Magazín Elita

Krupoto se špenátem a vejci

Krupoto se špenátem a vejci

Špenát a kroupy? Věřte tomu, funguje to. Vyzdobte si tuhle zelenou dobrotu uvařeným vejcem a plnohodnotný oběd je na světě!

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g BIO špaldových krup PROBIO
  • Olivový olej
  • 1 cibule (menší)
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g špenátu
  • 2 – 3 větvičky bazalky
  • Snítka tymiánu
  • Sůl
  • 60 g smetanového sýru (typu lučina)
  • 2 vejce natvrdo uvařená

Postup:

  1. Uvařte kroupy doměkka. Sceďte a nechte okapat.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte asi lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět. Přidejte rozmačkaný česnek a asi minutu míchejte. Přidejte očištěný špenát, bazalku, lístky tymiánu a míchejte, dokud špenát neovadne.
  3. Přendejte špenát do mísy, přidejte krémový sýr a rozmixujte. Promíchejte s kroupami.
  4. Podávejte s rozkrojeným vejcem.


Další články z rubriky

„Čaj je mnohem víc, než jen nápoj“

„Čaj je mnohem víc, než jen nápoj“

Kořeněná basmati rýže s halloumi nejen pro vegetariány

Kořeněná basmati rýže s halloumi nejen pro vegetariány

Vybrali jsme pro vás zajímavá místa v Českém Švýcarsku

Vybrali jsme pro vás zajímavá místa v Českém Švýcarsku

Nebojte se cestování se zvířaty. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel.

Nebojte se cestování se zvířaty. Stačí dodržovat pár jednoduchých pravidel.

Sezóna vína a veselí. Jak během září a října naplno vytěžit kalendář oblíbených vinobraní?

Sezóna vína a veselí. Jak během září a října naplno vytěžit kalendář oblíbených vinobraní?