Magazín Elita

Špillarová a Brousil z Nového dne spolu tráví čas i po vysílání. Z kolegů partneři?

Špillarová a Brousil z Nového dne spolu tráví čas i po vysílání. Z kolegů partneři?

Vstávate s nimi a přesto toho o nich tolik nevíte! Největší trapasy, pokuty a nevšední záliby moderátorů Lenky Špillarové a Jaroslava Brousila! Nato, že se moderátoři TV Prima Lenka Špillarová a Jaroslav Brousil společně objevují na obrazovce teprve půl roku, vědí toho na sebe hodně. Při ranním vysílání Nový den zažili trapasy i přeřeky, pojí je přátelství a koníčky, znají své zvyky i zlozvyky.

Do podvědomí diváků Nového dne se zapsali i tím, že Lenka je ta, která na Velikonoce přeje krásné Vánoce a Jaroslav zase přišel o hodinu a půl pozdě do vysílání.

Lenka: Zatím vede moje záměna Velikonoc za Vánoce. Nic jiného, tak výrazného, mě nepotkalo.

Jarda: Od té doby, co jsem místo v 5:55 přišel do studia v 7:30, má moji adresu a telefonní číslo snad každý na Primě. Moje zaspání bylo vlastně nedopatření. Má problém s usínáním, a i když vím, že ráno vstávám, většinou usnu až kolem půlnoci. A tentokrát jsem usnul už kolem desáté, tedy v době, než jsem si ještě nařídil všechny budíky. První, co mne po pozdním probuzenínapadlo, že jsem bez práce. Pak jsem zapnul televizi, abych viděl, co tam vyvádí Lenka, která měla mít v tu dobu zrovna rozhovor s ekonomem, a ten rozhovor jsem měl já u sebe v počítači. Uklidnilo mě, že vedle ní seděl kolega. Hned jsem zvedal telefon, že jsem na cestě, stihl jsem to za 22 minut.Naštěstí jsme to obrátili ve vtipnou situaci a diváci se bavili. Během své kariéry jsem zaspal dvakrát. To si myslím, že za sedm let v médiích,je dobré skóre. Rozhodně ho ale navyšovat nehodlám.

Moderovat ranní show není žádný med. Moderátoři vstávají ve 3:45, Lenka sedí už ve 4:30 v maskérně a kostymérně a v 5:55 už jsou ve studiu a vysílají. Jaká jsou jejich rána?

Lenka: První, kdo vstane, píše tomu druhému zprávu. Když se nedočká odpovědi, volá. A když ani to nepomůže, známe svoje adresy a jedeme se vzbudit. Musím vstát hned na první zazvonění budíku. Já bych se ráda ještě chvíli poležela, ale nechci budit partnera, co spí vedle. Tak rychle zaklapnu budík, a pryč z ložnice. V autě se potom rozmluvám nebo si zpívám. Pak mne čeká maskérna a kostymérna se šaty. On to málo kdo ví, ale moderátorky musí nosit pod šaty pouze hladké prádlo tělové barvy. Já třeba mám v prádelníku sedm stejných tělových podprsenek a tělových kalhotek mám nepočítaně. Nesmíme mít ani výrazně nalakované nehty, ani velké opálení ze sluníčka.

Jarda:Mně se kupodivu ráno vstává velice dobře. Partner naštěstí spí tvrdě, a to je dobře, protože já ráno zrovna ohleduplný nejsem.Jsem plný energie, v autě si pustím muziku na plné pecky, zpívám si, to mám místo rozmlouvání. U nás mužů je jedno, jaké máme prádlo. Ale musím mít upravené vousy.Chtěl bych si razantně zkrátit vlasy, zatím mi to nedovolí. A nesmíme mít viditelné tetování, náramky, hodiny, nesmíme se spálit na sluníčku.

Než se Lenka Špillarová a Jaroslav Brousil objevili bok po boku v primáckém Novém dni, jeli si každý svoji vlastní kariéru. Lenka byla redaktorkou pořadu ShowTime, moderovala Miniduel a ještě před tím Odpolední zprávy. Jaroslav zase u konkurenční televize moderoval Polední a Odpolední televizní noviny, politické debaty a fungoval jako politický reportér. V rámci Prima News moderoval denní zprávy, speciální zpravodajství a jeden čas i Hlavní zprávy. Získané zkušenosti se obou moderátorům nyní náramně hodí

Lenka: Občas se stane, že se musíme zastoupit. Naštěstí jsem nemusela zatím nikdy rozebírat něco ekonomického. Zrovna nedávno jsem připravovala rozhovor s Romanem Prymulou na téma opičí neštovice, většinou se na pana Prymulu připravuje Jarda. A zase, naopak, pokud Jardu něco zaujme z „mého rybníčku“ a chce si to připravit, prohodíme si to.

Jaroslav: Vycházíme z toho, z čeho jsme vzešli. Když si rozdělujeme témata, tak Lenka si automaticky bere šoubyznys, protože se s hosty často osobně zná a já si beru politiky a ekonomy. Ale užívám si roli pozorovatele Lenčiných hostů ze šoubyznysu. Většinou je znám z médií, a pak osobní setkání mi otočí názor, ať do plusu nebo do mínusu. Baví mě ta překvapení. A když tady byl Peter Freestone, tajemník Freddie Mercuryho, to byl pro mě svátek. Skupinu Queen totiž miluji.

Oba moderátoři spolu ob týden tráví celá rána, snídají spolu, dělají přípravu na další den. Není tedy divu, že na sebe leccos vědí. Co jeden o druhém prozradili?

