Magazín Elita

Steak bez kompromisů? Jedině ve WOOD&STEAK!

Steak bez kompromisů? Jedině ve WOOD&STEAK!

Když máte kvalitní hovězí, nepotřebujete už nic jiného. Tedy až na dřevo do grilu, aby se stařené maso z býčků a jalovic proměnilo v nádherně voňavý a šťavnatý steak. Prosté a jednoduché. A právě takový je koncept nového podniku WOOD&STEAK v Belgické ulici v Praze. 

Příjemná restaurace otevřená letos na jaře v klidné ulici nedaleko Náměstí Míru je zaměřená na prezentaci špičkového masa ve všech možných podobách. Už mezi předkrmy najdete několik parádních kousků. Za ochutnání rozhodně stojí křehké carpaccio, podávané s kandovaným citronem, i dokonalý tatarák připravený z vyzrálého masa, které je dochucené ve francouzském stylu kapary, šalotkou a okurkami cornichons. Sběratele netradičních kulinárních zážitků naopak zaujmou pečené morkové kosti s cibulovým džemem.

Také v kategorii hlavních jídel je rozhodně z čeho vybírat. Velkou popularitu si rychle získala pomalu pečená hovězí žebra marinovaná v omáčce z chilli a melasy, milovníci řízků mohou ochutnat telecí řízek připravený v panko strouhance zjemnělé sýrem Gran Moravia, zatímco na labužníky zde čekají chuťově delikátní jehněčí kotletky obalené v bylinkové strouhance.

Největším trumfem restaurace jsou samozřejmě steaky z vyzrálého hovězího masa z jalovic a mladých býčků, které se staří zhruba dva měsíce, a tím získává výraznou a plnou chuť. V nabídce je křehký a šťavnatý filet mignon, chuťově výrazný rib eye či kilový tomahawk s kostí. Všechny steaky jsou připravené na španělském grilu Mibrasa, v němž díky ohni z dřevěného uhlí dostane maso krásnou kouřovou vůni i chuť. Z příloh můžeme doporučit poněkud nezvyklé bramborové lokše i klasiku v podobě malých brambůrků grenaille pečených s rozmarýnem. Z půl tuctu omáček ochutnejte výraznou demi glace se zeleným pepřem či chuťově rafinovanou omáčku z lišek.

Pokud vám po této masové hostině zůstalo ještě nějaké místo na dezert, můžete vyzkoušet lokše na sladko, tedy se sorbetem a kokosovým cukrem, případně londýnský cheesecake ve skle, či si dát jako sladkou tečku na závěr kopeček zmrzliny se strouhanou belgickou čokoládou.

Fotogalerie
16493 16494 16495

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové