Magazín Elita

Granátová pečící forma Emile Henry na ciabattu je skvělý pomocník

Granátová pečící forma Emile Henry na ciabattu je skvělý pomocník

Znáte ciabattu, italský podlouhlý chléb, tradičně připravovaný z hladké pšeničné či chlebové mouky, droždí a olivového oleje? První takovou pochoutku upekl v roce 1982 mlynář a pekař Arnaldo Cavallari v oblasti Benátska jako odpověď na tehdy populární francouzské bagety. Název ciabatta – v doslovném překladu bačkora – získala pro svůj podlouhlý a poměrně plochý tvar. Dnes je jednou ze základních příloh, která neodmyslitelně patří ke středomořské kuchyni. Za specialitou ale nemusíte jezdit až na sever Itálie. S keramickou formou od Emile Henry si dvě 250gramové šišky tohoto chutného chleba upečete z pohodlí vašeho domova. Na zevnitř neglazovaném víku jsou tři otvory pro unikání páry, které se postarají a křehkost a nadýchanost těsta. Díky hlubokým drážkám je forma ale zároveň vhodná i pro bezlepkové pečivo.

Tohoto pomocníka v krásném granátově červeném odstínu pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 2 490 Kč.

Fotogalerie
14364 14365

Další články z rubriky

LD Seating představuje nové židličky Lotus od designéra Martina Ballendata

LD Seating představuje nové židličky Lotus od designéra Martina Ballendata

Co s ojetými pneumatikami? Vyrobte z nich venkovní posezení!

Co s ojetými pneumatikami? Vyrobte z nich venkovní posezení!

Formální móda podzimu přichází opět s proužky

Formální móda podzimu přichází opět s proužky

Táňa Tkadlecová a Bohdana Kolínková tvoří kolekce s něžným dotekem folklóru

Táňa Tkadlecová a Bohdana Kolínková tvoří kolekce s něžným dotekem folklóru

Umění v kuchyni: Miele povyšuje digestoře na mistrovská díla

Umění v kuchyni: Miele povyšuje digestoře na mistrovská díla