Magazín Elita

Květák ve smetanovo-hořčičné omáčce

Květák ve smetanovo-hořčičné omáčce

Připravovali jste už někdy (jakýkoli) pokrm technologií vaření sous-vide? Praktická manipulace a jedinečný chuťový zážitek jsou důvody, proč se dnes sous-vide stalo nezbytnou součástí mnoha kuchyní, i když bylo vyvinuto již v 70. letech 20. století. My jsme zalistovali kuchařkou Sous-vide od Miele a dovolíme si vám nabídnout recept na květák ve smetanovo-hořčičné omáčce.

Časová náročnost:50 minut

Ingredience:

  • 150 g smetany
  • 3 polévkové lžíce kvalitní hořčice (hrubozrnná)
  • 1 čajové lžičky cukru
  • 1 květák na růžičky (3 porce)
  • ½ čajové lžičky soli
  • pepř

Postup:

  1. Smetanu smícháme s hořčicí, solí, pepřem a cukrem. Společně s květákem dáme do vakuovacího sáčku a vakuujeme podle nastavení.
  2. Vakuovací sáček na roštu vložíme do ohřevného prostoru a připravujeme podle nastavení. Květák v hořčičné omáčce vyjmeme z vakuovacího sáčku a ještě horký podáváme.

Super tip: Hodí se jako příloha k rybě.

 

Příslušenství:

vakuovací sáček, rošt

Nastavení:

Vakuování

Vakuovací stupeň:  

Příprava pokrmu

Provozní způsoby: Sous-vide

Teplota: 85 °C

Doba trvání programu: 40 minut

Úroveň: 2


Další články z rubriky

Dovolenou si letos Češi chtějí užít. Stále více si jich ale vše zařizuje po vlastní ose

Dovolenou si letos Češi chtějí užít. Stále více si jich ale vše zařizuje po vlastní ose

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Měšťanský pivovar Turnov a Turnovské pivnice: Síť, která propojuje poctivé pivo, českou kuchyni a tradici

Malé tvary, velké možnosti

Malé tvary, velké možnosti

Pro osvěžující koktejl jsou důležité suroviny a alkohol, který použijete

Pro osvěžující koktejl jsou důležité suroviny a alkohol, který použijete

Užijte si horké letní dny s osvěžujícími bezpeckovými melouny Bouquet

Užijte si horké letní dny s osvěžujícími bezpeckovými melouny Bouquet

Psí den

PURE fest