Magazín Elita

Bohemian Burlesque Festival, je největší burlesque události v Česku

Bohemian Burlesque Festival, je největší burlesque události v Česku

V Brně a Praze uskuteční již 6. ročník Bohemian Burlesque Festivalu, největší burlesque akce v České republice. Diváci uvidí během čtyřdenního festivalu ve dvou městech až 70 účinkujících ze 17 zemí. Na jedinečný festival opojného kabaretu a burlesky se do Česka sjedou slavní umělci z celého světa. Víkend plný žhavých show představí českému publiku burlesku světové úrovně v mnoha žánrech a celou řadu kabaretních disciplín od rozmanité škály umělců. Chybět nebude ani tradiční volba Bohemian Queen a Princess nebo workshopy s hlavními hvězdami akce – Sweetpea z USA a Misty Lotus ze Švýcarska, která titul Bohemian Queen vyhrála v roce 2017.

Producentka Lucie Čihánková alias Angelica G. L´Amour říká: “Náš festival je pro všechny, chodí na nás rozmanité publikum od mladých párů a skupin kamarádek až po lidi i důchodového věku, kteří rádi chodí za kulturou. Největší radost máme z našich stálých fanoušků a když na nás chodí třeba celé rodiny, dospělé, děti se svými partnery a rodiči. Burleska přinese radost do života a únik ze všednosti každému.”

Bohemian Burlesque Festival: Bohemian Cabaret Brno
Místo konání: Cabaret Des Péchés, Brno
Datum: čtvrtek 17. listopadu od 20:00

Šestý ročník Bohemian Burlesque Festivalu odstartuje tradičně ve čtvrtek v Brně tentokrát za účasti 17 umělců. Je to jedinečná šance vidět ty nejlepší kabaretní a burlesque umělce z celého světa přímo v Brně na největší show roku. Pestrý program podtrhne atmosféra populárního barového divadla Cabaret des Péchés, kde má Bohemian Burlesque domovskou scénu. V sobotu se část zahraničních umělců do Brna vrací an akci Festival Encore, která probíhá paralelně k hlavnímu sobotnímu programu v Praze.

Bohemian Burlesque Festival: Bohemian Cabaret Prague
Místo konání: Grand Hotel Bohemia Boccaccio sál, Praha
Datum: pátek 18. listopadu od 19:30

Jen ti nejlepší umělci ze světové i české burlesky se představí na pražské gala show v barokním sále Boccaccio. Diváci se mohou těšit na exkluzivní čísla hlavních hostů a dalších profesionálních vystupujících z celého světa a zažít neopakovatelnou atmosféru barokního sálu s tajným speakeasy coctail barem, který k burlesce a kabaretu neodmyslitelně patří.

Bohemian Burlesque Festival: Bohemian Market
Místo konání: Autoklub ČR, Praha
Datum: sobota 19. listopadu od 12:00

Denní akce, kde si lze zakoupit vintage a alternativní módu a doplňky, které budou představeny i na módních přehlídkách. Trh se spoustou šperků, ozdob do vlasů, s klobouky, retro a vintage šaty, prádlem a burlesque doplňky zpříjemní sobotní odpoledne. Součástí marketu je i vystoupení 22 vycházejících hvězd burlesky, rozhovor s hlavními hosty a panelová diskuse o body image a sebevědomí. Účastníci se také mohou nechat učesat a nalíčit v retro stylu a užít si vystoupení zpěvaček. Letos nově je zařazena i Pin UP soutež Bohemian Pinup.

Bohemian Burlesque Festival: Bohemian Queen Night
Místo konání: Autoklub ČR, Praha
Termín: sobota 19. listopadu od 20:30

Závěrečná gala show, jejíž součástí bude i soutěž o korunku a tituly Bohemian Queen a Princess a o cenu za nejlepší kostým. V soutěži se představí 12 tanečnic z celého světa, které diváky uhranou propracovaností a svůdností svých show. Poté v druhé polovině vystoupí i hlavní hosté a hvězdy festivalu.

O Bohemian Burlesque Festivalu:
Produkční společnost Bohemian Burlesque byla založena Lucií Čihánkovou alias Angelicou G. L´Amour v roce 2013 a stála za první českou mezinárodní burlesque show. Jejím posláním je tvořit okázalé burlesque a kabaretní akce v Praze, Brně a v regionech a díky festivalu rozšířit povědomí o umění burlesky a kabaretu v České republice. Bohemian Burlesque také vychovává na kurzech nové talenty na české scéně a dává jim přiležitost se učit od nejlepších zahraničních hvězd, které na festival jezdí.

Název společnosi i festivalu byl zvolen pro zvýšení povědomí o původního významu slova Bohemian - Czech mezi zahraničními, zejména anglicky mluvícími umělci.

Vstupenky lze zakoupit v síti SMSticket či na webových stránkách festivalu: Brněnská akce i páteční pražská akce jsou již téměř vyprodány.

https://www.bohemianburlesquefestival.com/

Fotogalerie
16730 16731

Další články z rubriky

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Na Rakovnicku našli další poklad, tentokrát v podobě zlatých keltských mincí

Motýlí dům Papilonia přinesla do  centra Liberce kousek exotiky

Motýlí dům Papilonia přinesla do centra Liberce kousek exotiky

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Festival Pop Messe přidává legendy Leftfield, Warhaus, Františka Skálu i virtuální hvězdu Nivva

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Kroměříž vzdá hold Miloši Formanovi a oscarovému snímku Amadeus sérií open-air představení

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Zaposlouchejte se do audioknižních novinek, které vám zlepší náladu a rozšíří obzory

Na vlně audioknih