Magazín Elita

Čerpejte duševní pohodu v přírodě v podzimní kolekci značky Columbia

Čerpejte duševní pohodu v přírodě v podzimní kolekci značky Columbia

Značka Columbia Sportswear přichází letošní podzim s ucelenou kolekcí, která vás obleče do rozmarů podzimního počasí od hlavy k patě. Díky řadě oceňovaných technologií vás tak ochrání před deštěm, větrem i chladem bez jakéhokoliv kompromisu. Vy se naopak budete moci věnovat toulkám v přírodě, po horách či v lese a čerpat z přírody sílu a duševní pohodu, načerpat energii v rámci tzv. ekoterapie. Ta je ideální pro všechny věkové skupiny a velmi prospívá duševnímu i fyzickému zdraví. Je již dobře zdokumentováno, že pobyt v přírodě může zmírnit stres a pomoci s pocity úzkosti či deprese. Může dokonce zlepšit paměť a kognitivní funkce, ale také zlepšit fyzickou kondici, jako je vytrvalost, obratnost a pohyblivost. Pomáhá odbourávat únavu i různými zdravotními problémy. Lidé se při pohybu v přírodě cítí uvolněněji a tak i více a lépe komunikují. Nebojte se tohoto uvolňujícího dobrodružství, není špatné počasí, jen špatné oblečení. I nevyzpytatelný podzim má své neopakovatelné kouzlo, které se vám vryje do paměti. Proto je potřeba, abyste si pobyt v přírodě co nejlépe v celkové pohodě užili a co nejvíce z něj také vytěžili, mít i správné oblečení a vybavení.

Na podzimní toulky přírodou je ideální oblečení vrstvit, abyste mohli lépe reagovat na měnící se teplotu a počasí. Využijte technické materiály, které vám zajistí prodyšnost, nepromokavost a teplo, ale zároveň neprofouknou. Jako mezivrstva je ideální fleecová bunda, na kterou stačí pak lehká voděodolná větrovka nebo lehce zateplená bunda využívající například i termoreflexní technologie Columbia Omni-Heat. Bundy volte lehké, neobjemné a pohodlně sbalitelné třeba do kapsy bundy nebo ty vybaveny systémem intercharge, který umožňuje do vnější bundy vepnout  jako tepelnou mezivrstvu další bundu. To vše naleznete v nové podzimní kolekci outdoorového experta – značky Columbia, která nabízí např. špičkovou voděodolnou technologii OutDry, kterou oceníte u oblečení, ale zejména pak u obuvi. Nebo velmi pokročilou termoreflexní technologii Omni-Heat Infinity. Kromě funkčnosti se kolekce pyšní propracovanými střihy, atraktivními barvami a vzory, které lze skvěle sladit do stylového outfitu.

Boty Columbia do terénu a podzimní nepohody

Novinkou v kolekci je univerzální turistická bota Columbia Peakfreak II. Technický design této obuvi Columbia je navržen tak, aby boty zajistily pohodlí a podporu po celý den. Kombinace padnoucího střihu a odpružení udrží vaše nohy stabilní a v pohodlí na dlouhých túrách i v náročném terénu. Díky patentované technologii OutDry jsou zcela voděodolné a zároveň prodyšné. Textilní svršek zpevňují přivařené syntetické prvky. Navic Fit System poskytuje přirozenou fixaci střední části chodidla zatímco lehká mezipodešev Techlite+ Single s hustou pěnou zaručuje dlouhodobé a kvalitní tlumení na všech typech povrchu. Gumová podrážka Adapt Trax zajistí výjimečnou trakci v každém terénu za sucha i za mokra. Boty Columbia Peakfreak II jsou k dispozici v dámském a pánském provedení, ve dvou variantách – klasické nízké za 3 399 Kč a vyšší ke kotníkům za 3 699 Kč. Na výběr je samozřejmě i několik barevných verzí od každého modelu.

Funkční bundy Columbia do nepohody

Na poli bund je letošní novinkou model Columbia Pebble Peak. Ať už máte na letošní podzim a zimu v plánu cokoli, tato lehká péřová bunda Columbia překoná všechny překážky. Pokročilá tepelně reflexní technologie Omni-Heat Infinity a prachové peří RDS s plnivostí 700 cuin jsou navrženy tak, aby vás spolu s konstrukcí tepelného těsnění udržely v teple, i když teplota klesne. Zip-in a 3bodový výměnný systém umožňuje vepnout přímo do bundy další vrstvu nebo tak využít bundu samotnou do jiné bundy. Mezi její praktické funkce dále patří kapsy na zip, kapuce, nastavitelný lem a možnost sbalení do kapsy na ruce. V kolekci je v dámské i pánské verzi a několika barevných variantách za 6 499 Kč.

Zateplená hybridní bunda Columbia Powder Lite s kapucí je vše, co potřebujete pro podzimní dny, které s sebou přinášejí přetrvávající chlad a déšť. S voděodolnou membránou a termoreflexní podšívkou Columbia Omni-Heat zůstanete v suchu a teple bez ohledu na to, jaké počasí zrovna dominuje. Ochranná kapuce nebo vysoký límec, chránič brady, kapsy na ruce a nastavitelný lem se stahovací šňůrkou chrání před suchým větrem a poskytují maximální pohodlí. Cena je  2 999 Kč

Fotogalerie
16693 16694 16695 16696 16697

Další články z rubriky

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Na vlně audioknih