Magazín Elita

Horká medovina s ovocem

Horká medovina s ovocem

K zimě jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji – Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ. Za recepturou tohoto nápoje stojí téměř dvacetiletá rodinná firma Hřebečská medovina. Nápoj sklízí úspěchy díky poctivé řemeslné práci a prvotřídní kvalitě medu od vlastních včelstev. Za jemnou, ale přesto intenzivní chuť vděčí také 21 bylinám. Kořen hořce, pelyněk a puškvorec dokonale vybalancovává jemnost máty, meduňky a levandule.

Počet porcí: 4 porce    Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

Postup:

  1. Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.
  2. Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.
  3. Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.

Zdroj fotografií a receptů: prosím uvádějte zdroj regionalnipotravina.cz


Další články z rubriky

Melouny v mnoha chutných podobách

Melouny v mnoha chutných podobách

Salcburk rozhodně stojí za návštěvu

Salcburk rozhodně stojí za návštěvu

Dovolenou si letos Češi chtějí užít. Stále více si jich ale vše zařizuje po vlastní ose

Dovolenou si letos Češi chtějí užít. Stále více si jich ale vše zařizuje po vlastní ose

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Malé tvary, velké možnosti

Malé tvary, velké možnosti

Psí den

PURE fest