Magazín Elita

SPORTMAX přinese zářivější podzim a zima 2020/21

SPORTMAX přinese zářivější podzim a zima 2020/21

Nové kolekce Sportmax podzim-zima 2020/21 přináší poselství, která překračují pouhou hranici estetiky. Vyjadřuje jak nevyhnutelnost příchodu hypertechnologické budoucnosti, tak nutnost hledání hlubšího propojení s naším vnitřním já. Jde o řízeně vyvážený nesoulad mezi těmito dvěma scénáři a zároveň prostupuje i pozitivní výhled otevřený dialogu, setkávání a vzájemnému objevování.

Kolekce podzim-zima je z pohledu zdůrazněných prvků ztělesněním stylu na pomezí mezi pevně koncipovanou a futuristickou polohou. Sladkost ženské siluety je prodchnuta autentickou svůdností bez stereotypů.

Na přehlídkovém mole hraje ústřední roli svrchní oděv, typický symbol značky. Pláštíky, pláště, bundy a pláštěnky jsou ozdobeny nekonvenčními řadami knoflíků a ozvláštněny prominentními partiemi ramen, odnímatelnými límci a výraznými ozdobami.

Bundy často charakterizují kompaktní objemy, které krásně doplňují krátké sukně nebo mírně rozevláté kalhoty se zvýšeným pasem. Stejné kalhoty a sukně lze ležérně kombinovat s rozevlátou elegancí jemných halenek zdobených řasenými volánky nebo drobnými sklady.

Vesty a korzety určené k vytváření vrstev jsou převážně z umělé kůže v jednobarevném provedení nebo v kombinaci se stříbrnými akcenty. Nosí se přes rozevláté hedvábné nebo pletené šaty. Kůže se objevuje i v podobě skládaných vsadek nebo v kombinaci s úplety zapracovanými do topů, overalů, sukní a kalhot.

Opakujícím se prvkem je sladěný outfit dotvořený kabáty a sukněmi ze stejného materiálu. Techniky vysoké krejčoviny používané při šití smokingů jsou aplikovány i na kombinaci kabát + šaty se saténovými klopami. Džínovina, která se v kolekci objevuje v kombinaci s hedvábným saténem, také skládá hold klasickému smokingu.

Šaty využívají hravým způsobem prvky tradiční krejčoviny. Odhalují podkladové látky a nabízejí asymetrické siluety pro zdůraznění trojrozměrnosti. Delikátní jemnost látek zvýrazňuje ladné ženské křivky.

Barevná škála kolekce je směsí neutrálních tónů, jako je velbloudí a khaki, v kontrastu s tmavšími barvami, jako je námořnická modrá a šedá mélange – protknuté bílou, růžovou a světle modrou.

Převážně květinové potisky, stejně jako propracované čalounické vzory a žakárové motivy, vnášejí do celkového futuristického ladění kolekce pocit odlehčení.

Kozačky se sochařsky tvarovanými podpatky jdou až nad kolena. Sandály mají pásky kolem kotníků, tenisky připomínají boty kosmonautů. Koncept Space-Age (Doba vesmírná) je ještě více zdůrazněn ultra-scénografickými brýlemi.

Účesy: DUFFY

Make-Up: KARIM RAHMAN

Fotogalerie
11771 11775 11776 11777 11778 11779 11780 11782 11785 11787 11790 11791 11792

Další články z rubriky

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Zahradní sezona začíná: Jak se na ni připravit?

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Probuďte skleník ze zimního spánku. Nezapomeňte na nový nátěr

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Ovečkárna sází na recyklovanou vlnu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Písecký víkend módy a designu představuje nabitý program i kampaň na Hithitu

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Limitovaná edice PRIM ART – umělecké dílo na zápěstí

Na vlně audioknih