Lenka: Já docela zapomínám, tak posílám Jardovi zprávy, takové poznámky, postřehy, než spolu budeme mluvit osobně. A on mi odpoví třeba až za tři dny? Ale jinak si to děláme hezký. Když vstáváme před čtvrtou hodinou a představa, že na nás čeká naštvaný parťák… Vím, že se Jarda na mne ráno usměje, je v pohodě, tak je to fajn. Po vysílání jdeme na snídani a klidně sedíme i dvě hodiny.

Jarda: Zlozvyk Lenky? Taková její ukecanost. Když se dostane do rozhovoru s osobností ze šoubyznysu, tak jede. Pokládá otázky a já jen nervózně poťukávám, že bych se teda taky na něco zeptal. Jinak si na nic nevzpomínám.Oba máme rádi dobré jídlo, vždycky plánujeme, kam vyrazíme a trošku objíždíme Prahu a naše oblíbená bistra a kavárničky.  Mne je hodně těžké naštvat. Vybouchnu, až když se to dostane přes nějakou hranu. Ale to se mi s Lenkou ještě nestalo.

Pak už se jenom Lenka Špillarová a Jaroslav Brousil rozpovídali o životě. Došlo na pokuty, plány na léto, koníčky, i na to, čím by byli, kdyby nepracovali v médiích.

Lenka: Pokuta, která mě neminula, byla za Jardu. Půjčila jsem mu auto a hned mi přišla obsílka. Já taky platila, nevšimla jsem si cedule čištění ulic a jediné auto, které tam ráno zůstalo, bylo moje. A hned to bylo za dvě stovky. Autem se také chystáme v létě s přítelem projet Madeiru. Ač se to nezdá, ráda sportuji. Před časemjsem běželapůlmaratón a teď trénuji na další. Už jsem s kolegy z Primy přihlášení. Ráda vyjedu na kolo, kolečkové brusle, baví mě túry po horách. Mám ráda přírodu. Moje přání je odstěhovat se někam do lesa, mít tam dům, bez sousedů, bez lidí. Ale není to reálné, je to jen sen.

Jarda: A já zase dostal pokutu za močení na veřejnosti, v Praze na Vltavské. Myslel jsem si, že mne nikdo v tom křoví nevidí a viděli. Brali to jako pohoršování a ještě v den prezidentských voleb. Ten policista mi se smíchem řekl, že kdyby to bylo za komunismu, tak mě za to zavřou a že paní v metru má krásně uklizené záchody. Snažil jsem se mu vysvětlit, že to v tu chvíli bylo pro mne opravdu hrozně daleko a že to byl fakt kritický stav. Marně, stálo mě to čtyři stovky.

A koníčky? Jednoznačně cestování. V létě s partnerem vyrážíme na měsíční cestu po USA. Naplánovali jsme si San Francisco, Los Angeles a Las Vegas. Hodně poznávací výlet. Pak pojedeme s kamarády na vodu, na Šumavu…Ve volném čase se věnuji Nadačnímu fondu Wineforhelp. Založil jsem ho po smrti mého bratra Honzy, který v šestnácti letech podlehl nevyléčitelné mukopolysacharidose. Pořádáme dvakrát ročně koncerty, a s tím mně hodně baví si hrát a tematicky zaměřovat. To je můj velký koníček.

Lenka Špillarová a Jaroslav Brousil také prozradili, co by dělali, kdyby nebyli nebo až nebudou moderátory Nového dne.

Lenka: Já vůbec nevím. Já bych asi byla zase reportérka v ShowTimu. Prý už od základní školy jsem říkala, že budu pracovat v televizi. Možná, kdybych si znovu měla vybrat, bavilo by mě být lékařkou nebo advokátkou. Ale ty školy jsou strašně těžké.

Jaroslav: Já bych byl cukrář a doufám, že jednou budu. Mám v tomto oboru dost kamarádů a baví mne zkoušet nové věci nebo jenom poslouchat, jak fungují suroviny, nové receptury. Vedla mě k tomu od mala babička. Svůj první koláč jsem upekl v sedmi letech jako překvapení rodičům. Bez receptu, stylem pejsek s kočičkou vařili dort. Měla to být bublanina s třešněmi. No, nepovedlo se. Ale nepořádek všude byl neskutečný. A babička mě naučila hodně. V deváté třídě jsme si s pečením i přivydělával, pekl jsem narozeninové dorty, vánoční cukroví. Bohužel, na teď na pečení nemám čas. Pořád hledám balanc mezi brzkým vstáváním a denním režimem. Chybí mi energie.

Je toho hodně, co by se o dvojici moderátorů Lenka Špillarová a Jaroslav Brousil dalo napsat. Třeba i to, že největším kritikem moderátorské práce Jaroslava Brousila je jeho třináctiletý syn Ondřej. Nebo docela zajímavý fakt, že Jarda dřív pracoval pět let jako sommelier a Lenka pochází z vinařské rodiny Špillarů. Také rybička v akváriu, jako dárek od Lenky Špillarové, se má dobře a možná je to zárodek dalšího hobby Jaroslava Brousila. Určitě je ale můžete vidět každý druhý týden, v ranní show Nový den na TV Prima.

Fotogalerie
15939 15940 15941

Další články z rubriky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Vibrační plošina Galileo dává sílu do pohybu a pomáhá handicapovaným dětem udělat první krůčky

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Velikonoce jsou jedním z hlavních křesťanských svátků

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Michaela Gemrotová připravuje sólovou desku. Prvním singlem je píseň věnovaná dceři Anežce

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

Film VÝJIMEČNÝ STAV s Ondřejem Vetchým je o dezinformacích, které hýbou světem

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během

V Praze povědomí o autismu podpoří charitativním během