Magazín Elita

Krupoto se špenátem a vejci

Krupoto se špenátem a vejci

Špenát a kroupy? Věřte tomu, funguje to. Vyzdobte si tuhle zelenou dobrotu uvařeným vejcem a plnohodnotný oběd je na světě!

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g BIO špaldových krup PROBIO
  • Olivový olej
  • 1 cibule (menší)
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g špenátu
  • 2 – 3 větvičky bazalky
  • Snítka tymiánu
  • Sůl
  • 60 g smetanového sýru (typu lučina)
  • 2 vejce natvrdo uvařená

Postup:

  1. Uvařte kroupy doměkka. Sceďte a nechte okapat.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte asi lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět. Přidejte rozmačkaný česnek a asi minutu míchejte. Přidejte očištěný špenát, bazalku, lístky tymiánu a míchejte, dokud špenát neovadne.
  3. Přendejte špenát do mísy, přidejte krémový sýr a rozmixujte. Promíchejte s kroupami.
  4. Podávejte s rozkrojeným vejcem.


Další články z rubriky

Vydejte se za krásami Slovenska, nebudete litovat

Vydejte se za krásami Slovenska, nebudete litovat

Slunečná Andalusie volá. Objevte ji na čtyřech kolech díky našim praktickým radám na cesty!

Slunečná Andalusie volá. Objevte ji na čtyřech kolech díky našim praktickým radám na cesty!

Bohemia Sekt Prestige se stal šampionem mezinárodní soutěže TERRAVINO 2025 v Izraeli

Bohemia Sekt Prestige se stal šampionem mezinárodní soutěže TERRAVINO 2025 v Izraeli

Becherovka rozšiřuje nabídku likérů o novinku s příchutí grepu a chmele

Becherovka rozšiřuje nabídku likérů o novinku s příchutí grepu a chmele

Sendviče, co vás dostanou do kolen – Pastrami Pop Up je zpátky v Holešovické tržnici!

Sendviče, co vás dostanou do kolen – Pastrami Pop Up je zpátky v Holešovické tržnici!

Písecký víkend módy a designu

PURE fest