Magazín Elita

Chytrá domácnost podle Miele vás nadchne

Chytrá domácnost podle Miele vás nadchne

Ať už jste doma, v kanceláři či na cestách, přístup ke svým domácím přístrojům můžete mít neustále. Díky propojení vašich přístrojů může být i ten nejnáročnější den snazší díky většímu pohodlí, vyšší kvalitě života a bezpečnosti. Miele je průkopníkem chytrých řešení a v oblasti propojení domácích přístrojů klade velký důraz na smysluplnost pro uživatele. Prostřednictvím funkcí, které jsou výsledkem vlastního vývoje Miele, mobilního ovládání a nové technologie síťového propojení nabízí výrobce ucelený systém Miele@home, který otevírá nové možnosti a podporuje efektivní a ekologická řešení každodenních úkolů.

Svoji domácnost si s technologiemi Miele můžete vyladit podle svých představ a požadavků. Díky komfortnímu ovládání MobileControl s možností nastavení a ovládání na dálku pomocí aplikace můžete mít přístroje Miele neustále „na očích“. „Podle druhu přístroje vidíte aktuální nastavení, ať už jde o přehled o průběhu probíhajícího programu (vč. případné změny programu pro dosažení požadovaného výsledku), jeho ukončení, náhled na připravovaný pokrm díky kameře v pečicí troubě, požadavky na doplnění vody v průběhu programu u parních trub, konvektomatů nebo kávovarů či další parametry, jako je např. tvrdost vody. Kategorii bezpečnosti pak posilují informace o případných chybách či poruchová hlášení.

„Máte přehled o tom, který přístroj je zrovna zapnutý i jaký program či funkce jsou nastaveny. Pro dosažení požadovaných výsledků je možno v případě potřeby aktuální nastavení pomocí aplikace upravit, nebo změnit. Program lze na dálku i přerušit, nebo ukončit. Pro dokonalý přehled o stavu připravovaného pokrmu lze do pečicí trouby dokonce na dálku nahlédnout pomocí integrované HD kamery. Užitečné jsou i provozní informace, jako je např. potřeba doplnit vodu do kávovaru, parní trouby či konvektomatu, aby mohl probíhající program dále pokračovat. Jako další příklad mohu uvést i přehled o stavu naplnění zásobníku mycího prostředku u našich myček s automatickým dávkováním. Lze využít i komfortní nastavení přístrojů, např. stupeň tvrdosti používané vody nebo množství leštidla atd. Atributem bezpečnosti jsou pak případná chybová či poruchová hlášení,“ vysvětluje Jiří Šeba, školitel Miele ČR.

Prostřednictvím SuperVision se na displeji vybraného přístroje zobrazují informace o ostatních propojených přístrojích. Funkci oceníte zejména v případě, že je plně vestavná myčka, pračka nebo sušička umístěna v jiném podlaží.

Propojení je dostupné díky všeobecně rozšířenému Wi-fi propojení přes funkci WiFiConn@ct. Prostřednictvím RemoteService lze provádět softwarové aktualizace přístroje pohodlně přes datový přenos.

V rámci partnerských řešení lze spotřebiče Miele propojit do komplexního systému chytré domácnosti s ostatními technologiemi, jako jsou rolety, klimatizace, topení, ohřev vody v bazénu, alarm apod. Díky tomu odpadá nekomfortní používání jednotlivých aplikací pro jednotlivé systémy.

Miele@home v kuchyni

AutoDos

Miele jako jediný výrobce přístrojů pro domácnost nabízí velmi praktické propojení smart funkcí a automatického dávkování a vlastních vysoce účinných mycích prostředků. Tak je tomu v případě myček vybavených funkcí AutoDos. AutoDos je první automatické dávkování na světe s integrovaným PowerDiskem2. Myčky nádobí a exkluzivní práškový granulát se stávají dokonale sladěným systémem – dávkování probíhá v závislosti na programu a v optimálním časovém okamžiku. Stačí jednou naprogramovat a poté již myje tato první autonomní myčka automaticky pomocí funkce AutoStart.

Con@ctivity 3.0

Systém Con@ctivity 3.0 propojuje varnou desku a odsavač par. Velkou výhodou je automatické nastavení vhodného výkonu odsavače v závislosti na použití varné desky.

FoodView

Díky FoodView máte pokrm prostřednictvím kamery zabudované v pečicí troubě stále pod kontrolou a to i tehdy, když zrovna nejste doma. Teplotu i čas lze komfortně ovládat pomocí aplikace.

Mix & Match

Inteligentní asistence zajistí rychlou a zdravou přípravu pokrmů. S funkcí Mix & Match lze připravovat nebo ohřívat různé druhy potravin společně, a to za méně než půl hodiny. Potraviny můžete do přístroje vložit současně a po uplynutí zvoleného programu je opět vyjmout. Tak připravíte hotový pokrm z různých surovin zcela pohodlně, aniž byste přitom museli dávat pozor na rozdílné doby a teploty přípravy.

Miele@home v péči o prádlo
Miele je jediný výrobce přístrojů pro domácnost, který toto velmi praktické propojení smart funkcí a automatického dávkování vlastních vysoce účinných pracích prostředků nabízí.

Mimořádný komfort nabízí nastavení a spuštění programu díky systému automatického dávkování TwinDos. Automatické dávkování pomocí TwinDos je nejen praktické, ale zaručuje také perfektní čistotu: UltraPhase 1 a 2 dělají z tohoto přístroje ten nejlepší systém na tekutý prací prostředek. TwinDos dávkuje UltraPhase 1 a 2 během procesu praní vždy v optimální čas, a tak dosahuje těch nejlepších výsledků praní. Tento způsob dávkování je tak přesný, že oproti ručnímu dávkování můžete ušetřit až 30 % pracího prostředku.

Miele@home v péči o podlahy
Také nové robotické vysavače Scout RX3 můžete pohodlně nastavit a ovládat. Přístroj vyrazí do boje s nečistotami a prachem přesně ve chvíli, kdy si to přejete – ať už pracujete, jdete si zaběhat nebo sedíte s přáteli v kavárně. A na smartphonu pak můžete pohodlně zkontrolovat, jestli váš přístroj svůj úkol splnil. 

Pokud vás téma chytré domácnosti zaujalo, podívejte se také na stránky Miele do sekce Chytrá domácnost. A nebo si domluvte konzultaci přímo s odborně proškoleným personálem přímo u Miele.

Fotogalerie
14720 14721 14722

Další články z rubriky

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Přidejte se k revoluci v praní. EcoHaus spustil kampaň na HitHitu

Přidejte se k revoluci v praní. EcoHaus spustil kampaň na HitHitu

Columbia představuje KONOS, novou kolekci speed hiking obuvi  s revoluční technologií konstrukce podrážky OMNI-MAX

Columbia představuje KONOS, novou kolekci speed hiking obuvi s revoluční technologií konstrukce podrážky OMNI-MAX

Na vlně audioknih