Magazín Elita

Přicházejí nové modely Xero Shoes pro podzim/zimu 2023. Sedm outdoorových, funkčních a volnočasových stylů

Přicházejí nové modely Xero Shoes pro podzim/zimu 2023. Sedm outdoorových, funkčních a volnočasových stylů

Značka Xero Shoes představuje pro sezónu podzim/zima 2023 sedm nových stylů obuvi. Ty přinášejí přirozený pohyb při jakékoli aktivitě, která vyhovuje individuálnímu životnímu stylu. Od funkčních přes outdoorové až po volnočasové boty Xero Shoes, vždy s důrazem na pohodlný volný pohyb nohy.

Xero Shoes se zaměřuje na výrobu bot pro přirozený pohyb. Všechny boty Xero mají nevyvýšenou patu (“zero drop”) pro správné držení těla, jsou designované nízko při zemi pro dokonalou rovnováhu a hbitost. Mají také flexibilní podrážku, která vám poskytne tu správnou míru ochrany, abyste se mohli pohybovat v naprostém pohodlí a bezpečně vnímat půdu pod nohama. Xero neustále při vývoji produktů inovuje design a vytváří také lehčí verze oblíbené obuvi.

Nová řada zahrnuje silniční běžeckou obuv HFS II, víceúčelovou sportovní obuv Nexus Knit, vysoce funkční trailovou běžeckou obuv Scrambler Low, nepromokavou trailovou běžeckou obuv Mesa Trail WP, nepromokavou retro turistickou obuv Ridgeway Hiker, vlněné pantofle Pagosa a v neposlední řadě nazouvací mokasíny Kona.

Xero Shoes si od svého vzniku zakládá na podpoře přirozeného pohybu, a proto zachovává DNA svých bot: tedy širší tvar, anatomicky tvarovanou špičkou, nízkou konstrukci pro rovnováhu a hbitost, flexibilní stavbu pro přirozený pohyb a patentovanou podrážku FeelTrue® se zárukou na 8000 km.

Běhání

Xero HFS II: Silniční běžecká bota

Nové zdokonalení nejoblíbenější běžecké obuvi Xero Shoes je vybaveno dvoudílnou podrážkou, která zvyšuje trakci a výkon. Profil podrážky je univerzálnější, takže můžete snadno měnit terén, což je ideální pro běh městským parkem s prašnými nebo štěrkovými cestami. Podšívka odvádějící vlhkost a prodyšná síťovina pomáhají udržet nohy v pohodě, zatímco chráněné napínací pásky na nártu a uprostřed chodidla bezpečně udrží nohu na místě. Boty seženete v dámském a pánském provedení.

Hmotnost: 209,8 g (M 41,5) / 167,27 g (W 37,5)

Cena: 3400 Kč

Performance

Xero Nexus Knit: Víceúčelová tréninková bota pro volný čas

Atletická silueta modelu Nexus Knit je dostatečně pevná na to, aby vám dodala sílu při každém náročném tréninku, a zároveň dostatečně stylová na zbytek dne. Prémiová pletená konstrukce boty odvádí vlhkost a poskytuje prodyšnost, pohodlí a rychlost. Známá podrážka FeelTrue® dodává pocit rovnováhy a stability i při pohybu v terénu. Tento model je k dispozici jak pro muže, tak ženy.

Hmotnost: 260,8 g (M 41,5) / 218,30 g (W 37,5)

Cena: 2680 Kč

Outdoor

Xero Scrambler Low: vysoce funkční trailová běžecká bota

Spojte lehkou konstrukci s flexibilní vysoce trakční podrážku Michelin, a získáte tak rychlý běžecký výkon, jaký jste ještě nezažili. Prodyšný a odolný svršek ze svařované síťoviny umocňuje sportovní zážitky. Extra hrubé protektory inspirované horskými koly a hybridní tvar výstupků zajišťují trakci v proměnlivých podmínkách stezky a zároveň odvádějí bláto. Vyberou si ženy, ale také muži.

Hmotnost: 263.7 g (M 41.5) /209.79 g (W 37.5)

Cena: 4380 Kč

Xero Mesa Trail WP: nepromokavá trailová běžecká bota

Mesa Trail WP je plně voděodolná aktualizace nejprodávanější trailové běžecké boty Xero. Díky klínovitému jazyku, utěsněné vnitřní části boty a patentované voděodolné membráně Xero-Tex™ zůstanete v suchu v mokrém prostředí. Podrážka s výstupky a typické nastavitelné napínací pásky na nártu a uprostřed chodidla udrží nohy v bezpečí a stabilitě během off-roadových zážitků. K dostání jak ve variantě pro ženy, tak i pro muže.

Hmotnost: 272.2 g (M 41.5) / 226.80 g (W 37.5)

Cena: 3400 Kč

Xero Ridgeway Hiker: voděodolná turistická bota inspirovaná retro stylem

Voděodolná turistická bota inspirovaná vintage stylem, která vypadá stejně dobře na lesních stezkách jako ve vašem oblíbeném horském středisku. Je stejně funkční jako stylová a její odolná podrážka s výstupky je vyrobena z 20 % recyklovanými fleky. Robustní plátěný svršek se semišovými akcenty vypadá velmi dědičně, zatímco nepromokavá síťovina udržuje nohy v suchu. Boty seženete v dámském a pánském provedení.

Hmotnost: 368.6 g (M 41.5) / 326.03 g (W 37.5)

Cena: 4870 Kč

Životní styl

Xero Pagosa: Vlněné pantofle

Pánský model Pagosa přináší novou úroveň útulného pohodlí obuvi Xero a zároveň přidává do svého designu udržitelnost. Je vyrobena ze syntetické „vlny“, směs polyesterového flízu je veganská. Skládací patní část z mikrovlákna umožňuje snadné nazouvání a vyzouvání při lenošení doma.

Hmotnost: 158.8 g (M 41.5) / 141.75 g (W 37.5)

Cena: 1830 Kč

Xero Kona – Nazouvací mokasíny

Xero Shoes vzala klasickou siluetu mokasín pro volný čas a doplnila ji o DNA Xero: širší špičku a gumovou podrážkou FeelTrue®, která umožňuje prohýbat nohy. Svršek z bavlněného materiálu TENCEL vám poskytne příjemný a bezstarostný komfort. Boty seženete v dámském a pánském provedení.

Hmotnost: 218,3 g (M 41,5) / 184,28 g (W 37,5)

Cena: 2190 Kč

Boty značky Xero Shoes koupíte v internetovém obchodě xeroshoes.eu/cs/, v kamenných prodejnách Naboso.cz či HUDYsport, stejně tak na jejich e-shopech, a také v dalších specializovaných prodejnách a e-shopech.

Fotogalerie
16754 16755 16756 16757 16758 16759

Další články z rubriky

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Hejty na tepelná čerpadla se množí.  Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Hejty na tepelná čerpadla se množí. Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku