Magazín Elita

Vyzkoušejte vakuovací zásuvku nejen pro vaření metodou sous-vide!

Vyzkoušejte vakuovací zásuvku nejen pro vaření metodou sous-vide!

Pokud je pro vás vaření koníčkem, či dokonce vášní, určitě víte, co se skrývá za pojmem „sous-vide“. Tato kuchařská metoda pochází jako spoustu jiných gastronomických vychytávek z Francie. Její základní myšlenkou je příprava pokrmů pomocí vakuování - potraviny se ve vzduchotěsném obalu vkládají do vodní lázně s řízenou teplotou (cca 55 – 78 °C).

Při procesu nedochází k varu, a tak si maso, ryby, zelenina či ovoce zachovávají své charakteristické aroma, původní vzhled, barvu i důležité vitamíny a živiny. A o jejich šťavnatosti nemůže být ani pochyb.

Optimálně připraveno pro vaše kulinářské experimenty
Skvělým pomocníkem pro šetrnou přípravu pokrmů metodou sous-vide v parních a kombinovaných parních troubách jsou vakuovací zásuvky Miele, s nimiž je příprava perfektně chuťově vyladěných pokrmů snadnější a komfortnější, než byste čekali.

Z vakuovacích sáčků s potravinami se odsaje vzduch a kyslík. Díky tomu jsou suroviny připraveny pro tuto zvlášť šetrnou přípravu pokrmů, při které zůstává zachována velká hčást vitaminů a živin. U masa pak oceníte mimořádnou šťavnatost a výrazné aroma.

Pro nejlepší výsledky se můžete vybrat ze tří různých vakuovacích stupňů podle druhu surovin. Pokud chcete šetrně vakuovat ovoce citlivé na stlačení, zvolíte stupeň, pro maso je vhodný maximální stupeň 3 a pro potraviny s vysokým podílem vody využijete stupeň 2.

Na co ještě můžete využít vakuovací zásuvku?
Na první pohled nenápadný pomocník v sobě skrývá schopnosti opravdového všeuměla. Vakuovací zásuvku Miele totiž můžete směle využít také k profesionálnímu vakuování potravin, k jejich porcování a vytváření zásob či marinování pro intenzivnější chuťové zážitky.

Vakuovací zásuvka pro delší trvanlivost potravin

Ryby a zeleninu v chladničce krátkodobě nejlépe uskladníte v zóně PerfectFresh. Potraviny zde vydrží zavakuované mnohonásobně déle, aniž by ztratily cokoliv ze své chuti nebo kvality. Vakuování chrání potraviny v chladničce před spálením mrazem a vzájemným přenosem chuťových a pachových látek. Pečivo jako chléb a housky zůstanou při vakuování a pokojové teplotě čerstvé po dlouhý čas.

Vakuovací zásuvka pro marinování

Pro extra intenzivní výsledek stačí maso či rybu namarinovat a zavakuovat pomocí vakuovací zásuvky Miele. Díky vakuu se chuť marinády mnohonásobně zesílí, kromě jiného i proto, že nedochází k oxidaci aromatických látek. Bylinky a koření tak mohou na danou surovinu působit v koncentrované míře. Výsledkem je mimořádně intenzivní chuť.

Vakuovací zásuvka pro porcování

Chcete si své potraviny vychutnat vždy čerstvé? S vakuovací zásuvkou je porcování bylinek, sýrů nebo uzenin velice jednoduché. Jejich chuť zůstane zachována a vy si je budete moci vychutnat po delší čas. Zvláště měkký sýr se v chladničce se v tomto stavu udržuje daleko lépe. Jednoduše si v parní troubě ohřejte zavakuovanou porci lasagní nebo si ve vakuovací zásuvce připravte jednotlivé porce müsli, které tak zůstanou v perfektní kondici, a vy ušetříte místo.

Vakuování v nádobě

Pro potraviny citlivé na tlak jako bylinky, zeleninu nebo ovoce se optimálně hodí vakuovací nádoby. I plátkované nebo tekuté potraviny, například polévky nebo omáčky, můžete díky vakuovacím nádobám zcela snadno rozdělit na jednotlivé porce a prodloužit tak jejich trvanlivost. Naplněnou nádobu stačí jednoduše připojit na speciální adaptér ve vakuovací zásuvce, přes který se pak během procesu vakuování odsaje vzduch.

Opětovné uzavření

Znáte to určitě také - po večeru stráveném u televize zbyly načaté balíčky s oříšky nebo dalšími dobrotami. Vakuovací zásuvka Miele však dokáže originální balení zavřít jemně a bezpečně. Tím své potraviny uchráníte od nežádoucího přenosu chuťových a pachových látek. Zbylé pamlsky tak budou i později stále chutné.

Uzavření lahví

Zbylé pesto nebo dětskou výživu ve skle můžete zcela snadno opět uzavřít ve vakuovací zásuvce Miele a bezpečně je tak uchovat. Není nutné je přelévat – originální sklenice s výškou do 8 cm se totiž dají bez problému zavakuovat. Kromě toho v ní můžete vzduchotěsně uzavírat také kompoty, nakládanou zeleninu, tepelně zpracované potraviny nebo chuťovky v zavařovacích sklenicích.

Náš tip:

Vyzkoušejte vestavný model VS 7010 v barvě obsidiánově černá nebo grafitově šedá. Jistě si jej zamilujete díky komfortní obsluze prostřednictvím dotykového ovládání, výsuvným pojezdům nebo snadnému otvírání pomocí systému Push2open.

Fotogalerie
14189 14191 14192

Další články z rubriky

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Na vlně audioknih