Magazín Elita

Pere se s démony…

Pere se s démony…

Kapela Motorband, ve které v osmdesátých letech začínal zpěvák Kamil Střihavka, pokřtila nový videoklip. Klip vznikl k písni Ukaž svou tvář z posledního alba Černá a bílá a na svědomí ho má současný frontman kapely Motorband, Ladislave Korbele. Pokřtít klip do strašidelného Fear House Prague přišli Sagvan Tofi, Natálie Grossová, David Gránský, Michaela a Roman Tomešovi, Jakub Moulis, Martin Písařik a Viktorie Surmová.

„Jak si mohou dva lidé, kteří se mají rádi, nadávat, ubližovat a být na sebe zlí? Kde se to v nich bere?“ Zkoumání téhle otázky, to je ústřední motiv nové písně legendární české heavymetalové kapely Motorband. Libor „Máča“ Matějčík, kytarista kapely a autor textu a hudby, se inspiroval zkušenostmi ze života. „Já si myslím, že každý řeší tyhle otázky. Nejtěžší oblast lidského snažení jsou mezilidské vztahy. Každý hledá ten pomyslný manuál k tomu, jak s partnerem vycházet. Pokládám lidem otázku a chci, aby se zamysleli, proč se v některých vyhrocených situacích dokážeme chovat tak odpudivě k lidem, kteří jsou nám nejbližší,“ popsal autor textu, Libor „Máča“ Matějčik. tak z nového alba Černá a bílá, které vyšlo letos v květnu a které se na akci symbolicky křtilo také, tentokrát ve verzi na LP s Best of bonusy.

Autorem námětu a scénáře je současný zpěvák kapely, Ladislav Korbel, který videoklip i režíroval. „Chtěl jsem děj zasadit do hororového příběhu, protože tváří v tvář strachu lidé vždy ukážou svou pravou tvář. Inspiroval jsem se v klasických hororech jako Osvícení nebo Americké psycho a vyšel mi z toho hrdina, který se navenek prezentuje jako úspěšný normální muž, v nitru ale skrývá démony. Mottem, kterého jsem se během natáčení klipu držel, byl citát „Své démony si vytváříme my sami“ z filmu Iron Man 3,“ vysvětloval frontman kapely a muzikálový zpěvák, Ladislav Korbel. „Hrdinka, která je postavená před intenzivní strach, je situací dohnána k hroznému činu. Jinými slovy, zlo plodí zlo,“ přiblížil námět klipu autor.

Černá a bílá, tedy naprostý kontrast, vystihuje i samotného frontmana, Ladislava Korbela, který se ke kapele přidal v roce 2020. Kromě svého působení v heavymetalové kapele má za sebou řadu muzikálových rolí. Vidět jste ho mohli například v Tarzanovi, Dětech ráje, Mefistovi, Času růží, nebo v Mýdlovém princi. „Nemám rád škatulky. Rád zpívám a tvořím hudbu ze které mám radost a mohu na ní pracovat s talentovanými kolegy. Je mi jedno, jestli jsem zrovna Tarzan v Hybernii, zpívám Karla Gotta, nebo hraji na metalovém koncertě s Motorbandem. Důležité pro mě je, že jsem v tu chvíli obklopený dobrými muzikanty a zpěváky a všichni se podporujeme, respektujeme a máme radost z hraní,“ usmíval se Ladislav Korbel.

Křestu se zúčastnila i Ladislavova muzikálová partnerka z Dětí ráje, Natálie Grossová. Ta Ladislava zná hlavně jako muzikálového zpěváka, jeho počiny v heavymetalové kapele se jí ale líbí také. „Já tvořím především popovou hudbu a zpívám v muzikálech, k Láďovi ale ten metal výborně jde. Je všestranně talentovaný a být členem Motorbandu ho podle mě dost baví a jde mu to,“ chválila Ladislavovu tvorbu Natálie Grossová. „Navíc vím, že je radost s ním pracovat, do divadla s ním vždycky přišla skvělá nálada,“ dodala dcera bývalého premiéra.

Sagvan Tofi také přišel podpořit nový videoklip. S Ladislavem ho pojí muzikálová spolupráce, která začala už na Mýdlovém princi a pokračovala na Dětech ráje a Čase růží, které Sagvan režíroval a Ladislava oslovil s nabídkou role. „Láďa dobře zpívá i hraje, to je v muzikálu důležité. Duší je rocker, ale má široký záběr a všestranný potenciál, to se v této branži cení,“ vysvětlil Sagvan Tofi. „Láďa nečekal, až mu někdo natočí videoklip, raději si ho udělal sám. Celý ho vymyslel i zrežíroval a na to, že je to jeho prvotina, musím dát klobouk dolů. V dnešní době, kdy je problém se vším, tak to dokázal i s omezenými finančními prostředky. Nikdy mě jako kamaráda ani jako producenta nezklamal, je to srdcař a sportovec, držím mu palce,“ řekl muzikálový producent, zpěvák a herec Sagvan Tofi.

Videoklip ke shlédnutí: https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=5CVdPDqxrWs

Foto: archiv Motorband

Fotogalerie
15198 15199 15200 15201

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih