Magazín Elita

Sušičky prádla od Miele jsou udržitelné a šetrné ke klimatu

Sušičky prádla od Miele jsou udržitelné a šetrné ke klimatu

Klimatické změny jsou jistě největší výzvou naší doby – proto rodinná firma z Gütersloh dělá vše pro to, aby svým zákazníkům nabídla řešení, která jsou pro jejich domácnost co nejšetrnější ke klimatu. Z toho důvodu se Miele u nových sušiček prádla, které nyní prezentuje, zaměřuje na další zlepšování ekologických parametrů. Jedná se dále o chytré funkce pro ještě větší pohodlí a šetrnou péči o prádlo. Nové modely jsou k dostání za doporučenou nezávaznou cenu od 20 990 Kč – samozřejmostí je 100% kvalita od Miele a testovaná životnost na 20 let.

Během sušení prádla se voda odpařuje – a to jak víme znamená velkou spotřebu energie. Proto je především při nákupu sušičky prádla velmi důležitá třída energetické účinnosti. I v tomto ohledu je Miele coby rodinná firma orientovaná na udržitelnost v popředí. Nejvyšší model prémiového dodavatele z Gütersloh, který je obzvlášť šetrný ke klimatu, je pouze 10 procent pod hranicí aktuálně nejlepší třídy energetické účinnosti A+++.

Aby Miele mohlo ještě více zákazníkům nabídnout možnost sušit s co nejmenší spotřebou elektrické energie, uvádí na trh svůj akční model GreenPerformance:
s energetickou účinností A+++ za 28 990 Kč (doporučená prodejní cena).

Model GreenPerformance se nevyznačuje pouze maximální energetickou účinností za atraktivní cenu, ale rovněž úsporným používáním materiálu. Významně k tomu přispívá zcela nově vyvinutý podlahový modul, jehož plastová část je v inovativním výrobním procesu obohacena o dusík. Takto se ušetří 30 procent materiálu – a zároveň se zlepší stabilita. Kromě toho se používá chladivo R290, které je šetrné ke klimatu. Jak nový podlahový modul, tak R290 jsou použity v téměř všech modelech sušiček prádla od Miele.

Díky funkci DryCare 40 již nemusíte třídit snadno udržovatelné textilie

Nová možnost programu DryCare 40* vám opět o něco usnadní práci: oblečení, které lze prát na 40 °C, můžete dát ihned bez obav do sušičky – i když je na štítku uvedeno, že textilie není vhodná pro sušení v sušičce prádla. Je to možné díky tomu, že teplota vzduchu je během procesu sušení snížena v přístroji natolik, že jsou choulostivé textilie sušeny šetrně, aniž byste se báli o jejich poškození. Funkci DryCare 40 si můžete zvolit k celé řadě programů jako bavlna, snadno ošetřovatelné nebo košile. Díky tomu nebudou vlákna namáhána víc, než je nutné. Oblečení zůstává měkké a drží tvar a celkově vydrží déle.

Další předností je buben SilenceDrum*, který nabízí pouze Miele: knoflíky a zipy způsobují nepříjemné chrastění, obzvlášť pokud máte sušičku v obytné části nebo v její blízkosti a nikoliv např. v technické místnosti. Díky speciální konstrukci bubnu, kdy je jeho vnější strana opláštěna tlumicími pásy z filcu, značně snižuje SilenceDrum tento hluk.

Novou funkcí PowerFresh (vybavení závislé na modelu) můžete oblečení osvěžit, aniž byste ho předtím museli prát – praktická a užitečná funkce například pro prádlo, které dlouho leželo nenošené ve skříni. U této funkce předchází fázi sušení fáze zvlhčení. Pára se postará o lepší přenos teploty do oblečení, takže se molekuly pachu efektivněji rozpustí a odstraní. Optimální účinek funkce PowerFresh vznikne při kombinaci s flakónem DryFresh, který nežádoucí pachy neutralizuje a dodá decentní vůni.

Při praní a sušení jde o svěžest i hygienu a kdo si chce být právě u hygieny zcela jistý, je s Miele na správné adrese. Během stupně sušení HygieneDry, který vychází ze stupně „extra suché“, je díky dlouhé době působení teploty spolehlivě odstraněno 99,99 % bakterií. Testováno na přítomnost bakterií Staphylococcus Aureus a E-coli v bavlněném programu při polovičním naplnění. Nezávisle to potvrdila i Vysoká škola Rhein-Waal, která nám za funkci HygieneDry udělila certifikát nejvyšší čistoty a spolehlivosti.

  • Nejlepší energetická účinnost A+++ nyní za výrazně výhodnější pořizovací cenu
  • Nová možnost programu suší i snadno udržovatelné textilie

 


Další články z rubriky

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Přidejte se k revoluci v praní. EcoHaus spustil kampaň na HitHitu

Přidejte se k revoluci v praní. EcoHaus spustil kampaň na HitHitu

Columbia představuje KONOS, novou kolekci speed hiking obuvi  s revoluční technologií konstrukce podrážky OMNI-MAX

Columbia představuje KONOS, novou kolekci speed hiking obuvi s revoluční technologií konstrukce podrážky OMNI-MAX

Na vlně audioknih