Magazín Elita

Známé tváře se shodují: Kavárny a restaurace by nám v případě uzavření velmi chyběly!

Známé tváře se shodují: Kavárny a restaurace by nám v případě uzavření velmi chyběly!

 

V prvním adventním týdnu se konal slavnostní reopening útulné kavárny Café & Bar Stromovka Collection, kde majitel Václav Posířil osobně přivítal celou řadu hvězdných hostů. Velmi příjemný večírek v kavárně v OC Centrum Stromovka však skončil dle vládních opatření už ve 22.00. Všichni přítomní hosté se při odchodu těšili na další příjemnou návštěvu a doufali, že se kavárny a restaurace jen tak nezavřou, aby si mohli adventní atmosféru užít se vším všudy.

„Mě by kavárny a restaurace chyběly strašně moc. Já jsem docela živočich společenský, takže by mi hodně vadilo, kdyby kino, kavárny, divadla a cokoliv dalšího zavřeli, jsou to místa kde se můžu s někým potkat a být ve společnosti lidí. Když jsem byla zavřená doma sama, bylo mi smutno,“ svěřila Denisa Pfauserová. To cvičitelka Hanka Kynychová není vyloženě kavárenský typ, ale ráda si s rodinou dopřeje klidné chvilky u kávy a dortíku. „Do restaurací a kaváren nechodíme pravidelně, ale když už vyrazíme, tak si to moc užijeme. Sem do Café & Bar Stromovka Collection určitě vyrazíme s rodinou na společnou snídani,“ plánovala známá cvičitelka,

Štěpánka Duchková patří také k těm, kterým v době lockdownu chyběla kultura a společné setkávání s blízkými u dobré kávy. „Raději ani nemyslet. Nechci, aby něco zavírali. Máme doma nový kávovar a pokud bychom se bavili o tom, že by zavřeli kavárny, tak bych z něj vůbec neměla radost,“ vysvětlila známá moderátorka, která se již několikrát nechala slyšet, že tuto dobu velmi těžko snáší.

Zpěvačka Elis Ochmanová je sice kavárenský typ, ale je také novopečenou maminkou a na chvilky s dobrou kávou nemá tolik času. „Pokud by došlo k tomu, že by se uzavřely kavárny a restaurace, tak bych byla smutná. Já to mám velmi ráda, jen tak si jít sednout, dát si kávu a vzít si knížku. To je pro mě jeden z velkých relaxů, i když teď díky tomu, že máme miminko, to není úplně na pořadu dne. Ale o to je to pak vzácnější. Musím říct, že když už se mi povede jít do kavárny s knížkou, je to svátek a o to víc si to zase užívám,“ popsala muzikálová hvězda svůj rituál.

Andrea Kalivodová často navštěvuje kavárny hlavně z pracovních důvodů. „Do kaváren chodím dost často na pracovní schůzky a dávám si moc ráda dobrou kávu. Opravdu jsem baristka. Je to pro mě taková vášeň a velmi, velmi ráda si dám dobrou kávičku. Bez toho si nedokážu představit den. Já nejsem úplně typický kavárenský povaleč, ale jsem typ ženy, která se rozhodně v kavárně sejde s přáteli, ráda s nimi pohovoří, ale není to pro mě úplně priorita, že bych umřela, když zavřou kavárny, to ne zase. To jsou pro mě důležitější věci,“ vysvětlila operní diva.

Jakub Kohák s nadsázkou sdělil, že by vlastně uzavření podniků uvítal. „Tak, když se zavřou podniky, tak já vlastně hned vyhlásím ramadán a nastoupím na cestu zdravého a počestného muže. Nebudu chodit do žádných zařízení a nebudu pít alkoholické nápoje, což by mi  vyhovovalo,“ vtipkoval přední český herec a režisér.

Kmotrem kavárny Café & Bar Stromovka Collection se stala vycházející hvězda českého biatlonu Ondřej Mánek, který si dokonce v kavárně vyzkoušel i práci baristy. „Já jsem velmi vášnivý barista, mám doma už asi druhý kávovar a úplně žiju tím, když můžu zkoušet latte art a podobně. To je moje, to miluju,“ vyprávěl juniorský reprezentant.

Večerem provázel Petr Vojnar a o hudební doprovod se skvěle postaralo uskupení DJ Bury a DeeSaxx alias Burysax.

Café & Bar Stromovka Collection se nachází v OC Centrum Stromovka, Veletržní 24, Praha 7.

Fotogalerie
15188 15189 15190 15191

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih