Magazín Elita

Zdeněk Pohlreich a Mahulena Bočanová připravují lososa teriyaki a palačinky s čokoládou

Zdeněk Pohlreich a Mahulena Bočanová připravují lososa teriyaki a palačinky s čokoládou

Také jste už netrpělivě čekali, jakého hosta si pozve Zdeněk Pohlreich a jaké skvělé pokrmy pro nás v příjemném prostředí Miele Experience Center v Praze připraví. Tentokráte potěší milovníky exotických chutí. Losos teriyaki se salátem pak choi, tradicionalisté ocení snadný recept na palačinky s čokoládou je skvělou kombinací.

Losos teriyaki se salátem pak choi (hlavní chod, 4 porce)

Ingredience:

Ryba

  • 800 g filetu lososa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sladké chilli omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce mirinu nebo sherry
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru

Salát

  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 4 saláty pak choi
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 75 ml zeleninového vývaru

Postup:

  1. Lososa nakrájejte na čtyři stejně velké porce. V misce promíchejte sójovou omáčku, chilli omáčku, med, sezamový olej, mirin či sherry a oloupaný a najemno nastrouhaný zázvor a svařte v rendlíku o třetinu objemu. Plech vyložte pečicím papírem, položte na něj rybu, důkladně ji potřete marinádou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C zhruba 10 minut dorůžova.
  2. Mezitím opražte nasucho v pánvi sezamová semínka a přesypte je do misky. Salát pak choi očistěte a nakrájejte na čtvrtky nebo poloviny, česnek oloupejte a nasekejte
  3. nadrobno. V uvolněné pánvi rozehřejte olej, opékejte salát pak choi 2 minuty, přidejte česnek na stranu pánve a restujte ho 30 vteřin. Vlijte vývar a poduste 5 minut, až salát změkne, ale bude ještě křupavý.
  4. Na talíř rozdělte dušený pak choi salát a filet lososa a posypte sezamem.

Palačinky s čokoládou (dezert, 4 porce)

Ingredience:

Těsto

  • olej na smažení (podle potřeby)
  • 2 vejce
  • mléko
  • sůl
  • hladká mouka

Postup:

  1. Rozmixujeme hladkou mouku se špetkou soli, vejci a mlékem, aby nám vznikla směs na palačinky.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a vlijeme směs. Smažíme dozlatova z obou stran.
  3. Palačinky si doladíme čímkoliv, co nám chutná. Zdeněk v tomto případě použil čokoládu, ale můžeme sáhnout po marmeládě, tvarohu i pudinku.

Přejeme dobrou chuť a skvělou zábavu při vaření s Miele.

Celý díl můžete zhlédnout zde: https://www.youtube.com/watch?v=99iDFFawbMQ

Další zajímavé informace naleznete na: www.miele.cz                             

Fotogalerie
14117

Další články z rubriky

Podzim u moře s vaším psím kámošem můžete naplánovat právě teď

Podzim u moře s vaším psím kámošem můžete naplánovat právě teď

Užijte si poslední prázdninové dny, třeba ve Dvoře Králové nad Labem

Užijte si poslední prázdninové dny, třeba ve Dvoře Králové nad Labem

Gin Felicita – esence Itálie z dílny Lihovaru Poněšice

Gin Felicita – esence Itálie z dílny Lihovaru Poněšice

Barevný parťák do aktovky: pití, které děti milují

Barevný parťák do aktovky: pití, které děti milují

Podzimní Stubaital: Tam, kde se odpočinek snoubí s dobrodružstvím

Podzimní Stubaital: Tam, kde se odpočinek snoubí s dobrodružstvím

Na kole jen s přilbou