Magazín Elita

Snoubení české a francouzské gastronomie. Na Andělu v RED Pifu

Snoubení české a francouzské gastronomie. Na Andělu v RED Pifu

Smíchovský Anděl je rušnou křižovatkou moderní Prahy i oblíbeným místem setkávání. A právě setkávání je zasvěcena nová andělská restaurace RED Pif. Nejen setkávání přátel a známých, ale také kultur, neboť se v ní prolíná česká a francouzská gastronomie. Pivo, víno, jídlo, vše v dokonalé podobě. Tady vám bude chutnat. Tady chutná život.

Ale špičkově ošetřená Plzeň či vynikající naturální vína z Francie nejsou zdaleka jediným lákadlem RED Pifu. Nový podnik překvapí vzdušným, moderním designem sázejícím na dřevo, a samozřejmě parádní kuchyní, kterou má na starosti mimořádně zkušený chef David Kalina, jenž si své renomé vydobyl v podnicích Mincovna, Tiskárna či U Tellerů.

A na co se můžeme těšit v RED Pifu, který byl otevřen na počátku prázdnin? Menu je rozkročené mezi francouzskou a českou kuchyní, přičemž speciality ze země galského kohouta dostávají o trochu více prostoru. Mezi předkrmy září u nás téměř neznámé „beignetky“, tedy malé smažené koblížky, kterým se ve Francii říká jeptišky. V RED Pifu je kuchaři plní krevetami a servírují s pikantní majonézou. V nabídce nechybí obligátní pařížský tatarák či šneci, ale jedničkou je bezesporu fantastické kachní jelito pečené na hruškách a calvadosu. A potěší také křupavý alsaský cibulový koláč se slaninou a smetanou.

Mezi hlavními chody nechybí jedna z nejslavnějších francouzských specialit v podobě kohouta dušeného na červeném víně s kořenovou zeleninou, velkou konkurencí je mu však famózní jehněčí pečené na rajčatech a bylinkách, jehož křehké a voňavé maso se doslova rozpadá na jazyku. „Francouzská kuchyně má ráda silné omáčky a výrazné chutě. A protože i Češi jsou omáčkovým národem, určitě jim bude v RED Pifu chutnat,“ věří šéfkuchař podniku David Kalina. A přidává svůj tip na dezert. Ile flottante je možné přeložit jako plovoucí ostrov, jedná se o meringue, tedy sněhovou pusinku servírovanou s vanilkovou omáčkou, mandlemi, pistáciemi a kandovanou pomerančovou kůrou.

Nový podnik na Andělu navazuje na původní Vinný bar a restaurant RED Pif, který sídlil od roku 2010 na Starém Městě pražském v ulici U Dobřenských. Ten byl však před lety uzavřen a v nové podobě se objevil až nyní na Andělu. Moderní tvář s výrazným zastoupením hrubě opracovaného smrkového dřeva dali podniku architekti Jakub Fišer a Marek Schneider z ateliéru Aulík Fišer architekti. Za projektem stojí gastronomická osobnost Milan Bartoš, objevitel a znalec vín, který všechna vína sám ochutnává a vybírá, a většinu vinařů poznal osobně na svých cestách po Francii.

 

Fotogalerie
16410 16411 16412 16413

Další články z rubriky

Podzim patří špaldě

Podzim patří špaldě

Užijte si plavbu v moři šťavnatých jablek s novinkou CAPTAIN MORGAN SLICED APPLE

Užijte si plavbu v moři šťavnatých jablek s novinkou CAPTAIN MORGAN SLICED APPLE

Jak překvapit budoucí nevěstu? Přinášíme 3 tipy na skvělé holčičí koktejly pro rozlučku se svobodou

Jak překvapit budoucí nevěstu? Přinášíme 3 tipy na skvělé holčičí koktejly pro rozlučku se svobodou

Den venkova ve Žďáru nad Sázavou nabídne zážitky pro celou rodinu

Den venkova ve Žďáru nad Sázavou nabídne zážitky pro celou rodinu

Tradičně netradiční. Ochutnejte nové koláče z pekařství PAUL

Tradičně netradiční. Ochutnejte nové koláče z pekařství PAUL

Běhejme a pomáhejme útulkům s Akinu