Magazín Elita

Oslavte Valentýna v japonském stylu v Crab & Sushi

Oslavte Valentýna v japonském stylu v Crab & Sushi

Přemýšlíte, jak ozvláštnit letošní valentýnský večer? Zkuste vyrazit do Japonska. Díky nové restauraci Crab & Sushi, která se nachází v centru Prahy, máte Japonsko doslova na dosah. Můžete zde ochutnat to nejlepší z moderní japonské kuchyně a být tak chvíli nejen na jiném kontinentu, a díky perfektnímu jídlu také v úplně jiné dimenzi.

Restaurace nabízí pětichodové degustační menu Omakase. Omakase v doslovném japonském překladu znamená „nechte to na nás“.  Popularita těchto degustačních restaurací narůstá všude ve světě a postupně se dostává i do Čech. Koncept vychází z toho, že lidé velmi často nevědí, co si mají v restauraci, kterou neznají, dát. Proto se vymyslel právě tento koncept, kdy kuchař sám vymyslí dobře sladěné menu a vy si můžete zvolit pouze počet chodů. Porce jsou malé, takže se určitě nepřejíte a zároveň ochutnáte spoustu chutí, o kterých jste neměli ani tušení.

V Crab & Sushi se menu neustále obměňuje, zhruba každé dva dny. Proto zdejší menu není nikdy nudné a pokaždé tady máte možnost ochutnat něco nového. Součástí menu je vždy královský krab, který tvoří poslední chod. Tento kamčatský krab je nejlepší a nejdražší druh kraba jaký může být a opravdu stojí za ochutnání. Maso královského kraba je absolutně úžasné a dokonalé.

Ambicí této nově otevřené restaurace je neztratit se v podobných konceptech. Proto vsází právě na královského kraba, který je zajímavý pro širokou škálu lidí a chutná v podstatě všem. Kdo jednou ochutná, bude se chtít vracet.

O přípravu jídla se stará mistr japonské kuchyně Takeshi Ito. Jeho zkušenosti jsou bohaté, vařil v mnoha světových kuchyních včetně Japonska, Nizozemska či Turecka. Jeho pětichodové menu má svá specifika: „První chod je předkrm a každý den se obměňuje. Je v něm zastoupeno pět základních asijských chutí – slaná, sladká, kyselá, pálivá a hořká. Druhým chodem je polévka. Třetí chod je grilovaná ryba, po které následuje čtvrtý chod v podobě selekce sushi. Pátým chodem je královský krab,“ láká na svoje menu mistr japonské kuchyně Takeshi.

V Crab & Sushi najdete ryby a mořské plody prémiové kvality. Restaurace směle konkuruje restauracím s podobným konceptem v Berlíně či Vídni.

Tento model je ideální nejen po oslavy významných událostí, výročí či svátků jako je právě svatý Valentýn, ale také třeba pro obchodní jednání, kdy nemusíte vymýšlet co si dáte a dlouho studovat menu. Navíc dopředu přesně víte, kolik utratíte peněz, rozpočet je jasně stanovený. Za degustační pětichodové menu utratíte 990 Kč. Zpříjemnit si jej můžete díky sake či dobrým vínem, s jehož výběrem vám rád poradí proškolený personál.

Nově otevřenou restauraci Crab & Sushi najdete nedaleko Národní třídy v Charvátově ulici.

Více informací na www.crabsushi.cz .

Fotogalerie
11643 11644 11645 11647

Další články z rubriky

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Přivítejte jaro na Zámku ve Žďáru nad Sázavou

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Sir Winston Tea – vychutnejte si čaj jako pravý Angličan

Veselé křupání s BIGBOY

Veselé křupání s BIGBOY

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

The Artisan přinese poslední březnovou neděli brunchové hody

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové

Tradice v moderním hávu: lokše podle Kristíny Nemčkové