Magazín Elita

Bez hudby by nebylo léto létem

Bez hudby by nebylo léto létem

Letní období v nás evokuje čas zábavy a odpočinku. Přátelé, tanec, koupání a nějaké to dobré pití - žádné soaré se bez nich neobejde. Aby vaše večírky sklidily úspěch, není dobré podcenit přípravu. Poradíme, bez čeho žádná „pool-party“ neobejde.

„Ve stínu pod fíky poslouchat slavíky zpívat si s nima a pít“. I čeští hudební velikáni zvěčnili ve svých textech nutnost užívat si života, ideálně za zvuku hudby a nějaké té sklenky. Nejen v Madridu se ale lidé potýkají s rekordními vedry, a tak si řekneme, jak s takovými dny naložit u nás.

Bez hudby to nepůjde

Ať už jste vlk samotář, a posezení u vody preferujete v kompletní izolaci s vaší oblíbenou knihou a sluchátky v uších, nebo raději vyrazíte s partou a své oblíbené pecky reprodukujete na „plné koule“ – bez hudby to prostě nejde. Pokud sedíte u bazénu, vše potřebné máte na dosah ruky, co se přípravy týče, zcela jiný příběh je povyražení u nejbližšího zdroje studené vody. 

Abyste mohli přehrávat hudbu nepřetržitě, vyplatí se investovat do kvalitního, a hlavně vodotěsného reproduktoru. Všechna moderní technika má ale vždycky jedno stejné omezení, kapacitu baterky. Tušíte-li, že u vody strávíte celý den, nezapomeňte na powerbanku.

A drinky taky oceníme

Ledově vychlazené daiquiri, skvěle naperlený Aperol Spritz nebo „virgin“ Mochito, každý máme svého favorita. Na žádném večírku u bazénu by neměl chybět bar s nabídkou letních drinků. Alko, nealko, perlivý, neperlivý, plný ledu či tříště, možností jsou stovky. Domácí koktejl bar se ale kromě výběru toho správného alkoholu a dochucovadel neobejde bez poctivé zásoby ledu a vody.  Abychom byli šetrní vůči životnímu prostředí, je důležité se zamyslet, jak osekat přebytečný bordel – domácí výrobník ledu a perlivé vody je první krok k úspěchu.

Ne každý však v létě hledá ochlazení v podobě lahodného pití, ale naopak svou pozornost upíná směrem k studeným pochutinám. A co jiného v létě jíst kila než dobré zmrzliny. Ovocný sorbet, krémové gelato, každý máme své „hříšné radosti“.

  • Bluetooth sluchátka Sencor SEP 710BT, doporučená cena 599 Kč.
  • Voděodolný reproduktor Buxton BBS 7700 BT, doporučená cena 1 599 Kč.
  • Powerbanka Yenkee YPB 1180, doporučená cena 699 Kč.
  • Výrobník ledu Sencor SIM 3000, doporučená cena 3 799 Kč
  • Výrobník perlivé vody Sodastream Spirit, doporučená cena 2 199 Kč.
  • Tyčový mixér Sencor SHB 4460, doporučená cena 999 Kč.
  • Zmrzlinovač Sage BCI600 The Smart Scoop, doporučená cena 8 990 Kč.

Fotogalerie
16168 16169 16170 16171

Další články z rubriky

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Na vlně audioknih