Magazín Elita

Pro ještě větší požitek z vaření: nové příslušenství pro indukční varné desky od Miele

Pro ještě větší požitek z vaření: nové příslušenství pro indukční varné desky od Miele

Indukční varné desky Miele s varnými zónami PowerFlex nebo zcela bez předdefinovaných varných ploch ("celoplošné") nabízejí maximální flexibilitu pro kreativní požitek – zvlášť ve spojení s exkluzivním příslušenstvím Miele. Během chvilky lze například varnou desku proměnit například v asijskou desku Tepan Yaki pro rychlé a zdravé pokrmy. Milovníci grilování, kteří nechtějí být závislí na rozmarech počasí, mohou s grilovací deskou Gourmet kdykoli grilovat i v interiéru. Pro klasické vaření je v nabídce vysoce kvalitní sada hrnců All Steel od finského dodavatele Fiskars, navržená speciálně pro Miele.

Vaření na žhavé ploše má v Asii dlouhou tradici. Hladká nerezová deska Miele
s vícevrstvou strukturou dosahuje velmi rychle vysokých teplot, je bleskurychle připravena k použití a podporuje zdravé stravování s nízkým obsahem tuku. Maso, ryby i zelenina jsou v mžiku hotové, a navíc lze pokrmy na tepanu rovnou i krájet. S rozměry 41,0 x 24,2 cm zcela pokryje varnou zónu PowerFlex.

Čtyři silikonové patky na spodní straně zajišťují stabilitu na sklokeramické desce, takže lze s pokrmy pohodlně manipulovat oběma rukama. Tuto vychytávku nabízí pouze Miele. Tepan Yaki Gourmet od Miele lze použít na všech celoplošných indukčních varných deskách nebo indukčních varných deskách s varnými zónami PowerFlex. Díky oku lahodícímu tvaru a funkčnosti získal tento tepan ocenění IF Design Award i Red Dot Award.

Grilovací deska Gourmet pro grilování v interiéru

Pro ty, kteří chtějí grilovat v kuchyni bez ohledu na počasí, je ideálním příslušenstvím grilovací deska Gourmet Miele, která je vhodná také pro všechny modely s varnými zónami PowerFlex nebo celoplošnou indukcí. Vlnitý povrch vytváří na pokrmu typické pruhy a přispívá k nesrovnatelnému aroma grilovaného pokrmu. Na ručně litém hliníkovém materiálu s vysoce kvalitním nepřilnavým povrchem se rovnoměrně a s malým množstvím tuku připravují klasické masové pokrmy, zelenina nebo veganské potraviny. Další výhoda: úklid po grilování je rychlý a snadný. Stejně jako u desky Tepan Yaki zajišťují stabilitu čtyři malé silikonové patky.

Sada hrnců z nerezové oceli doplňuje indukční varné desky

Dobrý hrnec poznáte podle toho, že se rychle zahřívá, udržuje teplo a rovnoměrně ho přenáší na potraviny. To nejen šetří čas a energii, ale také uchovává živiny. Nová sada hrnců "All Steel" v programu Miele z kartáčované ušlechtilé oceli tyto požadavky splňuje, a kromě toho má pětivrstvé dno, které exkluzivně pro Miele vyrábí finský výrobce Fiskars. Toto dno snižuje případnou tvorbu zvuků při vaření na indukčních varných deskách na minimum. Komfortní detaily: odměrná stupnice na vnitřní stěně, bezpečné a ergonomické rukojeti a poklice s odvodem páry. Sada obsahuje dva hrnce o objemu 2,5 a 4 litry, jeden kastrol (1,5 litru) a jednu pánev (průměr 28 cm).

Pánev má silné třívrstvé dno pro rovnoměrný a účinný ohřev. Pro dosažení nejlepších výsledků je pánev opatřena odolnou povrchovou úpravou ("hardtec superior+"). Hrnce a pánev lze použít v troubě do teploty 270 °C, popř. 240 °C. Stejně jako Tepan Yaki Gourmet a grilovací desku Gourmet je lze mýt v myčce nádobí.

Fotogalerie
15965 15966 15967

Další články z rubriky

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Na vlně audioknih