Magazín Elita

Poznejte krásy podzimní Prahy

Poznejte krásy podzimní Prahy

Podzim v Praze má své kouzlo. Barevné koruny stromů, ranní opar nad řekou, a především alespoň o trochu méně turistů. Navíc kulturními akcemi se to ve stověžaté Praze jen hemží. Obvykle si můžete vybrat hned z několika možností, kde strávíte večer. Tak vyrazte do hlavního města i vy a užijte si prima výlet plný zážitků.

Pokud je hudba vaší vášní, tak můžete vyrazit hned na několik velkých koncertů, které se v Praze na podzim chystají.

Své nové album přijede představit také celosvětová superstar tenor Andrea Bocelli. Jako jedna z největších světových klasických hvězd prodal 80 milionů nosičů, zpíval pro papeže, prezidenty i královskou rodinu a během svého celosvětového turné zamíří již počtvrté i do České republiky. Poslechnout si jeho skladby z nového alba ´SÍ´, které oslavují lásku, víru a rodinu, budete mít možnost 30. listopadu taktéž v O2 areně. Bocelliho snad nejznámější píseň “Time To Say Goodbye" se dočkala nové verze, nazpíval ji společně se Sarah Brightman, nejúspěšnější sopranistkou na světě. Na tuto hvězdu s jedinečným hlasem, který dokonale stírá hranice mezi klasickou hudbou, muzikálem a popem se můžete těšit 8. listopadu v Tipsport areně v Holešovicích. Svým českým příznivcům přijede představit zbrusu nové album Hymn.

Pro milovníky electroswingu nabízí Tipsport arena na konci listopadu (29.11.) koncert rakouského DJ a hudebníka Parov Stelar. Ten spolu s novým albem v Praze představí i zpěvačku Elenu Karafizi, novou členku skupiny Parov Stelar Band. Pro své české fanoušky má nachystanou novou scénu, světelnou show i vizuály.

Co je na podzim v Praze lepší?

Pražská zoo rozhodně. Můžete se v klidu procházet po rozsáhlém areálu bez zpocených zad a většina zvířat je ještě stále ve venkovních výbězích. Lodní doprava obvykle stále ještě funguje, a tak výlet parníkem až do zoo, je skvělý zážitek. Celkově městská doprava je na podzim většinou už ve svém běžném provozu po letních opravách, výlukách a jiných srandách, které dopravní podnik umí vymyslet. Na podzim jsou i menší fronty na lanovku na Petřín, pokud tedy nebudete mít smůlu a nepotkáte zrovna školní výlet. Všechna pražská divadla se na podzim opět otevírají a přináší mnoho premiér. To platí i pro muzikály ve Foru Karlín nebo v Goja Music Hall. 

A kde hlavu složit?

Co by to bylo za výlet, kdyby váš zvířecí miláček musel zůstat doma. Na psí hotel zapomeňte a vyzkoušejte “pet friendly” Hotel Duo na Střížkově. V tomto hotelu jsou na domácí mazlíčky zvyklí a připraveni. Stačí dát při rezervaci vědět, že svého mazlíka chcete vzít s sebou a nemusíte se bát, že by vaše zlatíčko kdokoli vyrušoval v pokoji při siestě nebo během vašeho večerního programu. Po dlouhém dni se můžete nechat hýčkat v hotelovém wellness centru, tam ale svého zvířecího kamaráda raději neberte. Výhodou je, že všechny výše uvedené koncerty máte pouze 15 minut autem. A z centra Prahy jste městskou dopravou za čtvrt hodinky zpět na pokoji. Takže ať už se rozhodnete navštívit umělecké výstavy, nebo například vyzkoušet noční život v centru, nebudete ztrácet zbytečně čas dlouhou cestou zpátky na hotel.

 

Fotogalerie
11284 11285 11286 11287 11288

Další články z rubriky

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Inspirujte se na kulinářských akcích v Miele Experience Centrech v Praze a Brně

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Oblíbení společníci jarních výletů – zelňáky!

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Češi a Slováci vymysleli nový, jemný a ovocný Jägermeister ORANGE

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Medailemi ověnčená značka ROSE GARDEN slaví další úspěchy

Novinky na nestátních památkách sdružených do celorepublikového projektu Objevuj památky

Novinky na nestátních památkách sdružených do celorepublikového projektu Objevuj památky

Na vlně audioknih