Magazín Elita

Granátová pečící forma Emile Henry na ciabattu je skvělý pomocník

Granátová pečící forma Emile Henry na ciabattu je skvělý pomocník

Znáte ciabattu, italský podlouhlý chléb, tradičně připravovaný z hladké pšeničné či chlebové mouky, droždí a olivového oleje? První takovou pochoutku upekl v roce 1982 mlynář a pekař Arnaldo Cavallari v oblasti Benátska jako odpověď na tehdy populární francouzské bagety. Název ciabatta – v doslovném překladu bačkora – získala pro svůj podlouhlý a poměrně plochý tvar. Dnes je jednou ze základních příloh, která neodmyslitelně patří ke středomořské kuchyni. Za specialitou ale nemusíte jezdit až na sever Itálie. S keramickou formou od Emile Henry si dvě 250gramové šišky tohoto chutného chleba upečete z pohodlí vašeho domova. Na zevnitř neglazovaném víku jsou tři otvory pro unikání páry, které se postarají a křehkost a nadýchanost těsta. Díky hlubokým drážkám je forma ale zároveň vhodná i pro bezlepkové pečivo.

Tohoto pomocníka v krásném granátově červeném odstínu pořídíte v prodejnách Potten & Pannen – Staněk nebo na www.pottenpannen.cz za 2 490 Kč.

Fotogalerie
14364 14365

Další články z rubriky

LOBERON adventní kalendář: každý den malý dárek, každý den velká radost

LOBERON adventní kalendář: každý den malý dárek, každý den velká radost

ASKO: Když domácí spotřebiče splňují nejvyšší nároky

ASKO: Když domácí spotřebiče splňují nejvyšší nároky

adolphinata v barvách podzimu: ručně háčkované kabelky, které zahřejí duši

adolphinata v barvách podzimu: ručně háčkované kabelky, které zahřejí duši

Osobní meteorologická centrála do každého domu

Osobní meteorologická centrála do každého domu

Hodinky, které vyprávějí příběh odvahy: PRIM Dakar Liaz 1985

Hodinky, které vyprávějí příběh odvahy: PRIM Dakar Liaz 1985