Magazín Elita

Krupoto se špenátem a vejci

Krupoto se špenátem a vejci

Špenát a kroupy? Věřte tomu, funguje to. Vyzdobte si tuhle zelenou dobrotu uvařeným vejcem a plnohodnotný oběd je na světě!

Suroviny na 2 porce:

  • 200 g BIO špaldových krup PROBIO
  • Olivový olej
  • 1 cibule (menší)
  • 1 stroužek česneku
  • 400 g špenátu
  • 2 – 3 větvičky bazalky
  • Snítka tymiánu
  • Sůl
  • 60 g smetanového sýru (typu lučina)
  • 2 vejce natvrdo uvařená

Postup:

  1. Uvařte kroupy doměkka. Sceďte a nechte okapat.
  2. V hluboké pánvi rozehřejte asi lžíci oleje. Cibuli nakrájejte najemno a nechte zesklovatět. Přidejte rozmačkaný česnek a asi minutu míchejte. Přidejte očištěný špenát, bazalku, lístky tymiánu a míchejte, dokud špenát neovadne.
  3. Přendejte špenát do mísy, přidejte krémový sýr a rozmixujte. Promíchejte s kroupami.
  4. Podávejte s rozkrojeným vejcem.


Další články z rubriky

Tipy na dárky na poslední chvíli, které nejsou neosobní ani obyčejné vouchery

Tipy na dárky na poslední chvíli, které nejsou neosobní ani obyčejné vouchery

Vánoční Bratislava: adventní kouzlo na Dunaji

Vánoční Bratislava: adventní kouzlo na Dunaji

Věrnostní program Emirates Skywards slaví 25 let

Věrnostní program Emirates Skywards slaví 25 let

Voňavá tradice Vánoc, kterou si zamilujete: vánočka od Lubojatzky Couple, ambasadorů Miele

Voňavá tradice Vánoc, kterou si zamilujete: vánočka od Lubojatzky Couple, ambasadorů Miele

Advent na Zámku Svijany: trhy, koncerty a tradice

Advent na Zámku Svijany: trhy, koncerty a tradice