Magazín Elita

Indonéská škola vaření v SaSaZu

Indonéská škola vaření v SaSaZu

Jste milovníky asijské kuchyně a chcete ji umět připravovat? Tak zbytečně neváhejte a zapište se do kurzů přímo v restauraci SaSaZu. V každém kurzu se naučíte připravit 3 pokrmy a jeden autentický koktejl. 

Indonéská kuchyně je rozmanitá jako Indonésie sama. Vždyť je také tato ohromná země tvořena tisíci ostrovů. Existuje zde mnoho tradičních jídel a místních specialit, jejich příprava se ale často liší ostrov od ostrovu nebo dokonce město od města. Nejznámějším indonéským pouličním jídlem je zajisté nasi goreng, tedy smažená rýže, do které se přidává vajíčko, zelenina a smažené lupínky krupuk. Pokud vám to zní trochu fádně, stačí se podívat trochu hlouběji a snadno naleznete zajímavá jídla plná chutí, zeleniny, bylinek a koření. A právě ta vám pomůže v našem kurzu objevit šéfkuchař Ari Munandar. V jeho kurzu se naučíte připravit jarní rolku s krevetami, kuřetem a bambusovými výhonky Lumpia Semarang, jemnou kuřecí polévku s kokosovým mlékem a kuřetem Soto Ayam a hovězí maso v omáčce z černého pepře Sapi Lada Hitam. Připravíte si také skvělý koktejl Ginger Tini.

Šéfkuchař Ari Munandar pochází z indonéského ostrova Jáva a v minulosti pracoval ve vyhlášených restauracích Essensia hotelu Mandarin Oriental nebo Zinc v pražském Hiltonu. Ari je současně šéfkuchařem naší bratislavské restaurace SaSaZu a také vede Yazu by SaSaZu v Manifestu na Smíchově.

 
Lumpia Semarang (Spring roll filled with prawn and chicken, bamboo shoot, palm suger sauce, acar)

Lumpia Semarang (Jarní závitky plněné krevetou a kuřetem, bambusové výhondy, omáčka z palmového cukru, acar)

Soto Ayam (Chicken soup in mild coconut broth, glass noodles, bean sprouts, spring onion, egg)

Soto Ayam (Kuřecí polévka v kokosovém vývaru, skleněné nudle, fazolové klíčky, jarní cibulka, vejce)

Sapi Lada Hitam (Stir fried beef in black pepper sauce)

Sapi Lada Hitam (Smažené hovězí v omáčce z černého pepře)

Ginger Tini (gin, ginger, coconut, apple, chilli, lime)

Kurzy se konají jednou měsíčně ve vybraná sobotní odpoledne přímo v restauraci SaSaZu, trvají cca 2-2,5 hodiny a je nutné se na kurzy včas zaregistrovat.

Více informací naleznete zde.

 

Fotogalerie
10997 10998 10999 11000

Další články z rubriky

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Kincugi: japonské umění slepovaných talířů v restauraci The Artisan

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Restaurace Royal v novém – exkluzivní gastronomický zážitek

Památky na Vysočině otevírají své brány

Památky na Vysočině otevírají své brány

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Zelená hora po finální rekonstrukci ambitu jako rubínový klenot v krajině

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Výhodné balíčky potravin s blížící se dobou spotřeby nabízí PENNY již v celé síti 421 prodejen

Na vlně audioknih