Magazín Elita

Praní s Miele - udržitelnější, pohodlnější a chytřejší než kdy dříve

Praní s Miele - udržitelnější, pohodlnější a chytřejší než kdy dříve

Miele stále znovu potvrzuje svou vedoucí roli v oblasti udržitelné péče o prádlo - například vynikajícími hodnotami spotřeby, ale také špičkovým výkonem a maximálně snadným používáním. V programu Eco není doba praní příliš dlouhá, nedochází ke zhoršení výsledku praní a rovněž malé množství prádla lze prát energeticky úsporně. Také podle nového, mnohem přísnějšího energetického štítku jsou téměř všechny pračky Miele s předním plněním zařazeny do nejlepší třídy energetické účinnosti A. A abychom nezapomněli: Miele jako jediný výrobce v oboru testuje své pračky s předním plněním na 20letou životnost a vybavuje je kovem až z 80 % pro dlouhou a bezproblémovou životnost spotřebiče i dobrou recyklovatelnost. Díky tomu se udržitelnost stává každodenní realitou a každý, kdo si vybere pračku Miele, přispívá k ochraně životního prostředí a klimatu.

Aby bylo možné otestovat životnost 20 let při každodenním použití, provádějí se náročné testy zatížení a odolnosti, které jsou určeny pro pět pracích dávek týdně nebo celkem 5 000 programových cyklů. K mimořádné životnosti přispívá také pevná konstrukce a použití vysoce kvalitních materiálů. Všechny modely aktuální generace W1 jsou například vyrobeny až z 80 % z kovu, což má rovněž pozitivní vliv na recyklovatelnost.

Také v oblasti energetické účinnosti jde Miele příkladem: až do zavedení nového energetického štítku v roce 2020 byly všechny pračky zařazeny do tehdy nejlepší třídy účinnosti A+++, nebo dokonce překračovaly její mezní hodnoty až o 50 % - a to při poměrně krátké době trvání programu. V novém štítku nyní téměř všechny modely s předním plněním dosahují nejlepší třídy energetické účinnosti A.

Top model pračky Miele jsou navíc vybaveny druhou přípojkou na teplou vodu, čímž se při používání ušetří dalších 65 % elektrické energie. Celkově se průměrná spotřeba elektřiny podle energetického štítku snížila za posledních 20 let přibližně o 72 %.

PowerWash – inovativní technologie praní pro nízkou spotřebu vody a elektrické energie

Základem vynikající energetické účinnosti a krátké doby provozu je technologie praní PowerWash, která využívá přídavné oběhové čerpadlo k opakovanému přivádění roztoku pracího prostředku zpět do bubnu. Speciální rytmus otáčení bubnu navíc zajišťuje, že prádlo leží u stěny bubnu a vytváří tak tunel.

Tato kombinace umožňuje rychlejší a rovnoměrnější pronikání pracího prostředku do textilií. Několikrát opakované krátké ždímání a následné opětovné postříkání prádla roztokem pracího prostředku (Spin&Spray) dále snižuje spotřebu vody a tím i energii na ohřev. Spotřebiče zároveň přizpůsobují množství vody aktuální náplni. To nejen šetří čas, ale také pomáhá snížit účet za elektřinu.

Efektivní praní jednotlivých kousků – s funkcí SingleWash

Pokud je třeba vyprat pouze jednotlivé kusy oblečení, lze dobu provozu ještě zkrátit. Se speciální funkcí SingleWash se prádlo vypere rychle a energeticky úsporně za pouhých 39 minut. Systém SingleWash přizpůsobuje spotřebu vody a energie, ale také dobu programu přesně podle daného množství. Za tímto účelem je technologie PowerWash doplněna o další parametry, které ještě přesněji zaznamenávají pronikání vlhkosti do textilií. Tak lze i jednotlivé kusy oblečení v případě potřeby prát bez nadměrné spotřeby.

Úspora pracího prostředku a maximální komfort – s TwinDos

K mimořádně efektivnímu používání pracího prostředku významně přispívá automatický dávkovač tekutého pracího prostředku TwinDos, který je integrovaný ve spotřebiči. TwinDos dokáže ušetřit až 30 %* pracího prostředku, což nezávisle potvrdil renomovaný Öko-Institut e. V. ve Freiburgu. V jediném dávkovacím systému na světě pro dvoufázové tekuté prací prostředky odstraňuje prací prostředek UltraPhase 1 od Miele nečistoty, jako je mastnota a bílkoviny, zatímco UltraPhase 2 odstraňuje odolné skvrny, jako je tráva, červené víno nebo káva. Dávkování obou závisí na typu prádla a velikosti náplně. TwinDos dávkuje automaticky ve správný čas a ve správném poměru: nadměrné nebo nedostatečné dávkování, stejně jako manipulace s pracím prostředkem, jsou nyní minulostí - pro maximální komfort a praní stisknutím jediného tlačítka.

Inteligentní řízení spotřeby energie při praní a sušení

Úplná transparentnost spotřeby energie při praní a tipy, jak mohou zákazníci provozovat své spotřebiče ještě udržitelněji a efektivněji nabízí nový Consumption Dashboard**, který bude od roku 2023 k dispozici pro propojené pračky v aplikaci Miele. Konkrétně panel poskytuje informace například o skutečné spotřebě vody a elektřiny dokončeného programu. Jednoduchá a přehledná je rovněž podrobnější analýza, která porovnává průměrné hodnoty všech použitých programů. Na první pohled je tak patrné, že prací program Eco 40-60 potřebuje výrazně méně elektřiny než program Bavlna (40 nebo 60 °C). Consumption Dashboard poskytuje také informace o tom, jak často byl příslušný program používán za týden, měsíc nebo rok. V neposlední řadě jsou zde uvedeny i prací cykly, protože ti, kteří si vystačí s 26 namísto 30 pracích cyklů za měsíc, šetří navíc peníze i životní prostředí.

*ve srovnání s ručním dávkováním.

** Aplikace popsané v textu jsou doplňkové digitální nabídky společnosti Miele & Cie. KG nebo partnerských společností Miele. Všechny chytré aplikace umožňuje systém Miele@home. Rozsah funkcí se může lišit v závislosti na modelu a zemi.

www.miele.cz

 

Fotogalerie
16520

Další články z rubriky

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Přidejte se k revoluci v praní. EcoHaus spustil kampaň na HitHitu

Přidejte se k revoluci v praní. EcoHaus spustil kampaň na HitHitu

Na vlně audioknih