Magazín Elita

Džemy a nakládané okurky Jozefíny Růžičkové opět dobývají svět

Džemy a nakládané okurky Jozefíny Růžičkové opět dobývají svět

Nejchutnější marmelády světa se vaří v malé provozovně v Prachaticích. Jejich autorkou je Jozefína Růžičková, která tento rok už poněkolikáté obhájila výjimečnost svých produktů v nejprestižnější soutěži svého druhu, Great Taste Awards. Slavnostní vyhlášení vítězů Great Taste Awards 2022 proběhlo 5. září 2022 v londýnské Southwark Cathedral.

Hitem letošního ročníku soutěže, jíž se pravidelně účastní výrobky z více než stovky zemí celého světa, se staly příchutě: švestka, švestka s aronií, chilli a okurka. Důvod, proč se marmeládám a džemům Rose Garden tolik daří, je podle majitelky společnosti zcela jednoznačný: "Zakládám si na lokálnosti, vysoké kvalitě surovin a tradičních postupech při jejich zpracování. A po letošním ročníku mám velkou radost, že hvězdičku získaly už celkem tři moje výrobky ze skvělých švestek z Hoříkovic u Prachatic".

Ocenění na různých soutěžích přitom marmelády Rose Garden získávají kontinuálně, a to již od roku 2015, kdy bodovaly ještě v kategorii home made produktů ve světové soutěži citrusových marmelád.

I letošní ročník byl pro Rose Garden úspěšný a ocenění získaly tyto výrobky:

  • Švestkový džem: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Džem temně rubínově červené barvy a jemného švestkového aroma. Půvabně vybalancovaná vůně ovoce a kyselosti … Není zbytečně přeslazená ani převařená, takže švestky voní jako čerstvé.“

  • Švestkový džem s arónií: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Skvělé ovocné aroma … Švestky a arónie jsou dokonale vyvážené … Oceňujeme, že v džemu není jediné zrníčko … Nádherná sytá tmavě švestková barva.“

  • Chilli džem: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „6 % chilli nezní moc, ale wow, tenhle džem má šmrnc! Tak akorát sladký, tak akorát ostrý … Výrazná červená barva okamžitě upoutá vaši pozornost … Jemné rajčatové tóny ve vůni, skvělý poměr sladkosti a kyselosti … Džem zanechává v ústech příjemný pocit. Výborně!“

  • Nakládané okurky: 1 hvězda (simply delicious – jednoduše delikátní)

Z hodnocení porotců: „Tyto malé okurky vypadají skvěle. Jsou křupavé, jejich vůně vyvážená a lákavá … Vyváženost cukru, octa a kopru funguje dobře ... Splňují vše, co si od nakládané zeleniny přejete … Opravdu dobrá svačinka nebo příloha.“

Lokálně, sezonně, kvalitně

Rose Garden si zakládá na jen těch nejlepších surovinách – a s výjimkou citrusových plodů a exotického koření čistě lokálního charakteru. Od lokálnosti se odvíjí i sezonnost, suroviny na svoje výrobky nenakupuje z druhého konce světa, a tak má nejvíc napilno v létě, kdy jsou všechny ty višně, švestky nebo třeba jahody v hlavní sezoně. Na vlastní zahradě pěstuje sibiřské kiwi, muchovník, rakytník a žlutomasý dřín, chodí sbírat šípky a další plody tak, aby svým zákazníkům mohla poskytnout jen to opravdu nejlepší, co šumavská příroda nabízí. Džemy od Rose Garden obsahují 52 % cukru, což je dle příslušné vyhlášky v podstatě minimum pro „extra džem méně sladký“. O to víc si v nich vychutnáte plnou chuť ovoce.

Moderní vzhled a nové logo

Úspěch na letošním ročníku Grate Taste Awards se Jozefína Růžičková rozhodla oslavit také změnou loga a novým vzhledem etiket. To pro ni vytvořila pražské agentura Cocoon, na jejichž práci narazíte i na obalech známých českých piv a dalších nápojů i řady jiných potravinářských i drogistických výrobků. A co nový vzhled a tradiční obsah splňuje? Rose Garden je kreativní, jedinečná, respektuje tradiční postupy a v neposlední řadě vám zajistí požitek z výjimečné chuti.

A když tohle všechno dáte dohromady s pečlivostí a láskou k přírodě, výsledkem jsou medailemi ověnčené skleničky marmelád, džemů, čatní a okurek, které vás hned po otevření omámí vůní ovoce a poctivého přístupu.

Fotogalerie
16360 16361

Další články z rubriky

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

Třetina veškerého jídla na světě končí jako odpad, říká první česká ambasadorka WPO pro celou Evropu

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

V Ostravě byla dokončena záchrana památkově chráněné Grossmannovy vily

 

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Kam se starými brýlemi? Recyklujte je!

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Milovníci gastro zážitků, PASTRAMI POP-UP vol. II si opět našel cestu do Holešovické tržnice

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec

Velikonoce klepou na dveře. Ozdobte je dekorací z vajec