Magazín Elita

Petr Jákl se chystá do Dominikánské republiky, řádí tam černý démon

Petr Jákl se chystá do Dominikánské republiky, řádí tam černý démon

Sotva jsme vstoupili do nového roku producent a režisér Petr Jákl už je zase v jednom kole a míří do Dominikánské republiky, kde až do konce ledna řádí zlověstný černý démon. Podobu prehistorickému tvorovi vtiskl podobu americký filmový režisér a scenárista Adrian Grünberg. Jedním z posledních snímků, který režíroval, byl Rambo: Poslední krev (Rambo: Last Blood), který uzavírá slavnou akční sérii, ve které se naposledy vrací Sylvester Stallone jako vietnamský veterán John Rambo, aby se důstojně rozloučil s filmovými fanoušky.

Adrian Grünberg se podílel režijně (1. asistent režie) na filmech: Wall Street: Peníze nikdy nespí, Na hraně temnoty a Apocalypto. Uznání a slávu mu vynesl až snímek Moje letní prázdniny (Get the Gringo) s Melem Gibsonem v hlavní roli. Své zkušenosti, které získal po boku uznávaných tvůrců, umí zúročit, vždy totiž vybírá talentované a oddané herce s otevřeným srdcem a duší. „To je to, co všichni režiséři v obsazení hledají. A každý z těchto herců přináší stavební kameny kulturní mozaiky, která tvoří Černého démona,“ říká režisér ve spojení s Černým démonem.

Thriller Černý démon (The Black Demon) vznikl na motivy mexické legendy. Je plný napětí a zlověstných sil, které se přímo vynoří z hlubin moře v podobě obrovského megalodona, největšího pravěkého žraloka, který žil před mnoha miliony let. Černý démon má co do činění s naftařem Paulem Sturgesem, který se vydá se svou rodinou na dovolenou do Bahia Azul (pobřeží v jižním Španělsku) a nečekaně je se svými blízkými uvězněn na plošině. Čeká ho odplata za hříchy z minulosti, zda obstojí nebo ne vám zatím neprozradíme.

To, že natáčení probíhá na velmi speciálních místech nám Petr Jákl potvrdil, a dokonce nám i jedno z nich blíže popsal. „Natáčíme také v obřím vodním tanku, kde se dělají především podvodní scény. Vždy jsem miloval veškeré filmy o žralocích, protože sem se u nich opravdu bál. I my se snažíme využít momenty strachu a dostat diváka do situací, kde se bude bát. Čeká nás ještě hodně práce, a především plno filmových efektů, abychom Černého démona pořádně oživili,“ říká přední český producent.

V hlavních rolích uvidíme herce, které režisér a producentský tým vybírali velmi pečlivě. Josh Lucas je úspěšný herec, který se zapsal do podvědomí diváků již jako dítě. Mezinárodní úspěch mu před léty vynesl snímek Red Dog – psí legenda, kde si zahrál životního ztroskotance Johna Granta. Na svém kontě má však pěknou řádku seriálových rolí a tři desítky těch filmových, mezi kterými vyčnívá Poseidon, který byl plný nebezpečných scén nejen na suchu, ale i pod vodou. Fernanda Urrejola je známou chilskou herečkou představitelkou odvážných sebevědomých žen, které jdou tvrdě za svojí kariérou. V roce 2018 se objevila na Netflixu ve snímku Narcos: Mexico jako María Elvira, manželka Miguela, postavy Diega Luny, která významně posunula její skvělou hereckou dráhu. V současné době je velmi vytížená a trvale pracovně rotuje mezi Los Angeles, Mexikem a Chile. Julio Cesar Cedillo sice pochází z Mexika, ale vyrůstal v Texasu. Řada z nás si ho možná vybaví v několika epizodních rolích, ale ten, kdo viděl drama Tři pohřby z roku 2005, si bez zaváhání vzpomene na Estradu, který je ústřední postavou příběhu z pomezí drsného Texasu a Mexika.

Rozhodně se máme na co těšit. Neméně poutavý bude také historickým velkofilm Jan Žižka (Medieval), za kterým stojí Petr Jákl nejen jako producent, ale také jako režisér a podílel se i na scénáři. Příběh je inspirovaný příběhem Jana Žižky. Nejde ale o rekonstrukci husitských válek, nýbrž o zrod bojovníka v krátkém úseku jeho mládí, kdy se v něm onen nikdy neporažený vojevůdce zrodil. I přesto se diváci nemusí obávat, že nebude v příběhu dostatek bojů, protože jde o období, kdy byl Žižka nájemným žoldákem a psancem. Drama, silné emoce a méně známé období neporazitelného vojevůdce v časech předhusitských letos na podzim, přijde do kin.

Dokážete si představit megalodona? Foto nalezeného zkamenělého zubu a model mohutných čelistí, který je k vidění v Americkém přírodovědném muzeu vám pomůže si udělat představu, jak děsivý thriller se natáčí.

Fotogalerie
15343 15344

Další články z rubriky

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Petr Jákl byl přesvědčený, že thriller Land of Bad udrží pozornost diváka

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Slunce, seno, jahody slaví, i když ho tehdejší cenzura zkrátila

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Zlatovláska opět s Petrem Štěpánkem, tentokrát však v roli krále

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

Do divadel míří nová hudební love story BESTIÁŘ, ve které se každý pozná

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

HRABĚ MONTE CHRISTO láká na velkolepé nové zpracování

Na vlně audioknih