Magazín Elita

PODZIM/ ZIMA 2021 & 2022: Trendy brýlové obroučky

PODZIM/ ZIMA 2021 & 2022: Trendy brýlové obroučky

Sledujete trendy v módě? Těšíte se, s jakými top kousky přijdou módní domy či návrháři? Nemůžete se dočkat, až si nějakou tu žhavou novinku pořídíte do svého šatníku? A co stylové brýle? Obroučky nemusí být jen rutinní záležitostí, ale mohou outfit podtrhnout a dodat mu tak šmrnc. Podívejte se, jaké jsou trendy v brýlových obroučkách pro podzim a zimu 2021/2022.

Čtverce jsou šik

Hravost čtverců najdeme v této sezóně všude. Je snadné se do nich zahalit od hlavy až k patě. Zvolte tak trochu vintage styl s retro plastovými rámečky ve čtvercových či obdélníkových tvarech.  Výraznější a hranatější obroučky zvýrazní celý outfit. „Pokud chcete vyzkoušet ty nejroztodivnější tvary a barvy obrouček, můžete to udělat z pohodlí domova s využitím praktického online virtuálního zrcadlo v našem e-shopu,“ doporučuje Kristýna Štěbetáková, optometristka ze společnosti Alensa.cz, prodejce kontaktních čoček a dioptrických a slunečních brýlí.

Vesmírná nadčasovost

Kov a metalické barvy jsou trendem v této sezóně. Nemusíte chodit ve stříbrné bundě či kalhotech a připomínat tak kosmonauta z NASA. Skvělým doplňkem celého outfitu mohou být právě kovové rsp. titanové obroučky, jejichž nadčasovost a univerzálnost si zamilujete. Sáhnout můžete po stříbrných, zlatých nebo průhledných brýlích, díky nimž se stanete nepřehlédnutelnou.

Eco – friendly

Chcete šetřit přírodu? Nemusíte utrácet za nové kousky. „Jestliže objevíte rodinné poklady v podobě brýlí po babičce, nechte si jen vyměnit sklo za nové. V případě, že milujete svoje aktuální obroučky natolik, že se jich nechcete vzdát, nechte si jen přeměřit dioptrie, zkontrolovat oči optometristou a neváhejte nám je případně zaslat pouze na výměnu skel. Ulevíte tak nejen přírodě, ale i očím,“ doporučuje Štěbetáková. Trendy netrendy, tyhle kousky jsou bestsellery.

Příjemný minimalismus

V této sezóně se minimalismus setkává se street stylem. Hlavní myšlenkou je industriálnost a perfektní linie. V překladu do módy to pak jsou nadměrné kapsy, hranaté siluety a monochromatičnost. Vsaďte na decentní a nadčasové obroučky. Kovové rámy v odvážných tvarech jsou to pravé ořechové.

Ztraťte se v detailech

A co když vás minimalismu nudí? Začleňte přebytek do každé části vašeho outfitu – třpytky, tvary, barvy... Prostě pozvěte své brýle na večírek a náležitě si to užijte. Hledejte stylové obroučky s detaily na rámu, spáncích nebo nosníku. Nenuďte se a vystupte z davu!

Šťavnatá barevnost

V této sezóně se nebojte barev! Šťavnaté barvy – bohatá červená, zářivá modrá, burácející purpurová, příjemná levandulová. Odvažte se a ochutnejte dobrodružství, třeba tóny drahokamů vás budou bavit. Vyberte si rámečky brýlí, které dodají zašedlému podzimnímu dni atmosféru vzrušení a vy tak budete nepřehlédnutelná. Přimíchejte do svého dne trochu zářivé energie.


Další články z rubriky

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Na vlně audioknih