Magazín Elita

Designérka Lucie Kalousová ví, jak podtrhnout přednosti postavy výběrem kabelky

Designérka Lucie Kalousová ví, jak podtrhnout přednosti postavy výběrem kabelky

Promyšlený look dělá ženu výjimečnou a může se tak i cítit, pokud výběr jednotlivých kusů oblečení a doplňků vhodně vyzdvihne přednosti a potlačí případné nedostatky. Designérka a majitelka značky Patrick Poppet Lucie Kalousová připravila jednoduchý návod pro čtyři typy postavy, s nimiž se setkáváme nejčastěji. Není třeba se bát alespoň občas opustit zajeté koleje v odívání a vyrazit vstříc experimentům! „Nesmíme ale zapomenout na to, že nejdůležitější je cítit se vždy pohodlně a příjemně. Věřím, že k pocitu zdravého sebevědomí pomáhají mým zákaznicím i moje „poppetky,“ říká Lucie Kalousová.

Postava s křivkami

Postavě typu krev a mléko svědčí diagonální prostřihy, šikmé švy a látka vizuálně obtáčející tělo. Důležité je zvýraznit pas, lze ukázat také trochu kůže - buď pouze na horní, nebo na spodní části těla, nikdy ne najednou. Dalším pravidlem je tzv. color blocking, tedy nošení jednoduchých barevných ploch (bloků) o stejné intenzitě, zato vzory jako květiny, puntíky a podobně by měly zůstat na dně skříně. Této postavě budou lichotit také korzetové šaty či vyvýšený pas. Skvělým trikem je rovněž nošení světlé barvy na horní polovině těla a tmavé na spodní. Skvělou službu této postavě udělá i opasek pro zvýraznění útlého pasu. Ideální kabelkou je cross body, která krásně podpoří postavu diagonálně. Vyzkoušet můžete například poppetku Joy od Patrick Poppet v černé barvě se zlatým řetězem, kterou lze v případě potřeby nosit i za pomoci krátkého ucha v ruce.

Informace: https://www.patrickpoppet.cz/p/joy/

Postava s plnými tvary

V tomto případě je dobré poohlédnout se po splývavých a vzdušných materiálech, jako je šifon, satén a hedvábí, protože je třeba docílit aerodynamiky. Tuhé látky – tweed nebo třeba volné džíny – se příliš nedoporučují, stejně jako řasení a volánky, které přidávají na objemu. Výjimku potvrzující pravidlo tvoří pouze mírný volán na konci sukně u kolen nebo u kotníků, což opticky vytvoří zvon. Nejdůležitějším trikem je vyzdvihnout přednosti, tedy dekolt a pas, a pracovat pouze se základními a tmavými barvami či monochromatickou černobílou kombinací. Chybu neuděláte větší kabelkou, např. Hope od Patrick Poppet, která této postavě perfektně sedne.

Informace: https://www.patrickpoppet.cz/p/hope/

Chlapecké postava

Dámy této postavy bývají vyšší, bez výrazných ženských křivek a pasu, svou siluetou připomínají spíše chlapce. Proto je ideální využívat ženské prvky, vytvořit křivky, ale především si pohrát s objemem – např. nabíráním, vrstvením, řasením a aplikacemi. S trochou nadsázky jde o to, abychom „ošidili“ oči nejrůznějšími detaily, jako jsou volány, výrazné pásky, brože, šperky nebo kabelky. Například jednu z poppetek z 3 x 3 Collection ve vášnivé bordó, elektrizující modré nebo zemité zelené barvě lze nosit i jako ledvinku v pase. Vyplatí se také vyhrát si s potisky a grafikou. V tomto případě jistě potěší trička z organické bavlny s veselými motivy.

Drobná postava

Ženám s drobnou postavou vysloveně svědčí zkrácené, tedy mini délky. Výjimku tvoří sukně do půli lýtek se zvýšeným pasem, doladěná obuví na podpatku. Pokud jsou boty v tělové barvě, opticky prodlouží nohy, ale celkový dojem barva nenaruší. Vizuálního prodloužení postavy lze docílit i vyčesanými vlasy nebo decentním odhalením dekoltu. Zdatnými pomocníky jsou také monochromatické barvy a splývavé, takřka uhlazené materiály. V případě jemných látek není třeba se bát ani vrstvení. Ideálním doplňkem je kabelka menší velikosti, třeba jako psaníčko Desiree od Patrick Poppet.

Informace: https://www.patrickpoppet.cz/p/desiree/

Kam pro novou poppetku?

Poppetky si můžete koupit na e-shopu www.patrickpoppet.cz. Pokud si chcete svého nového miláčka před koupí „osahat“, můžete se nově vypravit do Fashion & living concept store VIDDA.

Credit: Patrick Poppet

Více informací o značce a produktech Patrick Poppet najdete
na www.patrickpoppet.cz.

Fotogalerie
15973 15974 15975

Další články z rubriky

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Pozvěte jaro do svého domu se značkou SCANquilt!

Hejty na tepelná čerpadla se množí.  Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Hejty na tepelná čerpadla se množí. Co je mýtus a jaká jsou fakta?

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Sokolský společenský oděv zdobí nová brož podle návrhu Hanuše Lamra

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Je tu jaro, tak nastartujte pleť, zatočte s únavou, vyměňte šatník, vytřiďte domácnost a najděte si čas pro sebe

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku

Téměř nulové emise uhlíku i prachových částic. Hoxter vyvíjí unikátní nízkoemisní krbovou vložku