Magazín Elita

Upřednostňujete hory a turistiku? Pak se vydejte do Jižního Tyrolska

Upřednostňujete hory a turistiku? Pak se vydejte do Jižního Tyrolska

Plánujete dovolenou a moře vás netáhne? Pak je skvělou volbou malebná vesnička Kiens/Chienes, v části San Sigismondo, v oblíbené destinaci českých turistů v Jižním Tyrolsku, v provincii Trentino-Alto Adige mezi městy Bruneck a Brixen. Dech beroucí téměř panenská příroda, v dosahu jsou tři národní parky i působivá horská fauna a flora vás jistě okouzlí. Tiché lesní cesty, náročné stoupání na vrcholy, strmé svahy a lezecké stezky různých obtížností, rychlé sjezdy i freeride. Co více si přát? Přeci dobré ubytování a my máme pro vás skvělý tip: nově zrekonstruovaný čtyřhvězdičkový Bonfanti Design Hotel.

Design hotelu je koncipován v italském stylu tzv. soft designu.Moderní, komfortní a minimalistický interiér doplňují prvky z přírodních materiálů, zejména dřeva a kovu. Velký důraz je kladen na detail. Hotel dýchá elegancí a přírodou. Pečlivou a citlivou rekonstrukcí prošly nové společenské prostory, restaurační část a všechny pokoje i výrazně rozšířená relaxační zóna. Součástí je taktéž moderně vybavené fitness centrum. Pokoje jsou prostorné, s minimální rozlohou 22 m2 (dvoulůžkové) a jsou dokonale odhlučněné. Prosklené stěny nabízejí překrásný výhled na okolní přírodu, která vás přímo vtahuje.

Kuchyni velí šéfkuchař Maurizio Lauriola, rodák z italské Apulie, který patří mezi gastronomickou špičku v Itálii. V menu snoubí italskou kuchyni s domácí tyrolskou. Na své si přijdou milovníci čerstvých ryb, italských sýrů a uzenin, včetně lokálních tyrolských specialit. Na snídani vás potěší domácí marmelády a čerstvé ovocné šťávy. Součástí hotelu je taktéž útulný lobby bar se skvěle zásobenou vinotékou s více než 100 druhy vín. Výjimečná vína osobně vybírá ředitel hotelu Jan Vlasák.

Vodní svět na ploše 1000 m2 zahrnuje vyhřívaný vnitřní (110 m2) a venkovní (250 m2) bazén s lehátky, vířivkou a přírodním jezírkem, finskou, tureckou a bio saunu, ledovou místnost a relaxační zónu. Hosté se tak mohou dosyta zrelaxovat za každého počasí. Pro nejmenší je k dispozici dětská herna o velikosti 200 m2.

V létě si užijete horské túry, jízdu na kole, na koni a další atrakce. Hotel má k dispozici i půjčovnu kol a elektrokol. Pro úplnost doplňujeme, že v zimní sezoně představují největší lákadlo okolní Dolomity a lyžařské středisko Dolomiti Superski s nepřebernou nabídkou aktivit a zimních sportů.

Cena pobytu v zimním i letním období začíná na 110 / 120 EUR na osobu za noc včetně snídaně.

Bonfanti Design Hotel
Pustertalerstr. 12, 39030 St. Sigmund/Kiens
+39 0474 569 563, info@bonfanti-hotel.com
www.bonfanti-hotel.com

Cyklostezky v okolí

Pusterské údolí

Táhne se přes celé údolí Val Pusteria/Pustertal. Tato 75 km dlouhá panoramatická cyklostezka začíná v Bressanone/Brixen a vede do Rio di Pusteria/Mühlbach, Brunico/Bruneck a Dobbiaco/Toblach na cestě do San Candido/Innichen. Sleduje tok řeky Rienza, pak prochází lesy a přes potoky, než se vydá hluboko do stále drsnější krajiny Dolomit. Ze San Candido/Innichen můžete pokračovat na kole po Drávské cyklostezce dál do Rakouska, nebo se vrátit zpět do hotelu, na kole nebo vlakem díky službě Vlak + kolo. Nastupte s kolem do vlaku Val Pusteria a pohodlně se dopravte zpět do Bonfanti Design Hotelu.

Adrenalinované výzvy

Stoneman Trail a Herrensteig freeride trail jsou dvě z nejznámějších MTB tras v údolí Val Pusteria/Pustertal. Z hotelu se dostanete do Plan de Corones/Kronplatz za méně než půl hodiny jízdy. Když tam dorazíte, čeká na vás šest různých tras, půjčovny a cyklistická škola s kvalifikovanými instruktory, která nabízí ochutnávkové kurzy a prohlídky s průvodcem.

Stoneman Trail, úroveň: obtížná
Vyzkoušejte své dovednosti na 120 km dlouhé stezce Stoneman Trail. Očekávejte nezapomenutelnou prohlídku Dolomit. Stezku můžete zvládnout za jeden, dva nebo tři dny a zastavit se na kontrolních stanovištích podél cesty, abyste nasbírali pět razítek na svou kartu Stoneman-Dolomites a získali jste ocenění a vaše jméno bude zveřejněno na oficiálních stránkách Stonemana!

Herrensteig Freeride Trail, úroveň: obtížná
Trať Herrensteig je dlouhý 8 km, je plná skoků, ostrých zatáček a adrenalinu. Místo odjezdu je na vrcholu hory Plan de Corones/Kronplatz, příjezd je u údolního terminálu Riscone/Reischach.

www.facebook.com/Bonfanti.Design.Hotel
www.instagram.com/bonfantidesignhotel/?hl=en

Fotogalerie
16012 16013 16014

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové