Magazín Elita

Horká medovina s ovocem

Horká medovina s ovocem

K zimě jednoznačně patří také medovina. Doporučujeme si ji „vymazlit“ podle svého a přinášíme vám k tomu jednoduchý návod. Základ musí být kvalitní, což je jistě letošní vítěz Regionální potraviny v Pardubickém kraji – Hřebečská medovina BYLINNÁ HOŘKÁ. Za recepturou tohoto nápoje stojí téměř dvacetiletá rodinná firma Hřebečská medovina. Nápoj sklízí úspěchy díky poctivé řemeslné práci a prvotřídní kvalitě medu od vlastních včelstev. Za jemnou, ale přesto intenzivní chuť vděčí také 21 bylinám. Kořen hořce, pelyněk a puškvorec dokonale vybalancovává jemnost máty, meduňky a levandule.

Počet porcí: 4 porce    Doba přípravy: 30 minut

Ingredience:

Postup:

  1. Do jedné nádoby nalijeme medovinu a pomalu zahříváme. Teplota nesmí přesáhnout 40 °C.
  2. Ve druhé nádobě svaříme vodu, džus, skořici, hrušky, jablka a vše přecedíme.
  3. Zamícháme dohromady a dochutíme podle chuti cukrem.

Zdroj fotografií a receptů: prosím uvádějte zdroj regionalnipotravina.cz


Další články z rubriky

Zimní únik do Tyrolska: kde vládne ticho a sníh

Zimní únik do Tyrolska: kde vládne ticho a sníh

Podzim na talíři: Mrkvový dort aneb recept pro sychravé dny

Podzim na talíři: Mrkvový dort aneb recept pro sychravé dny

Spojte exotiku s dobrým skutkem a poznejte ostrov, kde i malý dar může změnit život.

Spojte exotiku s dobrým skutkem a poznejte ostrov, kde i malý dar může změnit život.

Chrudim: město muzeí a historie, ale také místo pro aktivní odpočinek

Chrudim: město muzeí a historie, ale také místo pro aktivní odpočinek

Šetrně zpracované ryby, které si oblíbí i malí strávníci

Šetrně zpracované ryby, které si oblíbí i malí strávníci