Magazín Elita

Samková s přítelem Markem představila na festivalu snímek Poslední závod.

Samková s přítelem Markem představila na festivalu snímek Poslední závod.

„To čumíš co, Samková!,” zaznělo z úst Oldřicha Kaisera v nezveřejněné scéně z filmu Poslední závod. Na Olympijském festivalu zákulisí z natáčení přiblížil režisér Tomáš Hodan spolu se snowboardistkou Evou Samkovou a jejím přítelem Markem Adamczykem. Oba ve snímku o přátelství a odvaze lyžařů Hanče a Vrbaty hrají. Samkové je ale přeci jenom sport bližší, a tak v areálu Nové Zbrojovky vzala na prkno do Toyota Snowparku Tomáše Vernera i lezce Adama Ondru.

Vypravěčem příběhu Posledního závodu bude Němec Emerich Rath, který se marně snažil zachránit Bohumila Hanče a jehož ztvárnil v jeho mladých letech právě Adamczyk. Roli rekreantky ve filmu zahrála Samková. „Byla to skvělá zkušenost, ale docela náročná právě kvůli mizernému počasí. Když jsem na Labské boudě vylezla na balkon, dostala jsem ránu od dveří, jak tam foukalo. Byl to humus,“ podotkla Samková. „Jenže my jsme takové počasí právě potřebovali,“ upozornil s úsměvem Adamczyk na děj slavného tragického příběhu. 

Samková strávila na krkonošských vršcích dvakrát dva dny. „Krásně mě vytunili,“ uznala Samková. „Vypadala skvěle, co?“ přidal se Adamczyk. „Vtipné bylo, jak mi dělali špičatá prsa, jak to bylo v té době,“ usmívala se snowboardistka. Jednu epizodní roli v seriálu Rudyho má každý rád má už za sebou. „Ale to byl takový štěk,“ mávla rukou Samková. „Tohle byl daleko větší zážitek,“ uvedla. 

Roli Němce Emericha Ratha v jeho pozdějším věku zahrál Oldřich Kaiser, kterého Samková původně považovala za nepříliš sympatického bručouna. „Ale byl skvělej. Fascinoval mě, byl přátelský, vtipný,“ povídala Samková.

Její přítel v poslední době čím dál tím víc zkouší sport. „Díky tomu, že chodím se sportovkyní a točil jsem sportovní film, tak je to přirozenou součástí mého života,“ vysvětlil. Baví ho hlavně týmové sporty, volejbal, florbal či fotbal, který mu prý moc nejde. „Ale loni jsem chodil hodně sportovat s Evkou, chodili jsme do posilovny, absolvovali atletické tréninky. Nejsem ale fanatik, co sleduje všechny sporty,“ vyprávěl Adamczyk. „To je pravda, Branky body vteřiny, to je zase moje parketa,“ doplnila Samková.  „Ono se to stejně ke mně všechno donese,“ pousmál se herec. „Musím říct, že jsi ale nadprůměrný sportovec,“ pochválila jej nakonec snowboardistka.

Jako všestranně sportovně nadaný se ukázal i Adam Ondra. Ačkoliv jsou brněnskému rodákovi bližší letní měsíce, v Toyota Snowparku se pod dohledem vítězky ze Soči nenechal zahambit. S prknem si rozuměl. Přiznal, že v mládí s myšlenkou vydat se na dráhu snowboardisty koketoval. Nebál se ani stanoviště Fosfa Boby, saně a skeleton, na kterém naskočil do bobu i s Tomášem Vernerem. V areálu Nové Zbrojovky navíc oslavil 29. narozeniny a za hromadného zpěvu návštěvníků mu Samková předala dort s cvrčky.

Fotogalerie
15416 15417

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih