Magazín Elita

Připravte si levandulové cukroví!

Připravte si levandulové cukroví!

Už jen jeden měsíc nás dělí od Vánoc, a tak jsme si pro vás připravili recept na vynikající levandulové cukroví.

Suroviny:

Těsto:

  • 210 g hladké mouky
  • 140 g másla
  • 70 g moučkového cukru
  • lžička levandulového oleje
  • lžička levandulové masy
  • 1 žloutek

Poleva:

  • 150 g moučkový cukr
  • 1 bílek
  • Přírodní (borůvkové) barvivo

Jak připravit levandulovou masu?

Suroviny:

  • 2 lžičky BIO čaje z čisté BIO Levandule Chodouňské
  • 100 g BIO třtinového cukru s Levandulí Chodouňskou
  • 1 BIO citron

Pochutnejte si na hrnku BIO levandulového čaje (dvě lžičky levandulového čaje na půl litru vroucí vody). Dejte stranou 10 ml čaje a povařte jej se 100 g třtinového cukru s BIO Levandulí Chodouňskou. Míchejte tak dlouho na prudkém ohni, až vznikne levandulová masa. Masu používáme do omáček na červená i bílá masa, ryby, do pudinků, cheesecaků, tvarohů, jogurtů, marmelád, medu a dresinků. Levandulová masa je vynikající také do dezertů – buchet, koláčů, dortů, na krémy i polevy.

Postup:

  1. Připravíme si do mísy mouku, změklé máslo, cukr a zakápneme levandulovým olejem.
  2. Rozehřejeme si levandulovou masu a vmícháme do těsta.
  3. Zpracujeme si pěkně těsto. Následně ho vyválíme na pomoučené pracovní ploše a můžeme vykrajovat tvary, které máme rádi - slzy, kolečka, srdce.
  4. Dáme na pečicí papír na plech, opatrně si můžeme pomoci kuchyňským nožem.
  5. Pečeme podle druhu trouby jako obvyklé cukroví. Po upečení necháme pečivo necháme vychladnout.
  6. Borůvky prolisujeme, nebo v trošičce horké vody rozmícháme barvivo tak, aby byl výsledek levandulově fialový. Po kapkách přidáváme k cukru a bílku a umícháme polevu.
  7. Vyhladíme si levandulový krém a vychladlé pečivo zdobíme dle vlastní fantazie. Můžeme také slepovat jemnou meruňkovou marmeládou, která se nejlépe s levandulí hodí a zdobit slepené tvary cukroví levandulovou polevou.

www.levanduloveudoli.cz   


Další články z rubriky

Dovolenou si letos Češi chtějí užít. Stále více si jich ale vše zařizuje po vlastní ose

Dovolenou si letos Češi chtějí užít. Stále více si jich ale vše zařizuje po vlastní ose

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Malé tvary, velké možnosti

Malé tvary, velké možnosti

Pro osvěžující koktejl jsou důležité suroviny a alkohol, který použijete

Pro osvěžující koktejl jsou důležité suroviny a alkohol, který použijete

Užijte si horké letní dny s osvěžujícími bezpeckovými melouny Bouquet

Užijte si horké letní dny s osvěžujícími bezpeckovými melouny Bouquet

Psí den

PURE fest