Magazín Elita

HARLEY-DAVIDSON: Nové modely zdůrazňují úžasný výkon motoru V-Twin Milwaukee-Eight 117

HARLEY-DAVIDSON: Nové modely zdůrazňují úžasný výkon motoru V-Twin Milwaukee-Eight 117

Harley-Davidson přidává do své nabídky motocyklů 2022 vysoký výkon a customový styl a představuje osm nových modelů. Všechny jsou poháněné motorem Milwaukee-Eight® 117, nejvýkonnějším sériově montovaným agregátem v nabídce Harley-Davidson. Mezi nové modely patří Street Glide® ST a Road Glide® ST v řadě Grand American Touring, výkonnější model Low Rider® S a nový Low Rider ST® v řadě Cruiser a čtyři super-prémiové modely z nabídky Harley-Davidson® CVO™ (Custom Vehicle Operations™).

„V rámci našeho zaměření na silné segmenty, včetně Grand American Touring a Cruiser, je produktová řada 2022 navržena s ohledem na sílu a výkon. Každý z těchto nových modelů disponuje skvělým výkonem motoru Milwaukee-Eight 117. Je určený pro jezdce, kteří chtějí jen to největší a nejlepší, a staví tak na naší pozici nejžádanější motocyklové značky na světě,“ říká Jochen Zeitz, předseda představenstva, prezident a CEO společnosti Harley-Davidson.

Modely Street Glide ST & Road Glide ST

Harley-Davidson zvyšuje výkon baggerů a posouvá cílevědomý styl vítězných závodních motocyklů MotoAmerica King of the Baggers i na běžné silnice. V těchto hot-rod baggerech se snoubí síla motoru V-Twin Milwaukee-Eight 117 s novými tmavými a bronzovými povrchovými úpravami. Pro jezdce, kteří chtějí krájet zatáčky s dostatkem pohodlí, jsou modely ST vybaveny kompletní výbavou Harley-Davidson Grand American Touring, včetně brzd Brembo® s propojeným systémem Reflex™ a ABS. Dále je tu informační a zábavní systém Boom!™ Box GTS s barevným dotykovým displejem a navigací, tempomat a LED světlomety Daymaker®. Model Street Glide ST je doplněný ikonickou kapotáží Harley-Davidson Batwing. Model Road Glide ST má aerodynamickou kapotáž se žraločím výrazem s pevným uchycením na rámu a dvěma světlomety.  (Podrobné informace viz samostatná tisková zpráva k řadě Grand American Touring 2022.)

Modely Low Rider S a Low Rider ST

Modely Low Rider S a nový Low Rider ST nabízejí obratné ovládání a výkon podvozku Harley-Davidson® Softail® se silnou pohonnou jednotkou V-Twin Milwaukee-Eight® 117.

„Naši zákazníci nás hodně inspirují a Low Rider ST se zrodil díky tomu, že jsme viděli neuvěřitelné stavby na motocyklových výstavách po celém světě,“ říká Brad Richards, vice prezident pro Design Harley-Davidson. „Převzali jsme ikonický design Harley-Davidson. z osmdesátých let a dali mu novou identitu s moderním nádechem. Přidejte motor Milwaukee-Eight 117, vyšší odpružení a vysoko posazené sedlové brašny a Low Rider ST vám rázem nabídne jak dynamický vzhled, tak i dramatický výkon.“

Model Low Rider S 117 představuje výkonnostní špičku pro jezdce, kteří vyznávají výkon na prvním místě. Model Low Rider ST nabízí univerzální vlastnosti s pevnými brašnami a novou kapotáží s pevným uchycením na rámu motocyklu, navíc s volitelným audio systémem Harley-Davidson powered by Rockford Fosgate.  (Podrobné informace viz samostatná tisková zpráva k řadě Cruiser 2022.)

Harley-Davidson CVO (Custom Vehicle Operations)

Prémiové tovární zakázkové modely z limitované série Harley-Davidson® Custom Vehicle Operations™ (CVO™) nabízejí těm nejnáročnějším jezdcům zcela výjimečný motocykl, který je vrcholem stylu a designu od té nejžádanější motocyklové značky na světě. Exkluzivní barvy a povrchové úpravy jsou v tak precizním provedení, jaké nemá v motocyklovém ani automobilovém světě obdoby. Všechny používají pohonnou jednotku Milwaukee-Eight 117.  Standardní výbava zahrnuje prémiový systém Harley-Davidson® Audio powered by Rockford Fosgate®, náhlavní soupravu do přilby Boom!™ Audio 30K Bluetooth® a sadu technologií Harley-Davidson Cornering Rider Safety Enhancements, které mají za úkol dávat jezdci větší jistotu v nepříznivých podmínkách a pomáhají mu zvládnout neočekávané situace. Každý model CVO nabízí pro rok 2022 zcela nové volitelné barevné kombinace. (Podrobné informace viz samostatná tisková zpráva k nabídce CVO 2022.)

  • Model CVO Street Glide je superprémiový bagger pro jezdce, kteří rádi jezdí ve velkém stylu. Klasická silueta kapotáže Batwing doplněná úchvatnými detaily lakování a materiálů, prémiové audio a síla motoru Milwaukee-Eight 117 dělají z tohoto motocyklu neobyčejný stroj.
  • Model CVO Road Glide je určený pro jezdce, kteří si chtějí prorážet cestu mohutnou kapotáží se žraločím výrazem a charakteristickými dvojitými LED světlomety s nespoutaným výkonem motoru Milwaukee-Eight 117. Výkonný audiosystém, exkluzivní 21palcové přední kolo, úžasný zakázkový lak a mimořádná pozornost věnovaná detailům v souhrnu vytvářejí velmi atraktivní celek.
  • Model CVO Road Glide Limited je doslova nabitý luxusem, komfortem na dlouhé cesty, stylem a výkonem.  Prémiové audio, vyhřívaná sedla i rukojeti řídítek a aerodynamická kapotáž se žraločím výrazem modelu Road Glide dělají z tohoto motocyklu dokonalého představitele řady Harley-Davidson Touring.
  • Model CVO Tri Glide je superprémiový trike nabízející osobitý styl, silný výkon, pohodlí pro daleké cesty, a navíc jistotu tří kol. CVO Tri Glide je vybavený prvotřídním audiosystémem, luxusními komfortními prvky a úžasným zpracováním a důrazem na detail. Jeho podvozek je od základů postavený speciálně pro tříkolovou konstrukci.

Sada technologií Harley-Davidson Cornering Rider Safety Enhancements

Standardní výbavou modelů CVO a Grand American Touring (mimo model Road King), včetně modelů Street Glide ST a Road Glide ST, je sada technologií Harley-Davidson Cornering Rider Safety Enhancements, která pomáhá jezdci udržet požadovanou dráhu v zatáčce. Tento balíček technologií přináší následující vylepšení:

  • Elektronicky propojené brzdy
  • Systém Cornering ABS
  • Cornering kontrolu trakce s volbou různých režimů
  • Kontrolu prokluzu zadního kola
  • Asistenta pro rozjezdy do kopce
  • Sledování tlaku v pneumatikách (TPMS)

Harley-Davidson usiluje o nekonečnou cestu za dobrodružstvím a svobodu v duši. Na webu www.harley.davidson.cz najdete podrobné informace o kompletní modelové nabídce motocyklů, výbavy a příslušenství Harley-Davidson 2022.

 

Fotogalerie
15369 15370 15371 15372

Další články z rubriky

Harley-Davidson vydává webový seriál o závodě Africa Eco Race

Harley-Davidson vydává webový seriál o závodě Africa Eco Race

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

Harley-Davidson® představuje kolekce motocyklů Icons a Enthusiast 2024

MOTOSALON 2024 byl ve znamení mnoha rekordů

MOTOSALON 2024 byl ve znamení mnoha rekordů

Výrobce hodinek PRIM slaví, výročí připomene limitovaná edice i speciální logo

Výrobce hodinek PRIM slaví, výročí připomene limitovaná edice i speciální logo

Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem

Nové modely Street Glide® a Road Glide® se odlišují výjimečným výkonem, inovacemi i odvážným designem