Magazín Elita

Již 15 let pomáhá charitativní bazar těžce nemocným dětem

Již 15 let pomáhá charitativní bazar těžce nemocným dětem

Prodej značkových oděvů a doplňků se blíží. Ani covidová pandemie nás nezastavila, a stejně jako každý rok rozdělíme výtěžek z charitativního bazaru do posledního halíře na těžce nemocné děti. Pomáhat se musí kdykoli a díky štědrým dárcům, můžeme realizovat tuto akci po patnácté a to podruhé v letním období.

Tak jako v předchozích ročnících je hlavním cílem charitativního bazaru Nadačního fondu Be Charity pomoc potřebným. Ať již se jedná o příspěvky na léčebné výlohy za tolik potřebné rehabilitace, zdravotnické pomůcky či materiál, vždy jsou výtěžky bazaru rozděleny spravedlivě a do posledního halíře mezi desítky rodin, které podporujeme.

Letošní jubilejní patnáctý ročník je podobně jako ten loňský opět pořádán v letním období, což jistě potěší všechny pravidelné návštěvníky. Úžasná atmosféra nedávno zrekonstruovaných prostor Žofín Restaurant by Stones na pražském Žofíně nabízí kromě příjemného nakupování i možnosti občerstvení či posezení si v okolí nákupního šílenství. Opět se tedy návštěvníci mohou těšit na atmosféru příjemné letní party. Své dveře pomyslně zahradní restaurace otevře dne 21. 6. 2021 od 16 hodin.

I letos patří velký dík všem úžasným donátorkám a donátorům, kteří neváhali a věnovali nám oblečení i doplňky pro dobrou věc. Nejen dárci z řad soukromých osob, ale také návrháři či herci a známé osobnosti věnují věci na prodej. Těšit se nakupující mohou na šaty od známých návrhářů: Taťány Kováříkové, Beáty Rajské, Mirka Bárty, Jiřího Kalfaře, Rézy, Pavla Berkyho či Jitky Klett. Šaty věnovalo ale také mnoho hereček či zpěvaček, např. Monika Absolonová, Leona Machálková,  Olga Menzelová, Marta Kubišová, Dagmar Havlová, Anežka Rusevová, Iva Kubelková, Heidi Janků, Markéta Hrubešová, Marián Vojtko, Libuška a  Zdeněk Rohlíčkovi, Kateřina Sokolová, Tereza Maxová, Eva Decastelo, Adam Zvonař, Bořek Dočkal, André Sedmák, Eva Hrušková a Jan Přeučil a mnoho dalších osobností či přátel.

Prodávat přijdou i známé osobnosti – bývalá první dáma a spoluzakladatelka Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97 Dagmar Havlová, herečka Markéta Hrubešová, zpěvačka Olga Lounová, publicistka, cestovatelka Lilia Khousnoutdinová, modelka Pavlína Němcová a mnoho dalších. Podobně jako loni se budou moci dámy nechat hýčkat vizážistkami značky Dermacol, které zde opět připraví kosmetický konzultační koutek této značky. Navštívit prodejní stánek color masterky Nikoly Pavlíčkové ze salonu Colour by Nikola a nakoupit zajímavé pomůcky pro krásné vlasy. Dále bude možné pořídit si za zvýhodněné ceny i měkkoučké župany od Kapatexu z kolekce Frotery – Be charity Collection. Zakoupit si pro radost z pomoci mohou zájemci i Zlaté srdce, malý odznáček, který pomáhá.

Nákupy na charitativním bazaru udělají radost hned dvakrát – těm, kteří si nakoupí, i těm, kterým zaplacené rehabilitace pomohou posunout se o krok blíž k plnohodnotnému životu. Vybírat můžete z oblečení, kabelek, bot a  doplňků nejen dámských, ale také pánských a dětských. Každoročně bazar přiláká až na pět set lidí. Vzhledem k sice ustupující koronavirové pandemii je samozřejmostí dodržování a respektovaní nařízených hygienických opatření.

Charitativní bazar se i letos koná nejen v Praze. Květen byl ve znamení Brna. Zde pořadatelé vybrali neuvěřitelných 172 000 Kč. Třinecký bazar pořádaný 8. 6. vynesl skvělých 68 540 Kč. A 25. 6. se můžete těšit na bazar v OC Auparku v Hradci Králové

První ročník charitativního bazaru se konal už v roce 2006 a od té doby už každoročně. Smyslem je vyprosit od štědrých donátorů nové či zachovalé oblečení převážně luxusních značek, které pak během jednoho odpoledne prodáme. V souvislosti s charitativním bazarem spolupracujeme také se společností TextilEco, která zbylé oblečení z bazaru prodává dál v prodejnách Genesis a utržené peníze poukazuje našemu nadačnímu fondu.

Fotogalerie
14255

Další články z rubriky

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Kongres Uzdravení prenatálních traumat se nezadržitelně blíží

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Pluxee: Firemní benefity v roce 2024

Myslete i vy lepší zítřky

Myslete i vy lepší zítřky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Prague Bike Fest ve dvou dnech nabídne to nejlepší ze světa cyklistiky i adrenalinové zážitky

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Desítky kilometrů nových optických kabelů a tisíce připojených domácností. To jsou letošní cíle Suntel Czech

Na vlně audioknih