Magazín Elita

Kolekce dárků s přesahem, která přináší radost a zároveň pomáhá

Kolekce dárků s přesahem, která přináší radost a zároveň pomáhá

Věříme, že laskavost vede ke štěstí a štěstí vede k laskavosti. Proto vidíme smysl v jejím šíření napříč společností. S laskavou myšlenkou vznikla také kolekce řemeslných produktů, jako je ručně sbíraná bylinná směs, pohlednice z ekologického papíru či knížka mapující osudy odvážných dobrosrdečných lidí. Celou laskavou kolekci najdete na e-shopu www.laskavci.cz.

Dobro existuje

První impuls pro vznik laskavé kolekce dala kniha s názvem Laskavci – Příběhy (ne)obyčejných lidí, kteří mění svět. Autorka Dominika Trčková v ní přináší příběhy sedmi lidí ve věku dvacet až čtyřicet let, kteří se snaží smysluplnými počiny měnit svět. „Vždy mě fascinovaly příběhy lidí, kteří se jednoho dne rozhodli změnit věci k lepšímu. Jsem přesvědčená o tom, že příklady táhnou a že v našem životě potřebujeme inspirativní odvážné osobnosti. Příběhy v knize nám dávají naději, že dobro stále existuje. Bez laskavosti můžeme my lidé jen těžko fungovat. Je to dovednost, která může tento svět zachránit,“ říká o knize Dominika Trčková.

Na jejích stránkách se čtenáři seznámí třeba s podnikatelem a filantropem Liborem Hořením, zakladatelem DobroKávy, Olí Štrejbarovou, která má na svědomí úspěšná Ježíškova vnoučata, a dalšími inspirativními lidmi. Autorka vyzpovídala rovněž celou řadu odborníků, například farářku Martinu Viktorii Kopeckou, funkčního lékaře Jana Vojáčka nebo biohackerku Veroniku Allister. Fotografie v knize jsou dílem Petra Hricka.

Kniha, která pomáhá

Kniha, o jejíž grafickou podobu se postaralo kreativní studio Artbureau, zároveň pomáhá.

Z každého prodaného výtisku putuje 12 x 21 = 252 Kč na podporu laskavých projektů. Každý, kdo si výpravnou publikaci pořídí, se může také těšit ze dvou dárků, které jsou její součástí: jedním z nich je pohled, který může majitel knihy někomu poslat, a tak ho potěšit, a dalším jsou semínka k pěstování rostliny laskavec zapracovaná v ručně dělaném papíru.

Publikace je plná tipů, jak žít smysluplnější život, a výsledků studií na dané téma, protože laskavost vede ke štěstí a štěstí vede k laskavosti. „Je spousta lidí, kteří chtějí pomáhat nebo si založit charitativní projekt, ale nevědí, jak to uchopit. Pak si ale přečtou příběh nějakého úplně normálního člověka a zjistí, že to jde. Tahle knížka je vlastně takovým návodem,“ vysvětluje autorka Dominika Trčková.

Laskavé doplňky

Knihu na e-shopu doplňují produkty laskavé kolekce. Jedním z nich je směs ručně sbíraných květů a bylinek usušených v Čechách a na Moravě. Čajovou směs s láskou a pečlivostí vyrobila společnost Bylinca. Umístila ji do praktické plechovky, kterou můžete opětovně použít pro další skladování vašeho nebo jako něžnou dekoraci. Tip na přípravu laskavého čaje najdete rovněž na stránkách e-shopu.

Protože laskavý čaj se nejlépe pije z laskavého hrnečku, ateliér mindset.cups pro nás vytvořil elegantní porcelánové hrnky. Aby vše dohromady barevně ladilo, vybrali jsme jemné tóny růžové, hnědé a béžové. Hrníčky se liší kus od kusu, proto konkrétní barevnost nemůžeme zaručit - můžete se ale spolehnout, že se vám do rukou dostane skutečný originál.

Škoda každé laskavé myšlenky, která se zatoulá v časoprostoru. Aby se to nestávalo, vytvořili jsme edici laskavých notýsků se zakulacenými rohy. Notýsky vznikly v knihařské dílně Papírníci na pražském Břevnově. Jejich stránky jsou z kvalitního papíru světle krémové barvy bez lineatury a do každého sešitu byly ručně napočítány. Desky mají craftový vzhled a jsou zdobené ražbou přes měděnou fólii. Hřbet knihaři prošili barevně sladěnou nití a následně jej ručně zauzlíčkovali.

Laskavou kolekci uzavírají pohlednice rozdávající radost všude, kudy letí. Jsou vytištěné na

ekologickém papíru a grafickou podobu jim stejně jako knize vtisklo pražské studio Artbureau. O výrobu se postarala brněnská tiskárna Helbich.

To je pro tento okamžik z laskavé kolekce vše. Věříme, že knížka, čaj, hrneček, notýsek i pohlednice dokáží pohladit po duši a rozzářit den.


Další články z rubriky

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Na vlně audioknih