Magazín Elita

Audiosérie Jiří Lábus: portrét přináší nové postřehy i perličky ze života výjimečného umělce

Audiosérie Jiří Lábus: portrét přináší nové postřehy i perličky ze života výjimečného umělce

 

Rozsáhlý aktuální rozhovor se stal základem autentického a nevšedně pojatého medailonku, který mapuje zásadní oblasti života Jiřího Lábuse. Posluchače zaujme jak poutavým vyprávěním a novými informacemi, tak trefnými komentáři a vtipnými audio ukázkami. První z pěti dílů originálního audio projektu uvádí Audioteka již 26. ledna, tedy v den, kdy oblíbený herec slaví narozeniny.

S legendárním hercem, autorem a bavičem si povídala jeho kamarádka a bývalá kolegyně ze Studia Ypsilon Ilona Smejkalová. I díky jejich osobnímu vztahu vznikl upřímný, ryzí rozhovor bez jakékoliv stylizace. V rámci novinky Jiří Lábus – portrét je materiál sestříhaný a zpracovaný do pěti zhruba dvacetiminutových tematických dílů. Ty přiblíží dětství a rodinu jedinečného herce, stejně jako jeho studium na DAMU
i působení v Ypsilonce. Zaměří se také na mimořádnou všestrannost a počiny i role, které milují diváci napříč generacemi. Samostatná kapitola je věnována osudovému přátelství s Oldřichem Kaiserem. Dojde také na sebereflexi, smysl života i naději na lepší budoucnost.

Zajímavosti ze života mistra improvizace

V rámci propracovaného scénáře rozhovorem prostupují audio ukázky a citace, které připomínají nezapomenutelné role Jiřího Lábuse, jeho talent a smysl pro humor. Nechybí ani perličky, které zůstaly řadě posluchačů dosud skryty. Nejdůležitější fakta z životopisu i osobní komentáře přidává blízký kamarád, herec Pavel Batěk.

Hlas z oceňovaných audioknih

Minisérie pochází z dílny Audioteky, s níž Jiřího Lábuse pojí řada významných rolí, včetně nezaměnitelného Kubáta z oceňovaných Vlastníků či Wolanda z Mistra a Markétky. V Audiotece vznikla i dosud poslední série Tlučhořovic rodinky. Již v březnu uvede Audioteka nový audioseriál, v němž se Jiří Lábus objeví v hlavní roli. 

Premiérové díly každý týden v Audioteka Klubu

Na první díl projektu Jiří Lábus – portrét se posluchači mohou těšit již ve čtvrtek 26. ledna 2023. Bude volně dostupný v aplikaci Audioteka. Další díly budou premiérově uváděny vždy po týdnu, a to pouze v rámci Audioteka Klubu. Na této streamovací platformě získají členové za měsíční předplatné 199 Kč přístup ke katalogu čítajícímu přes 1 000 titulů, a to včetně superprodukcí, audioseriálů a audioshow v předpremiéře.

Více informací o novince najdete zde.

Tvůrčí tým audiosérie Jiří Lábus – portrét

Scénář a dramaturgie: Ilona Smejkalová

Režie: Michal Sieczkowski

Spolupráce na scénáři: Karel Kratochvíl

Hudba, zvuková dramaturgie, mistr zvuku, mix dialogů a postprodukce: Bojan Bojič

Produkce: Lucie Laňková

Natočeno pro společnost Audioteka ve zvukovém studiu BeLoud v roce 2022.

 


Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih