Magazín Elita

Horká medovina s ovocem

Horká medovina s ovocem

K zimě jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji – Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ. Za recepturou tohoto nápoje stojí téměř dvacetiletá rodinná firma Hřebečská medovina. Nápoj sklízí úspěchy díky poctivé řemeslné práci a prvotřídní kvalitě medu od vlastních včelstev. Za jemnou, ale přesto intenzivní chuť vděčí také 21 bylinám. Kořen hořce, pelyněk a puškvorec dokonale vybalancovává jemnost máty, meduňky a levandule.

Počet porcí: 4 porce    Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

Postup:

  1. Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.
  2. Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.
  3. Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.

Zdroj fotografií a receptů: prosím uvádějte zdroj regionalnipotravina.cz


Další články z rubriky

Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den

Léto na terase: 3 osvěžující recepty pro každý den

Máme pro vás recept na domácí tortilly z červené čočky

Máme pro vás recept na domácí tortilly z červené čočky

Burger z červené čočky by neměl chybět v žádném jídelníčku

Burger z červené čočky by neměl chybět v žádném jídelníčku

Mazlíček na cestách: užitečné tipy před letní dovolenou

Mazlíček na cestách: užitečné tipy před letní dovolenou

Začíná sezóna vyhlídek! doporučujeme vám vydat se po severozápadní Vysočině

Začíná sezóna vyhlídek! doporučujeme vám vydat se po severozápadní Vysočině

Na zdraví