Magazín Elita

Nový film Petra Kolečka má plakát, při jeho focení se zpívalo!

Nový film Petra Kolečka má plakát, při jeho focení se zpívalo!

Úspěšný scenárista a držitel Českého lva Petr Kolečko chystá na konec září další režijní počin. Komedie Zbožňovaný s Jiřím Bartoškou v hlavní roli vypráví o tom, že vaše tajemství vás nakonec vždycky dostihnou a ten, kdo žije s nevěrou, musí počítat s následky.

Hvězdná herecká sestava ve složení Jiří Bartoška, Ivana Chýlková, Jiří Langmajer, Petra Hřebíčková a Zuzana Kronerováse před časem sešla, aby nafotila plakát k filmu. To, co se ale v ateliéru dělo, předčilo i nejdivočejší představy fotografa Stanislava Honzíka a jeho týmu.

Temperamentní slovenská herečka Zuzana Kronerová při focení začala zpívat slovenskou lidovou klasiku Hej, Macejko, Macejko. To by nebylo takové překvapení, kdyby se k ní kromě ostatních nepřidal nečekaně i Jiří Langmajer. Jak uvidíte v následujícím videu, vystřihl svůj part s nádechem operního zpěvu.

„Jsem vděčný, že se podařilo dát dohromady takové skvělé obsazení. Tyto herce navíc nemusím do ničeho takzvaně instalovat, naopak jsou pro mě inspirací,“ říká scenárista a režisér Petr Kolečko.

Jedním z hlavních důvodů, proč se Kolečko opět pustil do režie, je téma filmu.
„Mám k tomu příběhu osobní vztah, je inspirován mým dědou, a to při rozhodování, zda znovu režírovat, hrálo docela zásadní roli,“ říká Petr Kolečko.

Synopse filmu:
Uznávaný a všemi oblíbený pediatr Zdeněk (Jiří Bartoška) jde do důchodu. Celý život byl vyhlášeným lékařem nemocnice a nyní se těší na zasloužený odpočinek. Ještě víc se však těší jeho rodina – manželka Olga (Zuzana Kronerová), která se už nemůže dočkat až o něj bude pečovat, stejně tak jako jeho dcera Zuzana, jejíž manželství s Karlem (Jiří Langmajer) se nedávno rozpadlo. Nejvíc nadšená je však Zdeňkova vnučka Aneta (Martina Czyžová), která dědu vždy považovala za svůj velký vzor a píše o něm seminárku do školy. Jenže Zdeněk není tak dokonalý, jak se zdá. Má jedno velké tajemství. Už téměř 40 let udržuje milenecký poměr s ortopedkou Danou (Ivana Chýlková). A Dana samozřejmě očekává, že na ni Zdeněk teď bude mít konečně víc času. Na Zdeňka tak čekají pěkně horké chvilky a rozhodně ne bezstarostná pohoda, kterou si plánoval...

V dalších rolích se představí Štěpán Kozub, Taťjana Medvecká, Lukáš Melník, Kryštof Michal nebo Martina Czyžová.

Premiéra filmu Zbožňovaný je plánována na 23. září 2021.
Film vznikl v produkci společnosti MOJOFilm s.r.o, producentů Pavla Páska a Igora Konyukova. Koproducentem je Česká televize, do kin snímek uvede distribuční společnost Bioscop.

Foto: MOJOFilm s.r.o – Stanislav Honzík
Video: Bioscop, Totalfilm Media

Fotogalerie
14396 14397

Další články z rubriky

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Odvážná Hanka Holišová, stres Terezy Maškové a dojemné přání Vaška Noida Bárty

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Petr Sepeši, ten kluk, co krev měl dravou...

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

Jožka Šmukař má brněnské veletrhy rád

 

Motorkáři podpoří Nedoklubko!  Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Motorkáři podpoří Nedoklubko! Harley-Davidson Praha pro Nedoklubko Challenge letos již po šesté

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Psí den s Prahou 13 si vybudoval své nezastupitelné postavení

Na vlně audioknih