Magazín Elita

Šperky Hanuše Lamra nejen pro milovníky tradice a vyznavače nekonvenčních představ ráje

Šperky Hanuše Lamra nejen pro milovníky tradice a vyznavače nekonvenčních představ ráje

Originální šperky z vybraných kolekcí Hanuše Lamra přímo vybízejí, abyste jimi obdarovali své blízké (nejen) na sv. Valentýna. Radost jimi uděláte milovníkům a milovnicím klasických symbolů lásky, vyznavačům nekonvenčních představ o ráji i všem, pro něž je životním mottem pokora a návrat k tradičním hodnotám.

Kolekce Cereal

Během přehlídky Designblok 2021 představil Hanuš Lamr novou kolekci s názvem Cereal, jejím prostřednictvím vzdal hold zdánlivě prostému motivu, ve skutečnosti jednomu ze základních symbolů lidské existence – obilnému klasu.

Kolekce Lust for Eden

Kolekce Lust for Eden poukazuje na méně typickou podobu ráje a dokonalosti. K odlití jednoho z ikonických symbolů edenu do bronzu inspiroval Hanuše nález granátového jablka na dovolené před několika lety. Jablko ho zaujalo tím, že naprosto nesplňovalo požadavky na dokonalost – bylo už puklé a černé. To přimělo umělce k zamyšlení nad objektivitou pojmu „dokonalosti“, po níž podvědomě neustále toužíme, ale každý ji vnímáme jinak.

Kolekce Sacré Coeur

Kolekce Sacré Coeur (Svaté srdce) je inspirována jednou z nejpůvabnějších okrasných rostlin - srdcovkou. Tuto trvalku původem z Japonska a Číny charakterizují netypické květy ve tvaru srdíček, které jí propůjčily i lidové názvy „srdcovka“ či „srdce Panny Marie“. Na křehkých stoncích, obloukovitě se sklánějících k zemi, nese srdcovka bílé, nebo růžové květy ve tvaru srdíček. Květ je složen z vnějších růžových plátků, vnitřní plátky vyčnívají dole a jsou bílé. Listy jsou jemně zpeřené, po odkvětu zasychají a rostlina se zcela zatáhne do půdy tak, že zmizí ze záhonu.

Ke 100. výročí založení Československé republiky vytvořil Hanuš Lamr i speciální šperk s názvem Srdce republiky. Motiv srdcovky je zde umocněn symbolickým využitím barev národní vlajky. Stříbrné srdce znázorňuje bílou, náhrdelník z lapisu lazuli modrou a korálová kapka červenou barvu. Z důvodu ochrany korálových útesů zde byl využit tzv. rekonstruovaný korál. Inspiraci Lamr opět nalézá v národním stylu i tvorbě Dušana Jurkoviče. Šperk charakterizují čisté barevné tóny, symetrie i záměrná jednoduchost symbolů.

Další informace najdete na: http://www.hanuslamr-shop.cz/

Fotogalerie
15422 15423 15424 15425 15426

Další články z rubriky

Chytrá domácnost: Moderní technologie ušetří energii, finance i čas

Chytrá domácnost: Moderní technologie ušetří energii, finance i čas

Nová limitovaná kolekce značky Columbia “ Ready to Roam“  určená mužům

Nová limitovaná kolekce značky Columbia “ Ready to Roam“ určená mužům

125 Gala Edition: Miele slaví výročí s vestavnými spotřebiči v úchvatné matné černé barvě

125 Gala Edition: Miele slaví výročí s vestavnými spotřebiči v úchvatné matné černé barvě

Užijte si léto naplno!

Užijte si léto naplno!

Objevte novou dámskou stylovou kolekci COLUMBIA BOUNDLESS EXPLORER  pro všechny nespoutané průzkumnice

Objevte novou dámskou stylovou kolekci COLUMBIA BOUNDLESS EXPLORER pro všechny nespoutané průzkumnice