Magazín Elita

Petr Jákl po Žižkovi natáčí film s gladiátorem Russelem Crowem

Petr Jákl po Žižkovi natáčí film s gladiátorem Russelem Crowem

Začátkem září se začal v Austrálii natáčet nový akční thriller s názvem Land of Bad. Režie se ujal Will Eubank, který společně s Davidem Frigeriem napsal i scénář. V hlavních rolích se představí držitel Oscara a Zlatého glóbu Russell Crow či hvězda série Hunger Games Liam Hemsworth. A jako jeden z producentů bude pod filmem podepsaný i Petr Jákl.

Will Eubank se naposledy představil režií snímků Paranormal Activity: Next of Kin nebo akčním sci-fi Pod vodou, David Frigerio zase thrillerem Crypto nebo společným snímkem Signál z neznáma. V akčním thrilleru Land of Bad, jejich nejnovějším počinu o bezpilotních letadlech a misi Delta Force, se objeví Russell Crow, který jde ve svých 58 letech z projektu do projektu. Další hvězdou filmu bude Liam Hemsworth, jenž se na place potká i se svým starším bratrem Lukem Hemsworthem (Thor: Láska jako hrom).

„Ze spolupráce s Russellem a Liamem jsem naprosto nadšený, zcela totiž naplňují moje představy o tom, jak mají hrdinové vypadat,“ svěřil se režisér Will Eubank. Nadšený je samozřejmě i Petr Jákl, který byl několik posledních let zcela ponořený do historie „středoevropského bojového umění“ přelomu 14. a 15. století.

„Už skoro 11 let žiju ve středověku. Alespoň obrazně řečeno. Teď, když je Jan Žižka konečně v kinech, se i já můžu posunout dál. Russel Crowe pro mě navždy zůstane gladiátorem ze stejnojmenného filmu Ridleyho Scotta. Vždycky jsem s ním chtěl spolupracovat. A Liam je stoupající hvězda, takže je tahle kombinace herců ideální,“ osvětlil režisér a producent Petr Jákl.

Českému koproducentovi filmu je blízké i prostředí, ve kterém se teď bude nějaký čas pohybovat. „Natáčíme v Austrálii, kterou miluju díky olympiádě v Sydney, kde jsem závodil v judu. Mám z té doby na Austrálii nezapomenutelné zážitky. Navíc jsme začali natáčet o pár dní dřív, než se plánovalo a padlo to přesně na mé narozeniny. Tak doufám, že budu dostávat v budoucnu víc takových dárků,“ dodal se smíchem Jákl.

Jákl v současné době dokončuje jako producent několik amerických snímků, jako například 57 seconds s Morganem Freemanem nebo Savage Salvation s Robertem De Nirem a Johnem Malkovichem. V říjnu bude v Americe distribuován thriller/horror The Inhabitant volně inspirovaný příběhem známé americké vražedkyně Lizzie Borden, kde je taktéž producentem.


Další články z rubriky

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Chceme, aby bylo jasné, že náš Žár stále trvá, říká Karel Šůcha

Na vlně audioknih