Magazín Elita

Steak bez kompromisů? Jedině ve WOOD&STEAK!

Steak bez kompromisů? Jedině ve WOOD&STEAK!

Když máte kvalitní hovězí, nepotřebujete už nic jiného. Tedy až na dřevo do grilu, aby se stařené maso z býčků a jalovic proměnilo v nádherně voňavý a šťavnatý steak. Prosté a jednoduché. A právě takový je koncept nového podniku WOOD&STEAK v Belgické ulici v Praze. 

Příjemná restaurace otevřená letos na jaře v klidné ulici nedaleko Náměstí Míru je zaměřená na prezentaci špičkového masa ve všech možných podobách. Už mezi předkrmy najdete několik parádních kousků. Za ochutnání rozhodně stojí křehké carpaccio, podávané s kandovaným citronem, i dokonalý tatarák připravený z vyzrálého masa, které je dochucené ve francouzském stylu kapary, šalotkou a okurkami cornichons. Sběratele netradičních kulinárních zážitků naopak zaujmou pečené morkové kosti s cibulovým džemem.

Také v kategorii hlavních jídel je rozhodně z čeho vybírat. Velkou popularitu si rychle získala pomalu pečená hovězí žebra marinovaná v omáčce z chilli a melasy, milovníci řízků mohou ochutnat telecí řízek připravený v panko strouhance zjemnělé sýrem Gran Moravia, zatímco na labužníky zde čekají chuťově delikátní jehněčí kotletky obalené v bylinkové strouhance.

Největším trumfem restaurace jsou samozřejmě steaky z vyzrálého hovězího masa z jalovic a mladých býčků, které se staří zhruba dva měsíce, a tím získává výraznou a plnou chuť. V nabídce je křehký a šťavnatý filet mignon, chuťově výrazný rib eye či kilový tomahawk s kostí. Všechny steaky jsou připravené na španělském grilu Mibrasa, v němž díky ohni z dřevěného uhlí dostane maso krásnou kouřovou vůni i chuť. Z příloh můžeme doporučit poněkud nezvyklé bramborové lokše i klasiku v podobě malých brambůrků grenaille pečených s rozmarýnem. Z půl tuctu omáček ochutnejte výraznou demi glace se zeleným pepřem či chuťově rafinovanou omáčku z lišek.

Pokud vám po této masové hostině zůstalo ještě nějaké místo na dezert, můžete vyzkoušet lokše na sladko, tedy se sorbetem a kokosovým cukrem, případně londýnský cheesecake ve skle, či si dát jako sladkou tečku na závěr kopeček zmrzliny se strouhanou belgickou čokoládou.

Fotogalerie
16493 16494 16495

Další články z rubriky

Užijte si zimní pohádku na Žďársku

Užijte si zimní pohádku na Žďársku

 

Správná hydratace je tajemstvím Australian Open

Správná hydratace je tajemstvím Australian Open

 

The Artisan představuje speciální valentýnské menu, nechybí romantická večeře, brunch ani koktejly

The Artisan představuje speciální valentýnské menu, nechybí romantická večeře, brunch ani koktejly

Nápoje dodávající energii při tréninku i během náročného dne

Nápoje dodávající energii při tréninku i během náročného dne

Zdravá lednová inspirace: začněte nový rok v barvách s našimi řepovými palačinkami!

Zdravá lednová inspirace: začněte nový rok v barvách s našimi řepovými palačinkami!

Retrohraní