Magazín Elita

10. jubilejní ročník Prague Harley Days zaznamenal rekordní účast! 30 000 návštěvníků během 3 dní!

10. jubilejní ročník Prague Harley Days zaznamenal rekordní účast! 30 000 návštěvníků během 3 dní!

Prague Harley Days mají za sebou svůj jubilejní 10. ročník a rozhodně bude dlouho na co vzpomínat! Již tradiční akce konce léta si při svém 10. výročí připsala rekordní účast, kdy na ni během 3 dní zavítalo 30 000 návštěvníků všech věkových kategorií, z nichž více jak 4 000 dorazilo na motocyklech, především Harley-Davidson, ale nechyběly ani jiné značky. Tradiční sobotní spanilé jízdy se zúčastnilo přesně 800 motocyklů, pro které bylo přichystáno překvapení na Václavském náměstí v podobě seskoku parašutistů. A v aviatickém duchu se neslo i oficiální zahájení Prague Harley Days, v jehož závěru nad Výstavištěm v nízké letové hladině přeletěl historický Beech C45H Expeditor z roku 1942, navíc, v kokpitu i se šťastným výhercem. Víkend ve znamení Harley-Davidson, zvuku motorů, naleštěných strojů, adrenalinu, hudby, zábavy pro celou rodinu, dobrého jídla a pití, dokonalého počasí a jedinečné atmosféry stál po všech stránkách za to!

10. ročník Prague Harley Days, navíc v podobě, jaké se nám ho podařilo udělat, je splněný sen! Už samotný předprodej vstupenek trochu naznačoval, že by se ta desítka mohla vydařit, musím ale říct, že samotná akce, od rekordní návštěvnosti, ve kterou jsme si při prvním ročníku ani netroufli doufat, přes celkový průběh, atmosféru i první ohlasy lidí, předčila naše očekávání. Velký dík všem, kteří dorazili a užili si mejdan s námi a zvlášť těm, co jsou s námi celých těch 10 let. Díky, že nám dokazujete, že naše práce má smysl a že i přes mnohdy nemalé překážky, se kterými jsme se museli poprat, má cenu tlačit event dál a dál. Teď si dáme trochu oraz a vrhneme se na přípravy 11. ročníku, ať se na stejném místě sejdeme zase za rok, první zářijový víkend 2023. Jsem rád, že do té naší druhé desítky vstupujeme jako event evropského významu a světového formátu. Takže ještě jednou velký dík všem,” říká organizátor Jaroslav Vavřina.

Kromě tradiční spanilé jízdy, bez které by Prague Harley Days nemohly existovat a které se letos účastnilo 800 motocyklů a jezdci nejen od nás, ale i z Německa, Polska, Velké Británie, Rakouska, Ukrajiny, Itálie, Francie, Kypru, USA, Mexika, si návštěvníci užili i jízdy na motocyklech Harley-Davidson aktuální modelové řady, které pro ně byly nachystány každou hodinu po celé 3 dny. Otestovat ale mohli i pravé americké káry od partnera Tucar nebo si v adrenalinové zóně vychutnat ukázky z freestyle motokrosu, pod vedením Petra “Pilníka” Piláta, který společně s Bricem Izzo nebo Zdeňkem Fuskem předvedl něco ze svého umění. A když adrenalin tak nemohl chybět ani 13násobný dakarský jezdec David Pabiška, který předvedl exhibici na motocyklu Harley-Davidson Pan America, jehož je dokonce i ambasadorem.

K vidění byla ale i výstava motocyklů, motocyklové přestavby v rámci soutěže Custom Bike Show, koncerty, například rockové zpěvačky Sabiny Křovákové nebo revivaly slavných kapel jako je Metallica či Motörhead. Rodiny s dětmi si užily zábavu a odpočinek ve family zóně, teenageři mohli pro změnu obdivovat POST-APO CONVOY nebo si zařádit na kolech a koloběžkách na pumptracku.

Připomeňme, že Prague Harley Days byly již po třetí spojeny s Burgerfestem, který letos slavil svůj 11. ročník a kde opět nebyla nouze o burgery všech druhů, včetně vegetariánských, ale nechyběly ani jiné grilované většinou americké speciality, sladkosti a pochopitelně dobré pití, kulinární workshopy top šéfkuchařů od nás i ze zahraničí, soutěže o hodnotné ceny nebo doslova pikantní pojídací show.

Zároveň už nyní pořadatelé zvou na 11. ročník PRAGUE HARLEY DAYS, který se uskuteční opět za rok!

KDY: 1. – 3. 9. 2023

KDE: Praha, Výstaviště Holešovice

Více informací na www.pragueharleydays.cz

Fotogalerie
16353 16354 16355

Další články z rubriky

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Na vlně audioknih