ten požitek mohli bez následků dopřát jen stěží,“ vysvětluje paní Striežencová. Nová Melta je ideálním nápojem, pro všechny, kdo si chtějí dopřát „kávový“ zážitek, ale bez kofeinu. Na rozdíl od kávy, která se musí kofeinu zbavovat různými technologickými procesy, je Melta bezkofeinová zcela přirozeně. Melta sypaná, stejně jako Melta Frenchpress a Melta porcovaná prochází při výrobě jen minimálním procesem zpracování.  Přírodní složení je v souladu s doporučením odborníků na zdravou výživu, kteří jednoznačně upřednostňují potraviny co nejméně průmyslově zpracované.  

Pro zdravý životní styl

Klíčovou složkou Melty je pražený kořen čekanky, který obsahuje pro zdraví velmi cenný inulin. Tato vlákninapomáhá udržovat stálou hladinu krevního cukru a zlepšuje vstřebávání minerálů. Díky tomu, že podporuje růst přátelských střevních bakterií (prebiotické působení), má inulin příznivý vliv na trávení a pomáhá chránit střeva před záněty. Vedle toho má také mírně sytící účinek a celkově podporuje správnou funkci trávicího systému. Pití Melty je tedy vhodné i při dietním režimu.

Tradičními konzumenty Melty jsou také nastávající a kojící maminky. Těhotné ženy mnohem hůře metabolizují kofein, zpracovávají ho až dvakrát pomaleji. Pro kojící a maminky s malými dětmi je Melta vhodným doplňkem pitného režimu a alternativou kávy. Mnohé maminky navíc podle svých zkušeností potvrzují, že pravidelné popíjení Melty podporuje tvorbu mateřského mléka.

Melta má využití i v kuchyni

Meltu nemusíte jen popíjet, skvěle ji využijete i v kuchyni, například při přípravě oblíbených moučníků. Tipy na využití Melty sdílí Kávoviny se zákazníky nejen na sociálních sítích, ale také přímo na obalech. Spotřebitelky mají možnost zapojit se i do soutěží „Pečte s Meltou“. Nejlepší recepty jsou pak také uveřejněny na obalech vybraných druhů Melty. Tento rok vyhrálo soutěž MELTAMISU – pravé české tiramisu bez kofeinu, vhodné pro celou rodinu včetně malých dětí.

Kávoviny, a.s.

Historie společnosti Kávoviny sahá až do roku 1896, kdy byla v Pardubicích založena. Ke kávovinám – tedy náhražkám kávy v čele s oblíbenou Meltou – se postupem času přidaly i další produkty. Aktuálně má společnost ve svém portfoliu více než 100 různých výrobků – cereální nápoje (Melta), pufovanou rýži, piškoty, přípravky na pečení, kakao, instantní kakao, iontové nápoje, snacky, octy či hořčice. Tradiční receptury a osvědčené postupy se dnes v této ryze české společnosti snoubí s moderními technologiemi a nejvyššími výrobními standardy.

Fotogalerie
17407 17408

Další články z rubriky

Svátky příchodu jara, jak je neznáme. Zažijte netradiční Velikonoce v Portugalsku

Svátky příchodu jara, jak je neznáme. Zažijte netradiční Velikonoce v Portugalsku

Zdravé velikonoční pečení aneb receptů není nikdy dost

Zdravé velikonoční pečení aneb receptů není nikdy dost

Koblížky podle Kristíny Nemčkové. Připravte si masopustní dobrotu z kynutého těsta

Koblížky podle Kristíny Nemčkové. Připravte si masopustní dobrotu z kynutého těsta

Dokonalá kombinace vitamínů – novinka BLACKBERRY

Dokonalá kombinace vitamínů – novinka BLACKBERRY

Čerstvost a lahodná chuť. Přivítej do svého jídelníčku prémiové rostlinné nápoje Body & Future

Čerstvost a lahodná chuť. Přivítej do svého jídelníčku prémiové rostlinné nápoje Body & Future