Magazín Elita

Správná výbava a několik dobrých tipů vrátí vašim vlasům energii a krásu

Správná výbava a několik dobrých tipů vrátí vašim vlasům energii a krásu

Správná péče o vlasy dodá každé dívce, ženě, ale i mužům ten správný pocit, který se pozitivně promítá do sebevědomí a spokojenosti. Máme za sebou časy, kdy se naše dveře k normálnímu životu zabouchly a otevírají se až nyní… Co si budeme povídat, péče o vlasy mnohdy nebyla taková jaká měla být a i díky tomu jim chybí potřebná síla. Navíc nás stále ještě provází aprílové počasí, které jim také neprospívá. Potřebná péče o vlasy je prostě nezbytná a vcelku také náročná, ale naše vlasy za to stojí. Připomeňme si společně několik tipů, jak jim dodat vrátit energii a krásu.

Správné česání je základ

Vše začíná výběrem správného hřebenu nebo kartáče. Vybíráme často podle účesu, ale neméně důležitý je váš typ vlasů. Suché potřebují kartáč s hustými štětinami, aby stimuloval mazové žlázy. Husté a kudrnaté vlasy naopak ocení hřeben se středně řídkými zuby. Pokud se však vaše vlasy rády cuchají, používejte nejlépe kartáč s pružnými štětinami, který bude vlasy méně namáhat. Pro podobné případy může být vhodný i vlasový olej a dnes existují dokonce už i speciální přípravky na rozčesávání.

Umyté vlasy, nebo dobře umyté vlasy?

I když se to nemusí na první pohled zdát, spousta z nás mytí vlasů podceňuje. Někomu to vyhovuje pravidelně každý den, někomu zase stačí jednou za 3 dny. To hlavní je ale způsob umývání! Častým prohřeškem je příliš velké množství šamponu. Ideální je množství jedné čajové lžičky. Vaše vlasy stejně více šamponu nepojmou a zbytek pouze steče.

Šampon nejprve napěňte v dlaních a při nanášení se soustřeďte na pokožku hlavy, nikoliv na vlasy po celé délce. Pamatujte i na radu profesionálních stylistů: Oplachování bystě měli věnovat 3x více času než nanášení šamponu. Jedině tak umyjete všechen prach a zbytky stylingových přípravků.

Mokré vlasy = zranitelné vlasy 

Šetrné zacházení s vlasy je při sušení velice důležité. Každý nesprávný krok se na vlasech podepíše. Vlasy proto po koupeli nikdy nedrbejte ručníkem! Vyvarujte se také stahování mokrých vlasů do gumičky a určitě si s mokrou hlavou nechoďte lehnout. Nejlépe bude vlasům v klasickém ručníkovém turbanu anebo v péči fénu. I u výběru fénu buďte ale obezřetní. Běžné vysokoteplotní vysoušení může vlasy doslova zabíjet a způsobuje tvorbu lupů, protože silně vysušuje i pokožku hlavy. Poohlédněte se proto po fénech, které mají programy starající se o kvalitu pokožky.

Nevíte, po jakém sáhnout? Kandidátem číslo jedna by mohl být nejnovější fén EH-NA63 od společnosti Panasonic. Pracuje s revoluční technologií částic nanoe, které přináší vašim vlasům zdravou vlhkost, zvyšují jejich lesk a udržují zdravou pokožku hlavy díky pozvolnému vysoušení ze středu jádra vlasu. Stejně jako u verze EH-NA65 k němu dostanete v balení i difuzér pro snadné vysoušení vlnitých vlasů. V nabídce Panasonic si na své přijdou i skutečně citlivé vlasy, a to díky prémiovému modelu řady nanoe - fénu EH-NA98. Oproti levnější variantě má navíc technologii Double Mineral. Dvě elektrody uvolňují ionty zinku a pomáhají chránit vlasy. Navíc režim Scalp se postará o pokožku hlavy a mód Skin Care vám zase na závěr vysoušení pomůže s péčí o obličej.  Jemnější proud s částicemi Nanoe a minerály vám perfektně hydratuje pleť. Tak na zdraví vašich vlasů!

Modely Panasonic EH-NA63 a EH-NA65 pořídíte od 2 299 Kč.

Model Panasonic EH-NA98 pořídíte za 4 999 Kč.

Více informací na www.panasonic.cz

Fotogalerie
14328 14329 14330

Další články z rubriky

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Na vlně audioknih