Magazín Elita

FoodPark, to je premiéra Gastrokroužku v Brně, ale i nejsmradlavější menu…

FoodPark, to je premiéra Gastrokroužku v Brně, ale i nejsmradlavější menu…

Obří food festival GO to FoodPark najdete v pavilonu F brněnského výstaviště a navštívit ho můžete mezi 17. a 19. lednem 2020. Celorepublikovou premiéru zde bude mít přehlídka podniků z aktuálně největšího gastro bestselleru 365 Gastromapa Lukáše Hejlíka. Sběratelé razítek do Gastromapy si tedy nesmí zapomenout svoji knihu! Kde jinde si mohou na jediném místě doplnit razítka než ve FoodParku! Nebudou chybět například brněnské oblíbené podniky: Cafe Mitte, Burger Inn, Nijas Poke a z Karlových Varů dorazí, stále více populárnější podnik Bagel louge.

Sekce Ochutnej svět osloví své návštěvníky kontinentální kuchyní, cizokrajnými pokrmy i extrémní kuchyní. Na farmářském trhu nakoupíte od lokálních prodejců moučníky, sladkosti, uzeniny, sirupy, pečivo, sýry a možná přijdou vhod i netradiční pokrmy. Kdo ještě neochutnal hmyz, bude mít skvělou příležitost právě zde. Kdo se neodhodlá a má rád tradiční pokrmy, může se oddat chutím ze Španělska, Afriky, Mexica, Srí Lanky a řady dalších míst. S největší pravděpodobností neodoláte ani zastávce u foodtrucků a věřte, že úroveň jejich gastronomie vás dostane.  Nejhojněji budou zastoupeny podniky z České a Slovenské republiky, bude jich více než 50.

Festival krajových specialit a regionální potraviny v sekci FoodPark se představíse svými poctivými a originálními produkty výrobci ocenění prestižní značkou Regionální potravina, Regionální potravina Jihomoravského kraje či Zlatá chuť jižní Moravy.

Největší výzva festivalu je přichystána pro maxijedlíka Jaroslava Němce. Čeká na něho nejsmradlavější menu složené z islandské speciality Hákarl nebo nejsmradlavější ryby světa Surströmming a jako dezert mu organizátoři přichystali ovoce Durian.

Návštěvníky nečeká pouze pořádný gastro zážitek, ale také hvězdná show na podiu. Kromě cooking show, kde se představí některé z restaurací, premiérové vystoupení v Brně GASTROKROUŽEK. V sobotu se společně na jevišti představí Lukáš Hejlík, Markéta Pavleje, Darina Křivánková, Marika a Jirka z Kitchen Story, Neplecha na plechu Markéta a František Lorencovi, Adéla Došel Karamel, Lucka a Adéla Taste of Red Place.

Na pódiu se nebudou střídat jen kuchaři a foodblogeři, ale také finalisti soutěže RohlíkChef. Ti se mezi sebou utkají před zraky diváků, kde představí své kulinářské umění. Hodnotit je bude odborná porota, v čele s Lukášem Hejlíkem a na výherce čekají hodnotné ceny.

V sobotu návštěvníky čeká charitativní vaření od Zlobínka v kuchyni a v neděli pro změnu děti ukáží, jak správně připravovat svačinky do školy.

Kdo si bude, chtít odpočinou po dobrém jídle, pivu od pivovaru Axiom nebo vínu od vinařství Rauš, může zamířit do chill zóny, kde ho čeká spoustu zábavy s Hit Rádiem Brno nebo může s dětmi navštívit dětskou zónu.

Fotogalerie
11535

Další články z rubriky

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Památky na Vysočině otevírají své brány

Památky na Vysočině otevírají své brány

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Na vlně audioknih