Magazín Elita

Steak bez kompromisů? Jedině ve WOOD&STEAK!

Steak bez kompromisů? Jedině ve WOOD&STEAK!

Když máte kvalitní hovězí, nepotřebujete už nic jiného. Tedy až na dřevo do grilu, aby se stařené maso z býčků a jalovic proměnilo v nádherně voňavý a šťavnatý steak. Prosté a jednoduché. A právě takový je koncept nového podniku WOOD&STEAK v Belgické ulici v Praze. 

Příjemná restaurace otevřená letos na jaře v klidné ulici nedaleko Náměstí Míru je zaměřená na prezentaci špičkového masa ve všech možných podobách. Už mezi předkrmy najdete několik parádních kousků. Za ochutnání rozhodně stojí křehké carpaccio, podávané s kandovaným citronem, i dokonalý tatarák připravený z vyzrálého masa, které je dochucené ve francouzském stylu kapary, šalotkou a okurkami cornichons. Sběratele netradičních kulinárních zážitků naopak zaujmou pečené morkové kosti s cibulovým džemem.

Také v kategorii hlavních jídel je rozhodně z čeho vybírat. Velkou popularitu si rychle získala pomalu pečená hovězí žebra marinovaná v omáčce z chilli a melasy, milovníci řízků mohou ochutnat telecí řízek připravený v panko strouhance zjemnělé sýrem Gran Moravia, zatímco na labužníky zde čekají chuťově delikátní jehněčí kotletky obalené v bylinkové strouhance.

Největším trumfem restaurace jsou samozřejmě steaky z vyzrálého hovězího masa z jalovic a mladých býčků, které se staří zhruba dva měsíce, a tím získává výraznou a plnou chuť. V nabídce je křehký a šťavnatý filet mignon, chuťově výrazný rib eye či kilový tomahawk s kostí. Všechny steaky jsou připravené na španělském grilu Mibrasa, v němž díky ohni z dřevěného uhlí dostane maso krásnou kouřovou vůni i chuť. Z příloh můžeme doporučit poněkud nezvyklé bramborové lokše i klasiku v podobě malých brambůrků grenaille pečených s rozmarýnem. Z půl tuctu omáček ochutnejte výraznou demi glace se zeleným pepřem či chuťově rafinovanou omáčku z lišek.

Pokud vám po této masové hostině zůstalo ještě nějaké místo na dezert, můžete vyzkoušet lokše na sladko, tedy se sorbetem a kokosovým cukrem, případně londýnský cheesecake ve skle, či si dát jako sladkou tečku na závěr kopeček zmrzliny se strouhanou belgickou čokoládou.

Fotogalerie
16493 16494 16495

Další články z rubriky

Pomalým krokem za tichem: Slow-travel a mindful hiking na Zlínsku a Luhačovicku

Pomalým krokem za tichem: Slow-travel a mindful hiking na Zlínsku a Luhačovicku

Emirates představuje nové služby, které usnadní cestování osobám se speciálními potřebami

Emirates představuje nové služby, které usnadní cestování osobám se speciálními potřebami

Skupina Mandarin Oriental byla jmenována nejlepší luxusní hotelovou značkou světa pro rok 2025

Skupina Mandarin Oriental byla jmenována nejlepší luxusní hotelovou značkou světa pro rok 2025

Livigno poprvé v historii hostí závod Světového poháru mužů v Super-G

Livigno poprvé v historii hostí závod Světového poháru mužů v Super-G

Mezinárodní den na talíři

Mezinárodní den na talíři