Magazín Elita

Nejlepším dárkem je společně strávený čas: zážitky, které potěší kdykoli v roce

Nejlepším dárkem je společně strávený čas: zážitky, které potěší kdykoli v roce

Darujte noc v herbáři

Pokud chcete někoho potěšit netradičním ubytováním, pak by se vám mohlo líbit v Zahradníkově domku, který je součástí Zámku Žďár nad Sázavou. Stavba původně z 18. století prošla rozsáhlou rekonstrukcí. V apartmánech si budete připadat jako v herbáři nebo zahradě, jako dekorace slouží květiny, ať již v podobě sušených kytek nebo na plakátech.  Ubytování se nachází přímo v zámeckém areálu pod památkou UNESCO, Poutním kostelem sv. Jana Nepomuckého na Zelené hoře. Součástí zámeckého areálu je také Muzeum nové generace, které se v roce 2016 zařadilo mezi nejkreativnější muzea ve střední Evropě.

Více na www.zamekzdar.cz

Vybírat můžete také z glampingového ubytování, obdarovaný jistě ocení vaší originalitu a čas strávený společně na krásném místě je tím nejlepším dárkem.

Hidden Retreat: sauna v soukromém lomu

V areálu zatopeného lomu u Lipnice nad Sázavou pluje malá dřevěná chatička se saunou a střešní terasou. Zdejší přírodní wellness, které se nachází v náručí barevných skal, nabízí jedinečný zážitek v srdci přírody. Po odpočinku v sauně pokračujte do relax zóny, která je součástí plovoucího pontonu. Z ochozu můžete skočit rovnou do ledové vody. Ubytování budete v tinyhousu, která vám zajistí veškeré pohodlí.  Čeká zde na vás velká postel, zařízená kuchyňka, vyhlídková terasa nad lomem s grilem, Hot Tub, a především unikátní plovoucí sauna. Plující objekt navrhli architekti z Ateliéru Hra v pražských Nuslích.

https://hiddenretreat.cz/

Rocksky house: Ve dne mezi stromy, v noci pod hvězdami

Designový lodní kontejner, který se nachází na dohled od hradu Lipnice, je vybavený celou spoustou detailů, díky kterým posouvá zážitek z glampingu na další úroveň.

Jak říkají autoři, je zde spousta funkčních rekvizit, které nutí každého, kdo vstoupí dovnitř přemýšlet a podněcují chuť něco vytvořit. Ve dne člověk žije okolím. Příroda se před očima neustále mění a nabízí neopakovatelné okamžiky, které lze pozorovat přímo z terasy. V noci se Rocksky House promění dle nálady. Chcete sedět uvnitř a dívat se ven, všechno zhasnete a pozorujete hvězdy. Chcete se naopak odříznout od okolí a užít si intimitu, rozsvítíte si uvnitř a LED pásek v ložnici natónujete do barvy, kterou máte rádi. Další vizí, na které se již pracuje, je vytvořit z Rocksky House malou observatoř, ve které se můžete stát průzkumníky celého vesmíru.

https://www.rockskyhouse.cz/

Rodinná farma Tasov: skvělá gastronomie a spousta společných zážitků

Z rodinné farmy Tasov nedaleko Velkého Meziříčí si odnesete zážitky nejen gastronomické. Dozvíte se víc o hospodaření, sami si vyzkoušíte třeba krmení zvířat, práci dřevorubců, pekařů či sýrařů. Své výtvory pak i ochutnáte. A navíc si v krásném a klidném prostředí skvěle odpočinete. Farmářská restaurace (od roku 2020 se nachází na Gastromapě Lukáše Hejlíka) totiž využívá co největší podíl surovin pocházejících přímo z farmy nebo jejího okolí. Ve vlastní sýrárně tu vyrábějí domácí sýry a ve velké peci pečou domácí chléb přímo před vámi. Farma nabízí i ubytování včetně balíčků aktivit pro páry. Díky nim si můžete mnohé farmářské činnosti zkusit sami, vlastníma rukama. Obec Tasov se nachází v malebné vysočinské krajině, která přímo vybízí k výletům na kole i pěšky. Vypravit se můžete do Třebíče, města UNESCO památek, na Dalešickou přehradu a navštívit místní postřižinský pivovar, případně dát přednost jednomu z několika blízkých zámků. https://www.farmatasov.cz/

Více tipů na netradiční pobyty na: www.vysocina.eu

Fotogalerie
16973 16974 16975 16976

Další články z rubriky

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Novinky na nestátních památkách sdružených do celorepublikového projektu Objevuj památky

Novinky na nestátních památkách sdružených do celorepublikového projektu Objevuj památky

Na vlně audioknih