Magazín Elita

Granátová pečící forma Emile Henry na ciabattu je skvělý pomocník

Granátová pečící forma Emile Henry na ciabattu je skvělý pomocník

Znáte ciabattu, italský podlouhlý chléb, tradičně připravovaný z hladké pšeničné či chlebové mouky, droždí a olivového oleje? První takovou pochoutku upekl v roce 1982 mlynář a pekař Arnaldo Cavallari v oblasti Benátska jako odpověď na tehdy populární francouzské bagety. Název ciabatta – v doslovném překladu bačkora – získala pro svůj podlouhlý a poměrně plochý tvar. Dnes je jednou ze základních příloh, která neodmyslitelně patří ke středomořské kuchyni. Za specialitou ale nemusíte jezdit až na sever Itálie. S keramickou formou od Emile Henry si dvě 250gramové šišky tohoto chutného chleba upečete z pohodlí vašeho domova. Na zevnitř neglazovaném víku jsou tři otvory pro unikání páry, které se postarají a křehkost a nadýchanost těsta. Díky hlubokým drážkám je forma ale zároveň vhodná i pro bezlepkové pečivo.

Tohoto pomocníka v krásném granátově červeném odstínu pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 2 490 Kč.

Fotogalerie
14364 14365

Další články z rubriky

Léto v pohodlí a stylu v teniskách Simple and Sweet

Léto v pohodlí a stylu v teniskách Simple and Sweet

Tipy pro zregenerovanou pokožku za jednu noc

Tipy pro zregenerovanou pokožku za jednu noc

Ariel vyhlašuje kampaň „Každý stupeň se počítá

Ariel vyhlašuje kampaň „Každý stupeň se počítá

Indukční varná deska s integrovaným odsavačem par od Miele je elegantní

Indukční varná deska s integrovaným odsavačem par od Miele je elegantní

Co nepodcenit na prázdninových cestách za dobrodružstvím? Správné oblečení, obuv a doplňky

Co nepodcenit na prázdninových cestách za dobrodružstvím? Správné oblečení, obuv a doplňky

BIO&ORGANIC