Magazín Elita

Léto na vlně audioknih. Nové příběhy Tlučhořových, detektivní bestsellery i audioshow o snech

Léto na vlně audioknih. Nové příběhy Tlučhořových, detektivní bestsellery i audioshow o snech

Audioknihy jsou na dovolenou ideální volbou. Nezaberou místo v kufru, nemusíte kvůli nim mžourat do sluníčka, a ještě vám spolehlivě zpříjemní dlouhou cestu či zajistí trochu klidu na hlučném letišti, stejně jako na plné pláži. Audio obsah navíc otevírá stále nové možnosti zábavy – od populárně naučných audioshow až po komediální, detektivní i mystické audioseriály.

Právě z těchto nových formátů jsme pro vás vybrali pět letošních novinek. Budou inspirací i pro náročnější posluchače, ať už preferujete zábavu, napětí nebo si chcete rozšířit obzory. Všechny pochází z dílny největší tuzemské audioknižní platformy Audioteka a kromě poutavých námětů zaujmou i takzvaným superprodukčním zpracováním. To vás díky perfektnímu zvuku, řadě efektů a špičkovým výkonům prvotřídních herců dokonale vtáhne do děje.

Łukasz Orbitowski, Klaudia Mynarska: Recepce 2

I když na dovolené chcete na práci zapomenout, tenhle audioseriál si na ní klidně pusťte. Pokračování úspěšné série Recepce totiž přináší dobře namíchaný koktejl situačního humoru a skvělých hereckých výkonů v podání Hany Vagnerové, Jana Vondráčka, Marie Poulové a Zuzany Kronerové. Nabízí další příběhy recepční Kláry, která se tentokrát z nadnárodní firmy přesune na nové pracoviště – do hotelu Ranní rosa. I na tomto místě však zažívá dobrodružství, které rozhodně stojí za to.

Kinga Krzemińska, Krzysztof Komander: Strážmistr Cuff 2

Výbornou prázdninovou volbou je také pokračování bestselleru, který potěší milovníky krimi komedií. Na ruském kole je nalezeno tělo neznámého muže. Všichni předpokládají, že jde o přirozenou smrt, ale strážmistr Cuff má podezření, že je na stopě sériových vražd. A chytit sériového vraha je pro Cuffa hotovým splněním profesního snu. Plný dobré vůle a nadšení se zcela ponoří do vyšetřování, ale jak praví přísloví, cesta do pekla je vždy dlážděna dobrými úmysly...V hlavních rolích excelují David Novotný a Jan Vondráček.

David Laňka, Martin Müller: Já, vrah

Na mrazení v horkých letních dnech se můžete spolehnout při poslechu audioseriálu Já, vrah. Přibližuje nejen okolnosti činu, ale především motiv pachatele, jeho vztah k oběti a niterné pohnutky. Zdramatizované rozhovory vyšetřovatelů a podezřelých vycházejí
z přepisů reálných výslechů a rekonstrukcí. Spolu s výpověďmi svědků rozkrývají až neuvěřitelné příběhy vrahů, kteří dodnes budí strach brutalitou svých zločinů. Natáčelo se jak ve studiu, tak v exteriérech, včetně skutečného místa činu. O to intenzivnější vjemy ve vás novinka s Davidem Švehlíkem v roli Vyšetřovatele zanechá.

Jana Patočková, Matouš Hrdina: Ženy

Inspirativní a v mnohém překvapivá je audioshow Ženy. Tvoří ji osm dílů, které představí příběhy osmi žen, které ovlivnily společnost. Nebály se měnit svět a ostatním dodávaly odvahu být samy sebou. Toyen, Cicciolina, Vivienne Westwood a dalších pět hrdinek své doby. Jejich jména vám budou povědomá, možná znáte i jejich díla nebo činy. Zážitek z vyprávění Terezy Hofové a Terezy Dočkalové umocňují dobové nahrávky a originální zvukové efekty.

Ema Kovalčíková: Po stopách snů

Zatímco přes rok sníte o dovolené, na dovolené se můžete dozvědět více o snech. Proč se nám zdají a co je dobrého na nočních můrách? O čem snili lidé v Hitlerově Třetí říši a jak sní umělá inteligence? S novou audioshow Po stopách snů se ponoříte hlouběji do svého nevědomí. Skrze rozhovory s předními odborníky a hledáním cesty ze snového bludiště s průvodkyní Eliškou Soukupovou si obrazně řečeno posvítíte na sny. Vydáte se za psychology, k umělcům, zvířatům i počítačům. Zjistíte více o snových symbolech, ale i tom, jak sny (ne)jsou ovlivněny kulturním a politickým kontextem

Extra tip pro fajnšmekry

Legendární seriál Tlučhořovic rodinka se rozrostl o 21 nových dílů. Opět si tak můžete vychutnat neutuchající humor a mistrovskou improvizaci Oldřicha Kaisera a Jiřího Lábuse. Zatímco v minulosti se jednotlivé díly postupně zkracovaly na pouhých pět minut, nová série nabízí čtvrthodinový formát, v němž Tlučhořovi před téměř třiceti lety začínali. Prostor tak znovu dostávají některé oblíbené postavy. A nechybí ani současná témata jako problémy genderové identity nebo neotřelé řešení politické situace, kdy dojde i na pokus o domluvení schůzky Biden – Putin na neutrální půdě žižkovského bytu.

Zábava bez omezení

Pokud se rozhodujete, který z audio titulů si do své letní výbavy pořídit, nemusíte. V Audioteka Klubu získáte za měsíční předplatné 199 Kč přístup nejen k těmto novinkám, ale také
k celému klubovému katalogu s více než tisícovkou děl. Ta můžete v rámci členství poslouchat bez omezení. Audioknihy se průběžně obměňují. Přibývá také exkluzivní obsah, který jinde neuslyšíte. Jde například o předpremiérový přístup k novým audioseriálům. Pro členy Audioteka Klubu jsou připraveny ještě další výhody. Patří k nim 20% sleva na celou nabídku Audioteky, kde najdete přes 7 500 audioknih. Ty si můžete po zakoupení do své poličky uložit natrvalo, a mít je tak k dispozici i po případném ukončení členství v Klubu.

Členství v Audioteka Klubu si můžete vyzkoušet na 14 dní zdarma. Více informací najdete na www.audioteka.cz.

Fotogalerie
16240 16241 16242 16243 16244

Další články z rubriky

Vyšehraní „Dvacetiny… 2004-2024“ …ročník věnovaný vzpomínkám, Bedřichu Smetanovi a síle národní hrdosti

Vyšehraní „Dvacetiny… 2004-2024“ …ročník věnovaný vzpomínkám, Bedřichu Smetanovi a síle národní hrdosti

Cirk La Putyka oslaví 15. výročí představením Okamžik v režii Maksima Komara

Cirk La Putyka oslaví 15. výročí představením Okamžik v režii Maksima Komara

Netypickou trojici Štyrský, Toyen, Heisler představí Švandovo divadlo

Netypickou trojici Štyrský, Toyen, Heisler představí Švandovo divadlo

Haně a Petrovi Ulrychovým vychází u Supraphonu nový výběr zásadních písní

Haně a Petrovi Ulrychovým vychází u Supraphonu nový výběr zásadních písní

Největší světové popové hity v jedinečné koncertní show se symfonickým orchestrem

Největší světové popové hity v jedinečné koncertní show se symfonickým orchestrem